Herrgympa

Torsdagar kl. 13:00-14:00 i Hallen
En gång per vecka har vi Herrgympa. Passet är uppbyggt med stationer i cirkelform, där vi jobbar med övningar för din styrka, kondition, rörlighet och balans. Här är det härlig gemenskap och lätt till skratt. Alla är varmt välkomna!

Vi börjar med uppvärmning innan vi startar cirkelträningen.
- 15 stationer
- vi jobbar två och två per station 
- vi hinner ett varv
- vi jobbar aktivt tid 30 sek - vila 10 sek * 4 gånger per station. 
- alla jobbar utifrån sin egna kapacitet, är det någon övning du inte kan göra så hjälper instruktören dig att göra någon annat

Styrka
Du som är äldre behöver styrketräna två till tre gånger i veckan. Övningar för att stärka musklerna bör vara minst 10 minuter per tillfälle. Alla stora muskler bör tränas. Till de stora musklerna räknas musklerna i benen, armarna, magen och ryggen. Lårmusklerna är de första muskler som förlorar styrka. Men redan efter två månaders träning kan du få tillbaka styrkan.

Kondition
Konditionsträning är viktigt för äldre. Framförallt är det bra för hjärtat, blodkärlen och lungorna. Träningen kan också påverka hjärnan på flera positiva sätt. Du kan uppleva att du är nöjdare och piggare när du tränar konditionen. Det beror på att endorfiner frigörs i hjärnan. Endorfiner är hormoner som ibland kallas kroppens eget morfin. Du kan också uppleva att du har mindre ont, känner mindre stress och får bättre sömn.


Balans

Ju äldre du blir, desto viktigare är det att träna balansen. God balans i kombination med muskelstyrka är ett bra skydd mot fallolyckor.

Varmt välkommen till oss!