Poängräkning och tabell

Seriespel i Padel

Poängräkning

Matcherna spelas i 60 minuter och under den tiden spelas maximalt 3 set. Seten spelas till 6 game (måste vinna med två) och vid ställning 6-6 spelas tie break till 7 (måste vinnas med minst två bollar). Det tredje setet spelas om det hinns med, oavsett ställning efter de inledande två seten.

När tiden är slut avbryts matchen och om något av lagen leder pågående set med 2 games marginal räknas det som en setvinst. Är ställningen lika alternativt att ena laget leder med 1 game räknas det som oavgjort. Skulle en match behöva avbrytas under ett pågående tie break innan något lag hunnit till 7 poäng räknas det som vinst för det lag som leder med två bollars marginal. Annars slutar det oavgjort. 

I varje match delas 2 poäng ut per set vilket innebär 6 poäng totalt (om tredje set inte har påbörjats räknas det som 1-1).

 • Vunnet set ger 2 poäng
 • Förlorat set ger 0 poäng
 • Oavgjort set ger 1 poäng per lag

Exempel på beräkning av poäng
6-4, 7-5, 0-0,  innebär: (2-0) + (2-0) + (1-1) = 5-1
2-6, 6-4, 3-1,  innebär: (0-2) + (2-0) + (2-0) = 4-2
3-6, 6-7, 1-6,  innebär: (0-2) + (0-2) + (0-2) = 0-6
6-4, 4-6, 5-4,  innebär: (2-0) + (0-2) + (1-1) = 3-3

Golden point

I seriespelet tillämpas i Golden point från och med hösten 2021. Golden point innebär att game där det står 40-40 ska avslutas med en avgörande poäng – där returnerande lag får välja i vilken ruta servaren ska slås.

Uppvärmning och start av match

Det är upp till spelarna att komma överens med varandra om när själva matchen startas (ett par minuters bollande är att rekommendera innan start).

Vilket lag som börjar serva avgörs genom att ”lotta” alternativt spela en boll om det.

Tabell

Placeringsreglerna för tabellen:

 1. Poäng
 2. Setdifferens
 3. Flest vunna matcher
 4. Flest oavgjorda matcher
 5. Inbördes möte
 6. Lottning

Registrering av resultat

Det resultat som registreras på hemsidan är de poäng som delas ut i matchen. Resultaten kan då bli något av följande: 6-0, 5,1, 4-2, eller 3-3. Det sker ingen registrering av antalet vunna game.

Ett av lagen är försenade

 • 0-4 minuters försening - Spela som vanligt
 • 5-9 minuters försening - ingen uppvärmning
 • 10-20 minuters försening - Det försenade laget förlorar första set
 • 21+ minuters försening - Det försenade laget förlorar på walkover

Walkover

Motståndarna måste kontaktas i god tid vid eventuell walkover och kontaktuppgifterna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden ändå!


Vanliga frågor #padel #poängräkning

Vad är det för regler som gäller?

Vi spelar efter Svenska padelförbundets regler men med vissa anpassningar. Du kan även läsa mer under regler samt gemensamma tävlingsbestämmelser.