Badmintonturnering Dubbel

Nästa tävling 20 april

Badmintonturnering i dubbel

I Korpen kan du spela badmintontävling i dubbel två gånger per år. Det är en badmintonturnering där ni kan välja att delta i A, B eller C-klass. 


Badminton tävlingar 2023/2024

Kommande

  • Dubbeltävling - 20 april - Enskede rackethall

Spelade

  • Dubbeltävling - 16 september - Enskede rackethall
  • Dubbeltävling - 1 april - Frescatihallen

Spelklasser

  • Dubbel i A-klass, B-klass & C-klass

A-klass passar duktiga spelare som tränar/tävlar regelbundet. Exempelvis för lag som spelar i division 1 i Korpens seriespel. B-klass är lämplig för fritidsspelare som tränar regelbundet och håller en stabil nivå. Exempelvis för er som spelar division i 2-3 i Korpens seriespel. C-klass är till för nybörjare och spelare som inte anser sig platsa i B-klass. 

Är er föredragna spelklass fullbokad, mejla Badminton@korpenstockholm.se för att skriva upp ditt lag på reservlistan.  

Upplägg

Lagen delas in i grupper om 4 lag där alla går vidare till slutspel (ordinarie slutspel och plate). Matcherna spelas i bäst av tre set till 21 (2 bollars marginal). 

*Vi förbehåller oss rätten att slå ihop spelklasser, alternativt flytta lag mellan spelklasser vid få anmälda lag till en spelklass. 

Matchbollar

Ingår i startavgiften. Yonex Mavis 600/2000 kommer att erbjudas från oss. Vill ni spela med fjäderbollar är det okej att ta med egna. Båda lagen behöver i så fall komma överens om att spela med fjäderboll innan match, annars gäller ordinarie matchboll. 

Söker du spelpartner?

Vill du spela tävlingen men saknar någon att spela med? Skicka ett mejl till oss via knappen nedan och uppge vilken spelklass du är intresserad av. Får vi in flera intresseanmälningar kan vi hjälpa till att para ihop spelare. Du kan även gå med i vår spelarbank på Facebook och publicera ett inlägg om att du söker spelpartner till tävlingen. 

Vill du se resultat från tidigare tävlingar?

Här hittar du historiska resultat.


Vanliga frågor #badminton #tävling

Jag vill börja spela badminton, hur gör jag?

Vi arrangerar olika typer av badmintonaktiviteter. Du kan välja mellan seriespel, tävlingar eller träningar.

Seriespelet avgörs i lag om två spelare. Antingen startar du ett eget lag med en kompis eller så kan du söka efter ett befintligt lag som saknar spelare i vår spelarbank.

Vill du delta i tävlingar så anmäler du dig när vi öppnar upp anmälningssidan. Tävlingarna.

Är du mer sugen på att träna badminton så ska du kolla in våra träningar i badminton. De är perfekta för dig som vill träna badminton som motion eller som vill blir en bättre badmintonspelare. I Korpen kan du börja spela badminton som nybörjare!

Läs mer om den aktivitet som passar dig via knapparna nedan:

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap