Tävlingsbestämmelser racketsport

Reviderade 2203015

Dessa tävlingsbestämmelser gäller för all racketsport inom Korpen Göteborgs Motionsidrottsförening (nedan kallat Korpen Göteborg).


Medlemskap

För att få delta i en aktivitet som är arrangerad av Korpen Göteborg krävs ett giltigt medlemskap. Medlemskapet kostar 100 kr för 12 månader och köps via Korpens IT-system (nedan kallat KIT).

Ålder

Samtliga spelare i Korpen Göteborg ska vara minst 16 år fyllda för att delta.

Försäkring

Medlemsavgiften inkluderar en försäkring hos Folksam. För att försäkringen ska gälla är det ett krav att du som spelare registrerar dig som medlem i Korpen Göteborg. Läs mer om försäkringen

Spelarregistrering

Förutom att vara medlemmar i föreningen så måste samtliga spelare vara registrerade för det lag de representerar för att få delta i match. Ändringar/tillägg av spelare får ske när som helst under pågående säsong. 

Matchboll

Hemmalaget står för bollar till match.

Matchändring

Matchändring skall meddelas till motståndaren och Korpens kansli senast kl.12 samma speldag. Uppskjuten match skall genomföras innan nästa spelomgång, om matchen inte genomförs tilldelas det lag WO som ville skjuta upp matchen. För att undvika skall ni anmäla fler spelare/reserver i truppen.

Walkover

Om ett lag lämnar walkover utan att höra av sig kostar det 400kr. Laget som drabbas av detta ska meddela kansliet så att vi kan fakturera det felande laget. Kontaktuppgifter till motståndarna hittar ni genom att klicka på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden för träning/spel! 

Om ett lag lämnar walkover vid tre speltillfällen så kontaktar kansliet lagledaren för eventuell uteslutning ur serien och ingen återbetalning för återstående matcher.

För att veta vad som gäller för respektive idrott som du hittar under Aktiviteter.

Fair Play

Korpen Göteborg jobbar aktivt med Fair Play. Vi är en idrottsförening för motion och välbefinnande och detta ska genomsyra all vår verksamhet – från träningar till seriespel och cuper.

Vi har nolltolerans mot svordomar, könsord, hot etc.

Läs mer om Fair Play

Påföljdskommitté

Korpen Göteborg har en Påföljdskommitté som tar beslut i alla bestraffnings- och tävlingsärenden inom föreningen. Läs mer här

Nekande till anmälan/medlemskap

Korpen Göteborg har rätt att neka ett lag deltagande i seriespel om laget ifråga betett sig illa under tidigare säsong/säsonger.

Korpen Göteborg har rätt att neka en person medlemskap om personen uppfört sig på ett sätt som är till skada för föreningen.

Lag som utgår

När ett lag utesluts eller måste dra sig ur seriespelet försöker vi i första hand ta in ett lag som tar över platsen. Om vi inte hittar några ersättare annulleras lagets resultat och tabellen räknas om.

Protest

Protest skall mailas till Korpen Göteborg senast en vecka efter spelad match och innehålla de skäl som den grundar sig på. En administrationsavgift om 300 kr tas ut vid inlämnad protest. Om protesten bifalles avskrivs administrationsavgiften. Alla inkomna protester behandlas av Korpen Göteborgs Påföljdskommitté.

Undviker att flytta match

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Deltagande lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är dock okej att boka en egen tid att spela matchen på, och stå för kostnaden. det behöver inte vara i samma hall som seriespelet spelas i, matchen skall spelas innan nästa spelomgång.

Meddela oss den nya speltiden så kan vi justera tiden i spelschemat.. 

Resultatrapportering

Det är lagledarna i bägge lagens ansvar att rapportera in resultat, vilket görs enkelt via inloggning i systemet. Senast två timmar efter matchens slut ska resultatet vara rapporterat.

Otillåtna lagnamn

Korpen Göteborg förbehåller sig rätten att neka lagnamn som ej är förenliga med Korpens värdegrund.

Alkohol- och rökförbud

Alkoholförtäring och rökning är förbjuden innan och under match samt på planen/idrottsplatsen/i idrottshallen. 

Tabeller

I Korpen Göteborg serier avgör dessa faktorer lagens placering i tabellen:

Padel

  1. Poäng
  2. Setdifferens
  3. Flest vunna matcher
  4. Flest oavgjorda matcher
  5. Inbördes möte
  6. Lottning