Pickleball

VAD ÄR PICKLEBALL?

Det går snabbt att lära sig sporten vilket gör den tacksam för alla åldrar. Man spelar med ett kompositracket som gör att bollen inte går riktigt lika fort som i tennis.
Redan första gången du spelar kommer du kunna ha ganska bra spel med din motståndare.

Matcherna spelas till 11 och man måste som i många andra sporter vinna med 2 poäng. Man får bara poäng på egen serve vilket gör att det kan gå många bollar utan att det egentligen delas ut några poäng. Vinner du en boll så får du fortsätta att serva tills att du förlorar poängen. Är du väldigt bra på att serva så kan du alltså tjäna ordentligt med poäng på det. För att serva så måste du slå ett underhandsslag. Du ska stå bakom den bakersta linjen och du ska serva diagonalt. Sedan så måste bollen studsa på den andra sidan innan man får slå över den igen. Det är detta som gör att det går lite långsammare än i tennis. Där kan du alltid slå över den på volley och är du duktig på att skära av vinklar så kan du göra det väldigt svårt för din motståndare och döda många bollar på en gång. Det är väldigt svårt i Pickleball och du kommer därmed att få till ett bättre spel även om din motståndare är mycket bättre än du. Det finns något som kallas ”köket” i Pickelball och det är den ruta närmst nätet. Där får man aldrig slå volley utan den måste studsa först.

INFORMATIONSKANALER OCH KONTAKT:

När vi lägger ut nyheter på vår hemsida speglar vi alltid det på Facebook. Så gilla gärna vår Facebooksida så hänger ni med i löpande nyhetsflöde (vi lägger inte ut mängder med inlägg, utan lite lagom)!

Vår hemsida (startsidan) och vår Facebooksida hittar ni här:

Frågor? Skicka ett mail till info@sundsvallskorpen.se