Anmälan öppen

Höstsäsongen 2022

Se alla spelplatser nedan för mer info

Seriespel - Padel

Korpen Stockholms seriespel är uppdelad i två säsonger under året, en på våren och en på hösten. Varje säsong är uppdelad i tre omgångar där lagen flyttas upp och ned mellan divisionerna för att jämna ut nivåerna. 

Höstsäsongen 2022

Klicka på spelplatsen nedan för att se vad vi arrangerar för serier just där.

Utomhus

Flatenbaden

Flatenbadet

Kungenskurva

Kungens Kurva

Kungenskurva

Sickla

Inomhus

Padel United

Bromma

Järfälla

Järfälla

Kvarnholmen

Kvarnholmen

Skogås

Skogås

WAP

Spånga

Padel United

Spånga

Upplands Väsby

Padel United

Västerhaninge

Årsta

Årsta

 

 

Padel United

Älvsjö

 

 

Spelklasser

Alla serier är en öppen spelklass där alla är välkomna att delta. 

Antal matcher

Lagen spelar en match per vecka (uppehåll för höstlov). Inomhus spelas totalt 15 matcher under säsongen och utomhus spelas totalt 9 matcher.

Upplägg

Seriespelet tillämpar divisionsindelning beroende på hur lagen placerat sig föregående säsong. Lagen svarar även på en fråga gällande nivå vid anmälan som används för att placera in nya lag i lämplig division. Upp och nedflyttning mellan divisionerna görs två gånger per säsong för att skapa så jämna matcher som möjligt.

Matchformat

Speltiden är 60 eller 90 minuter inomhus och 80 minuter utomhus. Matcherna spelas i 3 set med Golden point. Lagen får poäng per vunnet set och delar på poängen vid ett set som inte hinner spelas klart. Se mer utförlig beskrivning under poängräkning.

Flytta match

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är även okej att boka en egen tid att spela matchen på, se nedan. 

Boka egen tid

Matchen får spelas på en tid som lagen bokat själva. Mejla ny speltid så kan vi justera tiden i spelschemat. OBS! matchen måste spelas innan sista speltillfället inför upp och nedflyttning mellan divisionerna. 

Walkover

Om ett lag lämnar walkover utan att höra av sig kostar det 400kr. Laget som drabbas av detta ska meddela kansliet så att vi kan fakturera det felande laget. kontaktuppgifter till motståndarna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden ändå.

Matchbollar

Hemmalaget står för bollar till match.

Resultatrapportering

Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat via medlemssystemet, senast två timmar efter match ska resultatet vara rapporterat.

Deltagare

Alla deltagare ska vara registrerade i laget och ha ett giltigt medlemskap i föreningen (50 kr/person/år). Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget.

Regler

Utförliga regler om hur padel spelas hittar du här


Vanliga frågor #padel #seriespel

Hur gör vi för att flytta en match?

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är okej att boka en egen tid att spela matchen på men den måste spelas innan sista speltillfället inför upp och nedflyttning mellan divisionerna.  Mejla ny speltid så kan vi justera tiden i spelschemat.

Hur hittar jag kontaktuppgifter till motståndarna?

När du klickat dig in på matchen i inloggat läge hittar du fliken "kontaktuppgifter" (obs. det är bara lagledaren som kan se kontaktuppgifterna). Vill du lägga till fler lagledare i laget klickar du på knappen "Ändra grupp" längst ner på sidan.

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Motståndarna måste kontaktas i god tid vid eventuell walkover och kontaktuppgifterna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Att lämna walkover utan att höra av sig till motståndarna kostar 400kr och faktureras som en walkover-avgift i efterhand. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna nyttja tiden ändå!

Vilka får delta i seriespelet?

Vi har en damserie i Kista på söndagar. Övriga serier är en öppen spelklass där alla är välkomna att delta. Ni får ställa upp med två tjejer, två killar eller mixat!

Får vi ta in en reserv till match?

Ni får vara hur många spelare som helst registrerade i laget. Det enda krav vi har är att alla som spelar i laget registreras i laget och blir medlemmar i Korpen Stockholm. För att se hur du bjuder in spelare till ditt lag, klicka här.

Vad är det för regler som gäller?

Vi spelar efter Svenska padelförbundets regler men med vissa anpassningar. Du kan även läsa mer under regler samt gemensamma tävlingsbestämmelser.

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!