Om oss

Korpen Västerås

Vi bygger vår verksamhetsidé genom att skapa: "Livskvalité åt alla genom motion, rekreation och friskvård i gemenskap"

Korpen Västerås är ett Motionsidrottsförbund med gamla anor som bildades redan år 1946, med Kapten Axel Edströmfrån ASEA som första ordförande. Motionsidrotten har därefter utvecklats snabbt till att omfatta de flesta lagsporter.

Alla platsar i Korpen oavsett nationalitet, religion, ålder, kön, fysiska och psykiska förutsättningar. Man kan röra på sig tillsammans med andra eller helt för sig själv. Det är glädje, rörelse och gemenskap som genomsyrar vår verksamhet.

Att vi regelbundet bör röra på oss handlar inte bara om att kroppen ska må bättre och orka mer, det handlar framför allt om gemenskap och att ha skoj. Korpen finns i hela landet, i olika "skepnader", på de flesta större orter i landet. Verksamhetsutbudet varierar utifrån lokala förutsättningar, ortens storlek m.m. Nedan kan du läsa vad Korpen Västerås har att erbjuda dig som vill vara aktiv:

Deltagande i våra olika lagsporter som fotboll, innebandy, bordtennis, badminton, kägel, boule, och rinkbandy. I lagsporterna fotboll, futsal och innebandy har vi MåBraIdrott. MåBra konceptet går ut på spontanidrott, inget planerat seriespel eller likande. Vi träffas minst en gång i veckan i en gymnastiksal och spelar. Vi har även cirkelträning och löpargrupp. För barn och ungdomar har vi Parkour och motionsgymnastik.

 

Korpen Västerås mål

  • Erbjuda stimulerande lagsporter och arrangemang inom motionsidrott.
  • Att få så många som möjligt att motionera och idrotta för bättre hälsa och livskvalitet genom hela livet.

Det skall vara roligt att delta i Korpens olika arrangemang! Korpen är en Riksorganisation för Motion och Breddidrott med verksamhet inom lagsporter, friskvård och enskilda arrangemang. I vår styrelse sitter Marie Lenholm som är ordförare, Mats Sundberg är kassör och Erik Granath är ledamot.

Medlemskap
För att kunna anmäla dig till en aktivitet som är arrangerad av Korpen Västerås måste du även bli medlem i föreningen. Medlemsavgiften är 100 kr.

Som medlem har du rätt att:

  • Delta 
  • Rösta 
  • Ta del av föreningens medlemserbjudanden
  • Nyttja Korpens försäkring vid eventuell skada under en aktivitet anordnad av Korpen Västerås.

Vi har idag ca 2 000 aktiva enskilda medlemmar.

Kansliet

Vision & stadgar