Seriespel, cuper & träningar

Spela basket med Korpen!

Spela basket i Stockholm

Spela basket i Stockholm. Korpen arrangerar seriespel, cuper och träningar i basket. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat mycket basket tidigare är du välkommen att delta. 


Korpens basketliga

Två säsonger spelas varje år med start i januari och i september. Det är 3 mot 3 på halvplan mot en korg. Först till 60 poäng eller bäst efter 30 minuter (1 poäng per mål). Läs mer om Korpens basketliga och hur seriespelet fungerar.

Basketcup

Spela basketcup med kompisarna. Här är alla basketspelare välkomna att delta oavsett nivå. I Korpens basketcup spelar ni 3 mot 3 mot en korg och tävlar om att få lyfta pokalen. Här kan du läsa mer och anmäla ett lag till basketcupen.

Basketträning

Basketträning för alla. Träningarna är ledarledda, börjar med uppvärmning och övningar för att sedan gå över till matchspel. Vi bedriver motionsträning och skapar utrymmen för nya kontakter och gemenskap genom idrotten, hos oss är alla välkomna. I Korpen kan du börja spela basket som nybörjare i vuxen ålder. 

Träna basket en gång i veckan?
Köp en kurs om du vill gå på en träning i veckan, samma tid och plats. En kurs består av ca 14 träningar på en termin.

Vill du träna flera gånger i veckan?
Då rekommenderar vi våra träningskort. Med träningskorten kan du variera din träning och du väljer själv hur ofta och vad du vill träna. 

Kurser

Basket | Basket grund, Kärrtorp, söndag

Kärrtorpshallen

Datum

28 jan - 19 maj 2024

Tid

Söndagar 16:30 - 17:45

Denna basketträning i Kärrtorpshallen leds av en erfaren tränare. Som deltagare får du under passet tips och feedback för att utveckla ditt spel. För att delta köper du antingen kursen eller Gröna kortet Träningar.


Grund - passar dig som är helt nybörjare eller bara spelat lite och vill lära dig grundtekniken för att utveckla ditt spel.


Tränare: Carlos Zurita

Basket | Basket fortsättning, Kärrtorp, söndag

Kärrtorpshallen

Datum

28 jan - 19 maj 2024

Tid

Söndagar 17:45 - 19:00

Denna basketträning i Kärrtorpshallen leds av en erfaren tränare. Som deltagare får du under passet tips och feedback för att utveckla ditt spel. För att delta köper du antingen kursen eller Gröna kortet Träningar. 


Fortsättning - passar dig som spelat tidigare eller gått grundkursen.


Tränare: Carlos Zurita


Vanliga frågor #basket

Jag vill börja spela basket, hur gör jag?

Vi arrangera olika typer av aktiviteter i basket. Du kan välja mellan seriespel, cuper och träningar. Vill du delta på träningar i basket har vi träningar i två olika nivåer. En grundkurs och en fortsättningskurs. I Korpen kan du alltså börja spela basket som nybörjare i vuxen ålder!

Seriespelet spelas i 3 mot 3 på halvplan mot en korg. Antingen startar du ett eget lag med eller så kan du söka efter ett befintligt lag som saknar spelare i vår spelarbank. 

Läs mer om den aktivitet du är intresserad av via knapparna nedan:

Hur gör jag för att anmäla mig till träningar?

För att anmäla dig till träningarna behöver du skapa ett konto i KIT (Korpens IT-system) samt inneha ett aktivt medlemskap. Du kan skapa ditt konto och aktivera ditt medlemskap i samband med att du väljer vilken kurs du vill delta på eller vid köp av ett träningskort.

Träna en gång i veckan?
Köp den kurs om du vill träna. Samma tid och plats. En kurs består av ca 14 pass på en termin. 

Flera träningar och idrotter varje vecka?
Köp vårt Gröna kort Träningar. Med träningskortet kan du gå på i stort sätt alla våra träningar och gruppträningar. Du bokar själv in dig på de pass som du vill gå på. Gäller ej padel och squash.

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap

Hur får jag kvitto för friskvårdsbidrag?

Du kan själv hämta kvitto på en genomförd betalning om du loggar in på ditt konto. Under Mina sidor hittar du alla kvitton på betalningar som du gjort till Korpen Stockholm.

Läs hur det fungerar med kvitto för friskvårdsbidrag för dig som spelar i ett lag men inte är den som betalat anmälningsavgiften till oss.