Korpens Pickleballserie

Seriespel i pickleball

Seriens upplägg

I seriespelet tillämpas divisionsindelning beroende på hur lagen placerat sig föregående säsong. Lagen svarar på en fråga gällande nivå vid anmälan som används för att placera in nya lag i lämplig division. Upp och nedflyttning mellan divisionerna sker två gånger per säsong för att skapa så jämna matcher som möjligt.

Spelklasser

I Korpens serier gäller öppen spelklass där alla är välkomna att delta. Vi har inga specifika dam-, mix- eller herrserier. 


Vanliga frågor #pickleball #seriespel

Hur gör vi för att flytta en match?

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är okej att boka en egen tid att spela matchen på om motståndarna godkänner det. Flyttad Match ska vara spelad senast samma dag som sista omgången av serien. Meddela ny speltid och spelplats till kansliet så kan vi justera spelschemat.

Får vi ta in en reserv till match?

Ni får vara hur många spelare som helst registrerade i laget. Det enda krav vi har är att alla som spelar i laget registreras i laget och blir medlemmar i föreningen. För att se hur du bjuder in spelare till ditt lag, klicka här.

Vilka får delta i seriespelet?

I våra serier i racketsport är alla välkomna att delta. Det är alltid en öppen spelklass, vilket innebär att ni får ställa upp med tjejer, killar eller mixade lag. 

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Motståndarna måste kontaktas i god tid innan match. Kontaktuppgifter hittar du genom att klicka dig in på matchen i inloggat läge (bara lagledare kan se kontaktuppgifter). Att lämna walkover utan att höra av sig till motståndarna kostar 400kr och faktureras i efterhand. Laget som inte lämnar walkover får gärna nyttja tiden ändå! Se guide för hur du hittar kontaktuppgifter här.