Pågår

Höstsäsongen 2021

Anmälan till 2022 öppnar i december

Seriespel - Padel

I Korpen Stockholm kan du spela seriespel på Padel Zenter i Årsta, Every Padel i Kista, All In Padel i Sollentuna, Padel United i Spånga, Padel United i Älvsjö, Padel United Stockholmsmässan, Padel United i Västerhaninge och Padel United i Rosersberg. Vi arrangerar seriespel på vardagsmorgnar, vardagskvällar, söndagar och lunchtid på vardagar.


Höstsäsongen 2021

Kölista

Är du intresserad av att spela i någon av serierna som spelas just nu, eller vill du ha en inbjudan till vårsäsongen? Skicka i så fall ett mejl till padel@korpenstockholm.se

Vårsäsongen 2022

Nedan ser du vart vi arrangerar seriespel på under våren 2022. Det kan tillkomma fler ställen under hösten, så håll ögonen öppna! Klicka på spelplatsen för att se av vad vi arrangerar för serier just där.

Rosersberg Kista Spånga
Västerhaninge
Sollentuna Årsta Älvsjö  

Anmälningsavgift

  • Startavgift: Se respektive serie
  • Medlemsavgift: 50 kr/person

Lagledaren skapar ett konto och anmäler laget i vårt medlemssystem KIT. I systemet köps också det personliga medlemskapet. Det går att betala via faktura, Swish eller kort.

Spelklasser

Vi har en damserie i Kista på söndagar. Övriga serier är en öppen spelklass där alla är välkomna att delta. 

Antal matcher

Lagen spelar en match per vecka och totalt 15 matcher under säsongen (om inget annat anges som information under den specifika serien)

Upplägg

Seriespelet tillämpar divisionsindelning beroende på hur lagen placerade sig föregående säsong. Lagen svarar även på en fråga gällande nivå vid anmälan som används för att placera in nya lag i lämplig division. Varje division innehåller 6 lag och efter fem spelade matcher görs upp och nedflyttning mellan divisionerna. På så sätt blir det jämnare matcher ju längre säsongen pågår. 

Matchformat

Speltiden är en timme och matchen spelas i 3 set. Lagen får poäng per vunnet set och delar på poängen vid ett set som inte hinner spelas klart. Golden point gäller. Se mer utförlig beskrivning under poängräkning.

Flytta match

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är även okej att boka en egen tid att spela matchen på, se nedan. 

Boka egen tid

Matchen får spelas på en tid som lagen kommit överens om och bokat själva (behöver inte vara i samma hall som seriespelet spelas i). Mejla ny speltid till padel@korpenstockholm.se så kan vi justera tiden i spelschemat. OBS! matchen måste spelas innan sista speldag för den omgången av seriespelet så att det inte påverkar upp och nedflyttning mellan divisionerna. 

Walkover

Motståndarna måste kontaktas i god tid vid eventuell walkover och kontaktuppgifterna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden ändå!

Matchbollar

Hemmalaget står för bollar till match.

Resultatrapportering

Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat, vilket görs enkelt via inloggning i systemet. Senast två timmar efter match ska resultatet vara rapporterat.

Regler

Utförliga regler om hur padel spelas hittar du här

Spelartrupp och laguppställning

Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget samt att digitalt fylla i laguppställningen inför varje match. För att en spelare ska kunna läggas till i laguppställningens krävs ett giltigt medlemskap (50 kr/person/år) och att spelaren är registrerad i laget.

Lagledare

Du som lagledare har en del uppgifter att hålla reda på. Läs lagledarhandboken för att få tips och råd om rollen. Ladda ner lagledarhandboken


Vanliga frågor #padel #seriespel

Hur gör vi för att flytta en match?

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är okej att boka en egen tid att spela matchen på så länge matchen spelas innan sista speldag för den omgången av seriespelet. Annars påverkar det upp- och nedflyttning mellan divisionerna. Mejla ny speltid till padel@korpenstockholm.se så kan vi justera tiden i spelschemat.

Hur hittar jag kontaktuppgifter till motståndarna?

När du klickat dig in på matchen i inloggat läge hittar du fliken "kontaktuppgifter" (obs. det är bara lagledaren som kan se kontaktuppgifterna). Vill du lägga till fler lagledare i laget klickar du på knappen "Ändra grupp" längst ner på sidan.

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Motståndarna måste kontaktas i god tid vid eventuell walkover och kontaktuppgifterna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden ändå!

Vilka får delta i seriespelet?

Vi har en damserie i Kista på söndagar. Övriga serier är en öppen spelklass där alla är välkomna att delta. Ni får ställa upp med två tjejer, två killar eller mixat!

Får vi ta in en reserv till match?

Ni får vara hur många spelare som helst registrerade i laget. Det enda krav vi har är att alla som spelar i laget registreras i laget och blir medlemmar i Korpen Stockholm. För att se hur du bjuder in spelare till ditt lag, klicka här.

Vad är det för regler som gäller?

Vi spelar efter Svenska padelförbundets regler men med vissa anpassningar. Du kan även läsa mer under regler samt gemensamma tävlingsbestämmelser.

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!