Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Skoleverest - Bestig Mount Everest med klassen

Korpen har flyttat Mount Everest till din skolgård. Genom utmaningen Skoleverest vill vi ge eleverna på skolan möjligheten att bestiga världens högsta berg tillsammans som klass. Skolan väljer själv en lämplig backe i närheten, skriver in dess höjdmeter, lägger till klassen och sen är det bara dra igång.

Ni kan tillsammans följa klassens vandring uppför Everest och längs vägen passerar ni 13 toppar runtom i Sverige och världen. Under er vandring lär ni er om allemansrätten och får fakta om till exempel Sveriges högst belägna sjö eller vulkanberget Kilimanjaro. Ett roligt sätt att blanda den fysiska aktiviteten med lärande moment.

Skoleverest är kostnadsfri för skolan att använda. Syftet med utmaningen är att skapa en rolig, enkel och lärande motionsaktivitet för Sveriges skolelever. Häng på!

Anmäl klassen

Skolan skapar ett konto på www.skoleverest.se och får då tillgång till Korpens webblösning där det går att sätta upp klasser och följa respektive klass väg mot toppen. Som skola anger ni även höjdmeter på den backe som ni planerar att arrangera utmaningen i så vårt räkneverk kan räkna ut hur långt uppför Mount Everest branta klippväggar ni tagit er för varje runda.

Samla höjdmeter för klassen

På plats i backen håller läraren koll på hur många elever som deltar och räknar ihop klassens totala vändor. Dessa registreras sen enkelt i verktyget. Du som lärare fyller i för vilken klass som vändorna gäller, hur många elever som deltagit och hur många vändor klassen sammanlagt gått under passet.

Följ klassens väg mot toppen

Med hjälp av vår grafiska vägkarta följer ni lätt er färd mot toppen på Mount Everest. Varje vända som en elev går samlar höjdmeter som tar er närmare toppen på världens högsta berg. På vägen mot toppen passerar ni 13 milstolpar i form av andra toppar runtom i Sverige och världen. Vid varje milstolpe får ni korta fakta om just den toppen och även information om exempelvis Allemansrätten. Använd gärna milstolparna som ett sätt att blanda den fysiska aktiviteten med lärande.

Läraren registrerar resultat för klassen

Hur många eller vilka som ska registrera vändorna väljer skolan själv. I samband med registreringen så skapas det en pinkod som övrig personal på skolan kan använda för att logga in och registrera klassens vändor i utmaningen.

Utmana andra klasser eller skolor

Alla klasser som deltar på skolan syns på skolans egen utmaningssida vilket gör att det går att skapa en intern tävling på skolan mellan klasserna för att se vilken klass som tagit sig högst. Skolans sammanlagda resultat syns även på en nationell topplista vilket innebär att ni kan utmana och mäta er mot andra skolor som deltar.

Skoleverest - en del av Mitt Everest

Skoleverest är en del i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets nationella koncept Mitt Everest, men riktar sig endast till skolor. Genom stöd från Riksidrottsförbundet har vi fått möjlighet att bygga ut den satsning på Mitt Everest, som vi gör med stöd av Svenskt Friluftsliv, till att även fungera för skolklasser.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.