Vårsäsongen 2024

Säsongen pågår

Korpens badmintonserie

Korpens seriespel i badminton spelas på Frescati Sports Center, Badmintonstadion i Skanstull och i Enskede Rackethall. Seriespelet är uppdelat i två säsonger under året. En vårsäsong som startar i januari och en höstsäsong som startar i slutet av augusti. Ett lag ska bestå av minst 2 spelare. Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet. 


Upplägg

De lag som spelar i Frescati & Badmintonstadion har match varannan torsdag, lagen i Enskede rackethall spelar varje måndag. Vilka dagar och tider som gäller ser du nedan. En lagmatch innefattar 6 set (4 set i singel och 2 i dubbel) och spelas maximalt i 60 minuter. Divisionerna innehåller 8 eller 9 lag, vilket innebär 7 eller 8 matcher per säsong. 

Valbara serier

 • Torsdagskvällar - Frescati & Badmintonstadion
 • Måndagskvällar - Enskede Rackethall

För specifik information om de olika serierna, se nedan:


Frescati Sports Center / Badmintonstadion

 • Speldag: Torsdag 
 • Seriestart: v.3 - v.4  (beroende på division)
 • Division 1-2: Badmintonstadion (Skanstull)
 • Division 3-4: Frescati Sports Center 
 • Speltider: 18.30-21.00 

Enskede Rackethall - Kvällsserie

 • Speldag: Måndag
 • Seriestart: v.4
 • Speltider: 21.00-22.00

Divisionsindelning

Lagen delas in i divisioner för att skapa så jämna matcher som möjligt. Divisionsindelning baseras i första hand på föregående säsongs resultat. I samband med anmälan fyller lagen också i en fråga om spelnivå för att vi ska kunna placera in nya lag i lämplig division. 

Anmälningsavgift 

 • Startavgift: 2200 kr/lag 
 • Medlemsavgift: 50kr/person

Lagledaren skapar ett konto och anmäler laget i vårt medlemssystem KIT. Det går att betala via faktura, Swish eller kort. Varje spelare måste registreras i laget samt inneha ett personligt medlemskap i Korpen Stockholm för att delta. Medlemskapet som kostar 50 kr/person/år.

Bjud in spelare till ditt lag: Så här gör du!

Tävlingsform och regler

För att läsa mer om hur matcherna spelas, hur ni räknar och rapporterar resultat osv. klicka här.


Vanliga frågor #badminton #seriespel

Vad är det för regler som gäller?

Vi spelar efter Svenska Badmintonförbundets regler. Du kan även läsa mer under regler samt gemensamma tävlingsbestämmelser.

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Om ditt lag inte kan spela en match och blir tvungna att lämna walkover ska detta meddelas senast 2 timmar innan match (12 timmar för morgonserier) till domaren och motståndarlaget. Att lämna walkover är förknippat med en walkover-avgift. Om motståndarlaget och domaren ej kontaktas innan match blir avgiften dubbelt så hög! Kontaktuppgifterna hittar lagledaren genom att klicka sig in på matchen (i inloggat läge) . 

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap