Seriespel, cuper & träningar

Spela basket med Korpen!

Spela basket i Stockholm

Spela basket i Stockholm. Korpen arrangerar seriespel, cuper och träningar i basket. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat mycket basket tidigare är du välkommen att delta. 


Korpens basketliga

Två säsonger spelas varje år med start i januari och i september. Det är 3 mot 3 på halvplan mot en korg. Först till 60 poäng eller bäst efter 30 minuter (1 poäng per mål). Läs mer om Korpens basketliga och hur seriespelet fungerar via knappen ovan.

Basketcup

Spela basketcup med kompisarna. Här är alla basketspelare välkomna att delta oavsett nivå. I Korpens basketcup spelar ni 3 mot 3 mot en korg och tävlar om att få lyfta pokalen. 

Basketträningar

Basketträningarna börjar med uppvärmning och övningar för att sedan gå över till matchspel. Alla träningar är ledarledda. Vi bedriver motionsträning och skapar utrymmen för nya kontakter och gemenskap genom idrotten, hos oss är alla välkomna.

Träna basket en gång i veckan?
Köp en kurs om du vill gå på en träning i veckan, samma tid och plats. En kurs består av ca 14 träningar på en termin.

Vill du träna flera gånger i veckan?
Då rekommenderar vi våra träningskort. Med träningskorten kan du variera din träning och du väljer själv hur ofta och vad du vill träna. 

Kurser

Basket | Basket grund, Kärrtorp, söndag

Kärrtorpshallen

Datum

22 jan - 14 maj 2023

Tid

Söndagar 16:30 - 17:45

Denna basketträning i Kärrtorpshallen leds av en erfaren tränare. Som deltagare får du under passet tips och feedback för att utveckla ditt spel. För att delta köper du antingen kursen eller Gröna kortet Träningar.


Grund - passar dig som är helt nybörjare eller bara spelat litegrann och vill lära dig grundtekniken för att utveckla ditt spel


Tränare: Erik Ugarte

Basket | Basket fortsättning, Kärrtorp, söndag

Kärrtorpshallen

Datum

22 jan - 14 maj 2023

Tid

Söndagar 17:45 - 19:00

Denna basketträning i Kärrtorpshallen leds av en erfaren tränare. Som deltagare får du under passet tips och feedback för att utveckla ditt spel. För att delta köper du antingen kursen eller Gröna kortet Träningar. 


Fortsättning - passar dig som spelat tidigare eller gått grundkursen


Tränare: Erik Ugarte


Vanliga frågor #basket

Jag vill börja spela basket, hur gör jag?

Vi arrangera olika typer av bordtennisaktiviteter. Du kan välja mellan seriespel eller träningar.

Seriespelet avgörs i lag om tre spelare. Antingen startar du ett eget lag med en kompis eller så kan du söka efter ett befintligt lag som saknar spelare. Det gör du i vår spelarbank för basket.

Är du mer sugen på att träna basket så ska du kolla in våra träningar. De är perfekta för dig som vill träna basket som motion eller för dig som vill blir en bättre spelare.

Hur gör jag för att anmäla mig till träningar?

För att anmäla dig till en eller flera utav våra träningar behöver du skapa ett konto i KIT (Korpens IT-system) samt inneha ett aktivt medlemskap. Du kan skapa ditt konto och aktivera ditt medlemskap i samband med att du väljer vilken kurs du vill delta på eller vid köp av ett träningskort.

Träna en gång i veckan?
Köp den kurs om du vill träna. Samma tid och plats. En kurs består av ca 14 pass på en termin. Klicka här för att se hela vårt utbud av träningar.

Flera träningar och idrotter varje vecka?
Köp vårt Gröna kort Träningar. Med träningskortet kan du gå på i stort sätt alla våra träningar och gruppträningar. Du bokar själv in dig på de pass som du vill gå på. Gäller ej padel och squash.

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap

Hur får jag kvitto för friskvårdsbidrag?

Du kan själv hämta kvitto på en genomförd betalning om du loggar in på ditt konto. Under Mina sidor hittar du alla kvitton på betalningar som du gjort till Korpen Stockholm.

Läs hur det fungerar med kvitto för friskvårdsbidrag för dig som spelar i ett lag men inte är den som betalat anmälningsavgiften till oss.