Ishockey | Regler

Motion och Friskvård i gemenskap & att ha kul tillsammans är det väsentligaste i Korpen Växjös verksamhet.

TÄVLINGSFORM
Matchtid 2x 20 minuter. Vila ca 5 min.

För att minska risken för skador vill vi uppmana alla lagledare och spelare att avsätta tillräcklig tid för uppvärmning före match (10-15 min)

SPELDAGAR
Mer information kommer (senast uppdaterad 2022-09-05)

KLÄDSEL & UTRUSTNING
Laget ska ha enhetlig klädsel som bör vara numrerade. Vid lika tröjfärg så byter bortalaget.

Obligatoriska skydd är hjälm, benskydd, halsskydd och hockeyhandskar. Vi rekommenderar att ha övriga hockeyskydd för att minska skaderisken. Skydden på kroppen får inte vara försett med något material som kan skada med/motspelare.

För målvakt rekommenderas full målvaktsutrustning.

REGLER
Vi följer Svenska Ishockeyförbundets regler, med undantag för följande:
1. Tacklingar är inte tillåtna, icing tillämpas inte.
2. Puck och Ishockeyklubba ska vara godkänd av Svenska Ishockeyförbundet. Svart puck används i första hand men om blå puck önskas av båda lag så gäller den.
3. Slagskott från knät och neråt är godkänt. Annars 2 minuters utvisning oavsett om man träffar mål eller inte. Vid styrning, volley och övrigt spel gäller i ribbhöjd.
4. Slag, petningar, hakningar mot skridskor, benskydd, byxor och handskar/armar är inte tillåtet. Att lyfta på motståndarens klubba är okej. Inte OK att "haka fast" klubban.

Inga licensierade spelare får delta. 

FAIRPLAY
Vi i Korpen vill att gemenskap, motion och glädje ska genomsyra vår verksamhet. Inför varje match ska Lagkaptenen för laget presentera sig för domaren så att han vet vem som är lagets talesman. Samtidigt ska Korpens laguppställning lämnas till domaren. Efter matchen ska hela laget tacka domare och motståndarlag för god match.

Tänk på ditt ordval när du pratar med andra medspelare och domare. Protest mot domare och dess beslut kan bestraffas. Det är inte tillåtet att använda svordomar, könsord och andra kränkande ord mot varken domare eller spelare.

TABELLRÄKNING
Sektionen bestämmer inför varje säsong hur upplägget för serien skall gå till med upp nedflyttning och slutspel. Vid lika poäng räknas i första hand målskillnad. Därefter flest gjorda mål. I tredje hand räknas inbördes mötet. Om även inbördes mötet är lika blir det lottning eller önskan från ev. lag tills avgörande sker.

ATT STARTA ETT KORPLAG
I samband med anmälan så anges lagets namn och två kontaktpersoner. Det är sedan genom kontaktpersonerna som all information och kontakt med laget sker. Efter anmälan och lagledarmöte kommer lagledaren få en lathund över hur saker fungerar i systemet för att tex bjuda in lagspelare, lätta till tröjnummer, rapportera resultat osv.

Förutom att anmälningsavgiften ska betalas in innan seriespelet påbörjas, måste även varje deltagare lösa ett personligt medlemskap i Korpen (i nuläget 230 kr/person). I och med medlemskapet så blir deltagarna även försäkrade i Folksam. Om du deltar i flera olika aktiviteter så behöver man endast betala en medlemsavgift.

För övrigt är det bara att samla ihop ett gäng kompisar eller arbetskollegor och anmäla sig. Välkomna!