Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Korpen får fler seniorer i rörelse

Aktiv Senior är projektet som ska få Sveriges äldre befolkning att hålla i, börja om eller upptäcka den fysiska rörelsens fantastiska kraft. Med hjälp av utbildade ledare vill vi att seniorer utifrån sin egen förmåga motionerar fram bättre hälsa och ett socialt umgänge.

Träning och motion har inget bäst-före-datum. Vilka fysiska eller psykiska förutsättningar vi människor än har så är rörelse något som bidrar till en starkare kropp, glädje och gemenskap. Då spelar åldern ingen som helst roll.

Aktiv Senior är ett projekt som Korpen Svenska Motionsförbundet tagit fram i samarbete med Pensionärernas Riksorganisation (PRO). Projektet är finansierat av Postkodstiftelsen och produktionen är framtagen tillsammans med RF/SISU Idrottsutbildarna. Två gånger om året, vecka 3 och vecka 36, genomförs Aktiva Seniorveckor runt om i landet där flera korpföreningar erbjuder kostnadsfria aktiviteter för den seniora målgruppen. 

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets Youtubekanal finns 12 kortare filmklipp med olika motionsövningar anpassade för aktiva seniorer. Klicka på knappen "Titta på Youtube" nere till vänster i fönstret för att komma till spellistan med alla övningar.

Bli ledare och bidra till livslång hälsa!

Vill du få fler seniorer att aktivera sig och vara en del av Svenskt föreningsliv? Vill du bidra till ökat välmående och gemenskap för målgruppen 60+? Då ska du gå vår basutbildning för Aktiv Senior. Skicka din intresseanmälan så hör vi av oss med mer information.

Utbildningen passar både dig som redan är ledare i en idrottsförening och för dig som vill börja leda motionsaktiviteter mot den seniora målgruppen.

Om basutbildningen Aktiv Senior

Basutbildningen är lättsam, enkel, flexibel och har en omfattning på cirka 10 timmar plus egen reflektionstid. Utbildningen är webbaserad med en avslutande del i lärgrupp/studiecirkelform (du väljer själv om du deltar digitalt eller fysiskt).

Basutbildningen ger dig grundläggande kunskaper utifrån dessa tre moduler:

Modul 1 – Kropp & Knopp
I "Kropp & Knopp" gör vi en kunskapsresa i kroppen för att få förståelse för vår fantastiska kropp och hur den fungerar. Vi tittar närmare på vad som händer med vår kropp när vi åldras, såväl fysiskt, psykiskt som socialt.

Modul 2 – Fysisk aktivitet för träning och välmående
I “Fysisk aktivitet för träning och välmående” belyser vi främst vilka positiva effekter fysisk aktivitet, träning och motion ger för individen men även vad som är viktigt att tänka på vid träning av den seniora kroppen.

Modul 3 – Ledarrollen
Här belyser vi vikten av ett gott ledarskap för att möta deltagarna på bästa möjliga sätt. Ett ledarskap som skapar förutsättningar för bra förhållnings- och arbetssätt som i sin tur ger trygghet, tillit, motivation, delaktighet och inkludering.

Frågor?

Regina Hedström
regina.hedstrom@korpen.se
070-911 38 38

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.