Starka Pannbenen vann Korpen Challenge

Sex veckors intensivt motionerande är över. Korpen Challenge har gått i mål och vi har en vinnare! Med grymma 31 500 poäng är det Pannbenen som kliver högst upp på vinnarpodiet. Laget är ett av flera från Telia Idrotts- och Fritidsförbund. Och faktum är att tätt efter Pannbenen hamnade ett annat lag från Telia – Hälsenorna.

– Vi kände att Hälsenorna nafsade oss i hälarna på slutet, konstaterar Sara From i det vinnande laget. Men vi har haft en intensiv kontakt på Teams för att peppa varandra att göra det där lilla extra.

För tre år sedan, försommaren 2020, var det lag Kungsholmens TK som tog hem totalvinsten i Korpen Challenge. Faktum är att det näst intill är samma lagmedlemmar som i år är med i vinnande Pannbenen.

– Jag är ny i laget, men blev snabbt inskolad i att poängen ska in, berättar Sara From. Det var likes i appen som peppade, Teamschattar som sporrade och så fick man inspiration från vad andra gjorde. Trots att Korpen Challenge kretsar runt en digital app så har det varit oerhört roligt att bli motiverad genom att hålla koll på sin app.

Är det några motionsaktiviteter och träning som stuckit ut under de sex veckorna?

– Ja, när Eva (Nygren) rapporterade in att hon åkt skidor var det många som höjde på ögonbrynen, säger Emma Fäldt och skrattar. Själva hade vi försommartemperatur, medan Eva var uppe i Norrland och skidade runt.

Lagnamnet har så klart förpliktat. Lägger ni pannbenen åt sidan nu och tar det lugnt?

– Nej, nu har vi fått till en vana, säger Emma. Det går snabbare än man tror att göra vardagsmotionen vanebildande. Jag har inte varit en fena på armhävningar tidigare, men under Korpen Challenge har jag vanemässigt gjort armhävningar och blivit betydligt starkare.

Förutom Sara From och Emma Fäldt har Eva Nygren, Peter Mäkk och Jonas Nordquist samlat vinstpoäng i Pannbenen. Tvåa i Korpen Challenge blev alltså Hälsenorna och trea Store Concept & Planning.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.