Regler pickleball - Så spelas pickleball

En match spelas till 11 poäng och det gäller att vinna med minst 2 poäng. Vid 10-10 spelas det till 12 osv. Poäng tilldelas bara vid egen serve.

Serve

Serven slås med underhandsslag och den som servar ska vara stå bakom baslinjen. Serven slås diagonalt i servrutan på motståndarens sida. Den som servar fortsätter serva till dess att bollen förloras. I dubbel går serven över till den andra spelaren i laget. När båda i laget förlorat sin serve är det motståndarnas tur att serva. Laget som börjar serva startar dock bara med att en spelare servar. 

Poängställning

För att hålla koll på vem som servar anges poängställningen med tre siffror istället för två (som i övriga racketsporter). Den första siffran motsvarar servande lags poäng, den andra servemottagarens poäng och den tredje anger om det är servare ett eller två i laget.  8-4-2 betyder exempelvis att laget som servar leder med 8-4 och att det är servare två som servar.

Volley​

​Serven, servereturen eller slag nummer får inte slås på volley. Alltså måste bollen studsa först innan den returneras en gång på vardera sida. Det innebär att servemottagarna är första laget att få slå på volley när bollen kommer dit för andra gången. Det är dock inte ett måste att slå på volley, det är fortsatt okej att låta bollen studsa en gång under hela poängen. 

​Köket i pickleball

​Det finns en ruta som kallas köket och där får spelarna inte gå in innan bollen har studsat där. Som spelare får du alltså inte passera gränsen om det inte krävs för att slå en boll som studsat i köket. 

Vill du spela pickleball med Korpen?

Läs mer om våra träningar, tävlingar och seriespel.