Korpen Stockholm Cup

Anmälan öppnar våren 2024

Spela basketcup i Stockholm

I maj varje år spelas Korpens basketcup. Spelformen är 3 mot 3 på halvplan mot en korg. Alla är välkomna att delta så samla kompisgänget, dra på svettbanden och delta i denna roliga basketturnering. 


Korpen Stockholm Cup 2024

När: Söndag 19 maj kl. 15.00-22.00
Spelplats:
Stora Mossen-hallen, hitta hit
Anmälningsavgift:
1200 kr, domararvode ingår
Antal spelare: 3 spelare på plan, max 6 avbytare
Matchtid: 1x15 min

Spelform & Upplägg

3 mot 3 på halvplan mot en korg. 1 poäng per mål. Först till 30 poäng eller bäst efter 15 minuter. Lagen delas in i grupper om 4 lag. 1:or och 2:or till A-slutspel, 3:or och 4:or till B-slutspel. Alla lag är garanterade fyra matcher.

Endast 16 lag kan delta, först till kvarn gäller.


Vanliga frågor #basket #cuper

Vilka regler är viktiga att ha koll på?

Du och dina lagkamrater behöver läsa igenom regler för basket samt våra gemensamma tävlingsbestämmelser. Det är lagledaren som ansvarar för att alla i laget har koll på reglerna.

Jag vill börja spela basket, hur gör jag?

Vi arrangera olika typer av aktiviteter i basket. Du kan välja mellan seriespel, cuper och träningar. Vill du delta på träningar i basket har vi träningar i två olika nivåer. En grundkurs och en fortsättningskurs. I Korpen kan du alltså börja spela basket som nybörjare i vuxen ålder!

Seriespelet spelas i 3 mot 3 på halvplan mot en korg. Antingen startar du ett eget lag med eller så kan du söka efter ett befintligt lag som saknar spelare i vår spelarbank. 

Läs mer om den aktivitet du är intresserad av via knapparna nedan: