Tävlingsbestämmelser racketsport

Reviderade 220207

Dessa tävlingsbestämmelser gäller för all racketsport inom Korpen Stockholms Motionsidrottsförening (nedan kallat Korpen Stockholm).


Medlemskap

För att få delta i en aktivitet som är arrangerad av Korpen Stockholm krävs ett giltigt medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr för 12 månader och köps via Korpens IT-system (nedan kallat KIT).

Ålder

Samtliga spelare i Korpen Stockholm ska vara minst 15 år fyllda för att delta.

Försäkring

Medlemsavgiften inkluderar en försäkring hos Folksam. För att försäkringen ska gälla är det ett krav att du som spelare registrerar dig som medlem i Korpen Stockholm. Läs mer om försäkringen

Spelarregistrering

Förutom att vara medlemmar i föreningen så måste samtliga spelare vara registrerade för det lag de representerar för att få delta i match. Ändringar/tillägg av spelare får ske när som helst under pågående säsong. 

Matchboll

Hemmalaget står för bollar till match.

Walkover

Det kostar inget att lämna walkover så länge ni hör av er till motståndarna i god tid innan match. Om ett lag lämnar walkover utan att höra av sig kostar det 400kr. Laget som drabbas av detta ska meddela kansliet så att vi kan fakturera det felande laget. Kontaktuppgifter till motståndarna hittar ni genom att klicka på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden ändå!

Om ett lag lämnar walkover vid tre speltillfällen så kontaktar kansliet lagledaren för eventuell uteslutning ur serien. 

För att veta vad som gäller för respektive idrott som du hittar under Aktiviteter.

Fair Play

Korpen Stockholm jobbar aktivt med Fair Play. Vi är en idrottsförening för motion och välbefinnande och detta ska genomsyra all vår verksamhet – från träningar till seriespel och cuper.

Vi har nolltolerans mot svordomar, könsord, hot etc.

Läs mer om Fair Play

Påföljdskommitté

Korpen Stockholm har en Påföljdskommitté som tar beslut i alla bestraffnings- och tävlingsärenden inom föreningen. Läs mer här

Nekande till anmälan/medlemskap

Korpen Stockholm har rätt att neka ett lag deltagande i seriespel om laget ifråga betett sig illa under tidigare säsong/säsonger.

Korpen Stockholm har rätt att neka en person medlemskap om personen uppfört sig på ett sätt som är till skada för föreningen.

Lag som utgår

När ett lag utesluts eller måste dra sig ur seriespelet försöker vi i första hand ta in ett lag som tar över platsen. Om vi inte hittar några ersättare annulleras lagets resultat och tabellen räknas om.

Protest

Protest skall mailas till Korpen Stockholm senast en vecka efter spelad match och innehålla de skäl som den grundar sig på. En administrationsavgift om 300 kr tas ut vid inlämnad protest. Om protesten bifalles avskrivs administrationsavgiften. Alla inkomna protester behandlas av Korpen Stockholms Påföljdskommitté.

Flytta match

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är dock okej att boka en egen tid att spela matchen på (det behöver inte vara i samma hall som seriespelet spelas i). Meddela oss den nya speltiden så kan vi justera tiden i spelschemat.. 

Resultatrapportering

Det är lagledarna i bägge lagens ansvar att rapportera in resultat, vilket görs enkelt via inloggning i systemet. Senast två timmar efter matchens slut ska resultatet vara rapporterat.

Otillåtna lagnamn

Korpen Stockholm förbehåller sig rätten att neka lagnamn som ej är förenliga med Korpens värdegrund.

Alkohol- och rökförbud

Alkoholförtäring och rökning är förbjuden innan och under match samt på planen/idrottsplatsen/i idrottshallen. 

Tabeller

I Korpen Stockholms serier avgör dessa faktorer lagens placering i tabellen:

Badminton och Bordtennis

  1. Poäng
  2. Setdifferens
  3. Flest vunna set
  4. Inbördes möte
  5. Lottning

Padel

  1. Poäng
  2. Gemdifferens
  3. Inbördes möte

Kontakta oss