Korpen Stockholm Cup

26 november

Korpen Stockholm arrangerar badmintontävlingar som är öppna för alla, oavsett deltagande i Korpens seriespel eller inte. Tävlingarna brukar avgöras genom flera olika klasser i både singel och dubbel. Även licenserade spelare får delta.


Badmintontävling i dubbel

Spelas i Frescatihallen lördag 26 november, cirka 9.30-16.00.

Spelklasser

  • Dubbel A-klass 
  • Dubbel B-klass 
  • Dubbel C-klass 

A-klass passar duktiga spelare som tränar/tävlar regelbundet på en hög nivå. B-klass är lämplig för fritidsspelare som tränar regelbundet och håller en stabil nivå för motionärer. C-klass är till för nybörjare och spelare som inte anser sig platsa i B-klass. 

Upplägg

Lagen delas in i grupper om 4 lag där alla går vidare till slutspel. Matcherna spelas i bäst av tre set till 21 (2 bollars marginal). Vid 1-1 i set spelas tredje avgörande set till 15 istället för 21. 

Anmälningsavgift 

550 kr/lag, inget medlemskap krävs. 

Bollar

Ingår i startavgiften. Yonex Mavis 600/2000 kommer att erbjudas från oss. Vill ni spela med fjäderbollar är det okej att ta med egna. Båda lagen behöver i så fall komma överens om att spela med fjäderboll innan match, annars gäller ordinarie matchboll. 


Vanliga frågor #badminton #tävling

Jag vill börja spela badminton, hur gör jag?

Vi arrangerar olika typer av badmintonaktiviteter. Du kan välja mellan seriespel, tävlingar eller träningar.

Seriespelet avgörs i lag om två spelare. Antingen startar du ett eget lag med en kompis eller så kan du söka efter ett befintligt lag som saknar spelare. Det gör du i vår spelarbank för badminton.

Vill du delta i tävlingar så anmäler du dig när vi öppnar upp anmälningssidan. Tävlingarna brukar avgöras både i dubbel och singel.

Är du mer sugen på att träna badminton så ska du kolla in våra träningar i badminton. De är perfekta för dig som vill träna badminton som motion eller som vill blir en bättre badmintonspelare.

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap