Säsongen 2022/2023

Anmälan stängd

Spela seriespel i Rinkbandy

Korpen Stockholm arrangerar seriespel i rinkbandy (även kallat hockeybockey). En perfekt motionsform för dig som tidigare spelat ishockey eller bandy och som vill fortsätta motionera tillsammans med kompisarna på isen.


Information om seriespelet

Spelform

Rinkbandy spelas på en vanlig hockeyrink med hockeymål men istället för puck och hockeyklubba används bandyboll och rinkbandyklubba, eller bandyklubba. Varje lag har fem utespelare på isen samt en målvakt. 

Divisionsindelning baseras på föregående säsongs resultat samt eventuella önskemål. Nya lag placeras i regel i lägsta divisionen. 5-8 lag i varje division med dubbel- eller trippelmöte vilket innebär 12-15 matcher/lag.

Valbara serier

Morgonserie inomhus (Zinken & Östermalm)

 • Speldagar: Måndag-torsdag 06.30-08.00
 • Avgift: 8000 kr (inkl. domaravgifter)
 • Max antal lag: 24 st. (först till kvarn)

Vardagsserie inomhus (Zinken & Kärrtorp)

 • Speldagar: Måndag-torsdag 21.00-23.00
 • Avgift: 6700 kr
 • Max antal lag: 21 st. (först till kvarn)

Söndagsserie inomhus (Zinken, Kärrtorp & Östermalm)

 • Speldagar: Söndag 20.00-23.00
 • Avgift: 6700 kr
 • Max antal lag: 21 st. (först till kvarn)

Vardagsserie utomhus (Lidingövallen)

 • Speldagar: Måndag 20.00-21.30
 • Avgift: 6000 kr
 • Max antal lag: 5 st. (först till kvarn)

Vi har tyvärr blivit av med de flesta av våra tider på Lidingövallen till denna säsong men vi hoppas att de lag som inte får plats där kan hitta andra spelklasser som också fungerar.

Med reservation för ändringar p.g.a. fördelning av istider från Stockholm stad, Solna Stad och Lidingö kommun.

Spelprogram

Programmet kan komma att ändras under pågående säsong beroende på väderlek och tillgänglighet till rinkar. För att undvika onödiga walkover-matcher ber vi er meddela redan vid anmälan eventuella datum då ni absolut inte kan spela.

Medlemsavgift

 • Medlemsavgift: 50kr/person

Varje spelare måste registreras i laget samt inneha ett personligt medlemskap i Korpen Stockholm för att delta. Medlemskapet som kostar 50 kr/person/år.

Spelartrupp och laguppställning

Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget samt att digitalt fylla i laguppställningen inför varje match. För att en spelare ska kunna läggas till i laguppställningens krävs ett giltigt medlemskap (50 kr/person/år) och att spelaren är registrerad i laget.

Lagledare

Du som lagledare har en del uppgifter att hålla reda på. Ta del utav vår lagledarhandbok för att få tips och råd om rollen. Ladda ner lagledarhandboken

Domararvode

Betalas av båda lagen till domaren innan varje match. 150 kr/match i kvällsserierna (i morgonserierna ingår domararvodet i lagavgiften)

Walkover-avgift 

För nya lag tillkommer en walkover-pott på 600 kr. Om ingen walkover (WO) lämnas återfås potten på begäran upp till 18 månader efter säsongens slut eller ligger kvar till nästkommande säsong. Om ett lag lämnar WO dras 300 kr från potten och laget behöver då fylla på den inför nästkommande säsong.


Vanliga frågor #rinkbandy #seriespel

Vilka regler är viktiga att ha koll på?

Du och dina lagkamrater behöver läsa igenom regler för rinkbandy samt våra gemensamma tävlingsbestämmelser. Det är lagledaren som ansvarar för att alla i laget har koll på reglerna.

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Om ditt lag inte kan spela en match och blir tvungna att lämna walkover ska detta meddelas senast 2 timmar innan match (12 timmar för morgonserier) till domaren och motståndarlaget. Att lämna walkover är förknippat med en walkover-avgift. Om motståndarlaget och domaren ej kontaktas innan match blir avgiften dubbelt så hög! Kontaktuppgifterna hittar lagledaren genom att klicka sig in på matchen (i inloggat läge) . 

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap