Vårsäsongen 2024

Säsongen pågår

Korpens basketliga - Seriespel i basket

Korpen Stockholms basketliga är uppdelad i två säsonger varje år med start i januari och i september. Det är 3 mot 3 på halvplan mot en korg. Divisionsindelning baseras på förra säsongens resultat.


Spelform & upplägg

Spelas 3 mot 3 på halvplan mot en korg. Först till 60 poäng eller bäst efter 30 minuter (1 poäng per mål). Höstsäsongen pågår september-december och vårsäsongen januari-maj. Totalt spelar lagen 12-16 matcher per säsong beroende på antal anmälda lag. Dam, herr och mixade lag, alla är välkomna att delta.

  • Matchtid: 2x15 minuter
  • Seriestart: 21 januari
  • Spelplats: Kärrtorpshallen
  • Speldagar: Söndagar 19.10-22.00

Avgifter:

  • Anmälningsavgift: 2200 kr/lag
  • Domararvode: 100 kr/lag och match
  • Medlemsavgift: 50 kr/person/år

Lagledaren skapar ett konto och anmäler laget i vårt medlemssystem KIT. I systemet köps också det personliga medlemskapet. Det går att betala via faktura, Swish eller kort.

Spelartrupp och laguppställning

Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget samt fylla i laguppställningen digitalt inför varje match. För att en spelare ska kunna läggas till i laguppställningens krävs ett giltigt medlemskap och att spelaren är registrerad i laget.


Vanliga frågor #basket #seriespel

Vilka regler är viktiga att ha koll på?

Du och dina lagkamrater behöver läsa igenom regler för basket samt våra gemensamma tävlingsbestämmelser. Det är lagledaren som ansvarar för att alla i laget har koll på reglerna.

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Om ditt lag inte kan spela en match och blir tvungna att lämna walkover ska detta meddelas senast 2 timmar innan match (12 timmar för morgonserier) till domaren och motståndarlaget. Att lämna walkover är förknippat med en walkover-avgift. Om motståndarlaget och domaren ej kontaktas innan match blir avgiften dubbelt så hög! Kontaktuppgifterna hittar lagledaren genom att klicka sig in på matchen (i inloggat läge) . 

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap