Säsongen 2024/2025

Anmälan öppnar i juni

Spela seriespel i Rinkbandy

Korpen Stockholm arrangerar seriespel i rinkbandy (även kallat hockeybockey). En perfekt motionsform för dig som tidigare spelat ishockey eller bandy och som vill fortsätta motionera tillsammans med kompisarna på isen.


Information om seriespelet

Spelform

Rinkbandy spelas på en vanlig hockeyrink med hockeymål men istället för puck och hockeyklubba används bandyboll och rinkbandyklubba, eller bandyklubba. Varje lag har fem utespelare på isen samt en målvakt. 

Divisionsindelning baseras på föregående säsongs resultat samt eventuella önskemål. Nya lag placeras i regel i lägsta divisionen. 5-8 lag i varje division med dubbel- eller trippelmöte vilket innebär 12-15 matcher/lag.

Valbara serier 2024/2025

Morgonserie inomhus (Zinken)

 • Speldagar: Tisdag, onsdag, torsdag 06.20-07.50
 • Avgift: 8900 kr (inkl. domaravgifter)
 • Max antal lag: 12 st. (först till kvarn)

Morgonserie inomhus (Ritorp, Ulriksdals IP)

 • Speldagar: Onsdag, fredag 06.30-08.00
 • Avgift: Ej spikat
 • Max antal lag: Ej spikat

Vardagsserie inomhus (Zinken)

 • Speldagar: Måndag, onsdag, torsdag 21.30-23.00
 • Avgift: 7200 kr
 • Max antal lag: 15 st. (först till kvarn)

Vardagsserie inomhus (Tulehallen, Sundbyberg)

 • Speldagar: Måndag, tisdag, onsdag 22.00-23.00
 • Avgift: Ej spikat
 • Max antal lag: Ej spikat

Söndagsserie inomhus (Zinken, Kärrtorp & Östermalm)

 • Speldagar: Söndag 20.00-23.00
 • Avgift: 7200 kr
 • Max antal lag: 17 st. (först till kvarn)

Vardagsserie utomhus (Lidingövallen)

 • Speldagar: Onsdag 19.30-21.00
 • Avgift: Ej spikat
 • Max antal lag: 5 st. (först till kvarn)

Vardagsserie veteran 40+ utomhus (Lidingövallen)

 • Speldagar: Måndag 19.30-21.00
 • Avgift: Ej spikat
 • Max antal lag: 5 st. (först till kvarn)

Med reservation för ändringar p.g.a. fördelning av istider från Stockholm stad, Solna kommun resp. Lidingö kommun.

Spelprogram

Programmet kan komma att ändras under pågående säsong beroende på väderlek och tillgänglighet till rinkar. 

Medlemsavgift

 • Medlemsavgift: 50kr/person

Varje spelare måste registreras i laget samt inneha ett personligt medlemskap i Korpen Stockholm för att delta. Medlemskapet som kostar 50 kr/person/år.

Spelartrupp och laguppställning

Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget samt att digitalt fylla i laguppställningen inför varje match. För att en spelare ska kunna läggas till i laguppställningens krävs ett giltigt medlemskap (50 kr/person/år) och att spelaren är registrerad i laget.

Lagledare

Du som lagledare har en del uppgifter att hålla reda på. Ta del av vår lagledarhandbok för att få tips och råd om rollen. Ladda ner lagledarhandboken

Domararvode

Betalas av båda lagen till domaren innan varje match. 150 kr/match i kvällsserierna (i morgonserierna ingår domararvodet i lagavgiften)

Walkover-avgift 

För nya lag tillkommer en walkover-pott på 800 kr. Om ingen walkover (WO) lämnas återfås potten på begäran upp till 18 månader efter säsongens slut eller ligger kvar till nästkommande säsong. Om ett lag lämnar WO dras 400 kr från potten och laget behöver då fylla på den inför nästkommande säsong.


Vanliga frågor #rinkbandy #seriespel

Vilka regler är viktiga att ha koll på?

Du och dina lagkamrater behöver läsa igenom regler för rinkbandy samt våra gemensamma tävlingsbestämmelser. Det är lagledaren som ansvarar för att alla i laget har koll på reglerna.

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!

Behöver vi ha numrerade matchtröjor?

Vid deltagande i seriespel eller cuper i någon av våra bollsporter behövs enhetliga och numrerade tröjor. Skulle motståndarna ha samma tröjfärg och ni är bortalag så behövs antingen ett bortaställ eller västar. Som provisorisk lösning kan ni exempelvis tejpa tröjnummer.

Vi samarbetar med Intersport & Craft, vilket gör att alla medlemmar kan köpa matchställ till rabatterat pris. Köp matchställ och träningskläder direkt i vår webbshop hos Intersport.

Vilken tröjfärg har motståndarna?

Vi har en guide för hur du administrerar ditt lag och hittar motståndarnas tröjfärg. Se guide här.

Vid deltagande i seriespel eller cuper i någon av våra bollsporter behövs enhetliga och numrerade tröjor. Skulle motståndarna ha samma tröjfärg och ni är bortalag så behövs antingen ett bortaställ eller västar. Som provisorisk lösning kan ni exempelvis tejpa tröjnummer.

Hur lägger jag till en laguppställning?

Vi har en guide för hur du administrerar ditt lag där du bland annat hittar information om hur du lägger till en laguppställning. Se guide här.

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Om ditt lag inte kan spela en match och blir tvungna att lämna walkover ska detta meddelas senast 2 timmar innan match (12 timmar för morgonserier) till domaren och motståndarlaget. Att lämna walkover är förknippat med en walkover-avgift. Om motståndarlaget och domaren ej kontaktas innan match blir avgiften dubbelt så hög! Kontaktuppgifterna hittar lagledaren genom att klicka sig in på matchen (i inloggat läge). Guide för att hitta kontaktuppgifter hittar du här.

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap