Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Korpen får fler seniorer i rörelse

Korpens seniorverksamhet ska få målgruppen 65+ att hålla i, börja om eller upptäcka den fysiska rörelsens fantastiska kraft. Med hjälp av inspirerande ledare vill vi att seniorer utifrån sin egen förmåga motionerar fram bättre hälsa och ett betydelsefullt socialt umgänge.

Träning och motion har inget bäst-före-datum. Vilka fysiska eller psykiska förutsättningar vi människor än har så är rörelse något som bidrar till en starkare kropp, glädje och gemenskap. Då spelar åldern ingen som helst roll.

Korpens seniorveckor

Två gånger om året, vecka 3 och vecka 36, genomförs Korpens Seniorveckor runt om i landet där flera av våra föreningar erbjuder kostnadsfria aktiviteter för målgruppen 65+. Förra året aktiverade föreningarna under dessa veckor upp till 6 500 seniorer runt om i landet. Våra mätningar visar att satsningen bidragit till ökad välmående både psykiskt, fysiskt och socialt.

Träningsinspiration för seniorer 

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets Youtubekanal finns 12 kortare filmklipp med olika motionsövningar anpassade för målgruppen 65+. Klicka på knappen "Titta på Youtube" nere till vänster i fönstret för att komma till spellistan med alla övningar.

Bli ledare och bidra till livslång hälsa!

Vill du få fler seniorer att aktivera sig och vara en del av Svenskt föreningsliv? Vill du bidra till ökat välmående och gemenskap för målgruppen 60+? Då ska du gå vår basutbildning för seniorer. Utbildningen kommer under hösten 2024 hamna i en annan plattform. Skicka din intresseanmälan så hör vi av oss med mer information.

Utbildningen passar både dig som redan är ledare i en idrottsförening och för dig som vill börja leda motionsaktiviteter mot den seniora målgruppen.

Frågor?

Välkommen att höra av er!

Regina Hedström
regina.hedstrom@korpen.se
070-911 38 38

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.