Seriespel, cuper & träningar

Spela basket med Korpen!

Spela basket i Stockholm

Spela basket i Stockholm. Korpen arrangerar seriespel, cuper och träningar i basket. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat mycket basket tidigare är du välkommen att delta. 


Korpens basketliga

Två säsonger spelas varje år med start i januari och i september. Det är 3 mot 3 på halvplan mot en korg. Först till 60 poäng eller bäst efter 30 minuter (1 poäng per mål). Läs mer om Korpens basketliga och hur seriespelet fungerar.

Basketcup

Spela basketcup med kompisarna. Här är alla basketspelare välkomna att delta oavsett nivå. I Korpens basketcup spelar ni 3 mot 3 mot en korg och tävlar om att få lyfta pokalen. Här kan du läsa mer och anmäla ett lag till basketcupen.

Basket träning

Basketträning för alla. Träningarna är ledarledda, börjar med uppvärmning och övningar för att sedan gå över till matchspel. Vi bedriver motionsträning och skapar utrymmen för nya kontakter och gemenskap genom idrotten, hos oss är alla välkomna. I Korpen kan du börja spela basket som nybörjare i vuxen ålder. 

Träna basket en gång i veckan?
Köp en kurs om du vill gå på en träning i veckan, samma tid och plats. En kurs består av ca 14 träningar på en termin.

Vill du träna flera gånger i veckan?
Då rekommenderar vi våra träningskort. Med träningskorten kan du variera din träning och du väljer själv hur ofta och vad du vill träna. Vanliga frågor #basket

Jag vill börja spela basket, hur gör jag?

Vi arrangera olika typer av aktiviteter i basket. Du kan välja mellan seriespel, cuper och träningar. Vill du delta på träningar i basket har vi träningar i två olika nivåer. En grundkurs och en fortsättningskurs. I Korpen kan du alltså börja spela basket som nybörjare i vuxen ålder!

Seriespelet spelas i 3 mot 3 på halvplan mot en korg. Antingen startar du ett eget lag med eller så kan du söka efter ett befintligt lag som saknar spelare i vår spelarbank. 

Läs mer om den aktivitet du är intresserad av via knapparna nedan:

Hur gör jag för att anmäla mig till träningar?

För att anmäla dig till en eller flera utav våra träningar behöver du skapa ett konto i KIT (Korpens IT-system) samt inneha ett aktivt medlemskap. Du kan skapa ditt konto och aktivera ditt medlemskap i samband med att du väljer vilken kurs du vill delta på eller vid köp av ett träningskort.

Träna en gång i veckan?
Köp den kurs om du vill träna. Samma tid och plats. En kurs består av ca 14 pass på en termin. Klicka här för att se hela vårt utbud av träningar.

Flera träningar och idrotter varje vecka?
Köp vårt Gröna kort Träningar. Med träningskortet kan du gå på i stort sätt alla våra träningar och gruppträningar. Du bokar själv in dig på de pass som du vill gå på. Gäller ej padel och squash.

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap

Hur får jag kvitto för friskvårdsbidrag?

Du kan själv hämta kvitto på en genomförd betalning om du loggar in på ditt konto. Under Mina sidor hittar du alla kvitton på betalningar som du gjort till Korpen Stockholm.

Läs hur det fungerar med kvitto för friskvårdsbidrag för dig som spelar i ett lag men inte är den som betalat anmälningsavgiften till oss.