Singel - serieupplägg


Serien spelas och fungerar enligt följande:
Samtliga anmälda spelare delas i divisioner om 6 spelare i varje. Ranking finns tillgänglig på hemsidan inför varje omgång.
Varje serieomgång spelas färdigt under tre tillfällen, 2 matcher under ett kvällspass varannan vecka. Sista tillfället spelas bara 1 ordinarie match, finns tid att även spela en uppskjuten match vid detta tillfälle om det behövs.

När alla spelare mött varandra vid ett tillfälle så är serien färdigspelad, vilket innebär att det tar 6 veckor innan serien är färdigspelad.
Därefter startas en ny serieomgång.

I den nya serieomgången är det möjligt för spelare att börja vara med i serien som inte har varit med tidigare. Grundregeln är att spelarna fylls på underifrån i seriesystemet, dvs. ny spelare börjar i lägsta divisionen. Styrelsen förbehåller sig dock rätten att seeda in en spelare per division i omgångarna ett till tre varje säsong. Vi tror att det är mest attraktivt med så jämna matcher och divisioner som möjligt vilket innebär att riktigt duktiga spelare inte skall vara tvingade att börja från lägsta divisionen. Det är aldrig roligt med ojämna matcher, vare sig för vinnaren eller förloraren. Om en spelare slutar spela i stegen utav någon orsak (ex skada) finns det också möjlighet att seeda in en annan spelare på den platsen. Om en spelare anser sig förfördelad av seednings kommittén finns möjligheten för styrelsen att antingen avslå en protest eller att utlysa en kvalificeringsmatch för att fastställa rangordningen på de två spelarna. En sådan match kan en spelare inte tvinga sig till utan enbart ansöka om hos styrelsen.

Spelarna kvalificerar sig för spel kommande 6 veckors period enligt följande modell:
Plats 1 går upp en division om personen inte spelar i division 1.
Plats 2 går upp en division om inte seriekommittén seedar in en ny spelare i en högre division.
Plats 3-4 stannar kvar i divisionen.
Plats 5-6 flyttas ned en division om de inte spelar i lägsta divisionen.

Det anordnas 4 serieomgångar under säsongen, vilket gör att en ny spelare kan gå upp ett antal divisioner varje säsong om han är bra och tvärtom.

Fördelar med detta spelsystem:

  • Väldigt rörligt. Skillnaden mellan bästa och sämsta spelare i respektive division minskar snabbt, omgång efter omgång, dvs. antalet ojämna matcher i samma division minimeras.
  • Du kan anmäla dig och börja spela vid ett antal tillfällen per år => Många nya spelare. I och med att omgången slutar efter 6 veckor elimineras problemen med uppskjutna matcher. De matcher som inte är spelade när sista godkända matchdatum passerats räknas som förlustmatch.
  • Kontinuerlig resultatrapportering. Efter varje omgång kommer sluttabell som är utgångspunkten för nästa divisionsindelning.
  • Många matcher med jämna mellanrum, och olika motståndare hela tiden.
    I division 1 skiljer vi på slutresultat för säsongen och placering i stegen när sista omgången är spelad. Placeringen i ranking stegen bestäms av de kriterier som beskrivits ovan. Den slutliga säsongsplaceringen kommer att bestämmas av resultaten i spelomgångarna 2-4. Det är efter detta resultat som priser delas ut. Alltså, den som har högst ranking i stegen efter omgång 4 kanske inte har vunnit singelserien för säsongen. Det har den spelare gjort som spelat bäst i de tre sista omgångarna, vilket den som har flest rankingpoäng gjort. Hur dessa delas ut kan man läsa under fliken Rankingpoäng division 1. Spel i omgång 1 är en kvalificering inför de övriga omgångarna.


Resultatrapportering:
Spelschema finns uppsatt på anslagstavlan som sitter mellan bana 7 och 13 på Alelyckan. På spelschemat skall ni skriva in resultaten efter varje match.
 
Besök hemsidan för att kontrollera vilka resultat som dokumenterats, så att allt blir korrekt och att resultaten inte tappas bort av någon anledning.
 
Spela på utsatt tid! Försök att planera in speltiderna i er kalender direkt. Det blir roligare för samtliga spelare. (Om inte det går, ring Alelyckan (031-469500) och motståndaren i god tid, och bestäm annat tillfälle.)
 
Om du har frågor eller kommentarer till det ovanstående hör av dig till badmkorpen@hotmail.com