Höstsäsongen 2022

Pågår

Seriespel - Basket

Korpen Stockholm arrangerar seriespel i basket. Två säsonger spelas varje år med start i januari och i september. Nedan kan ni läsa om hur ni går tillväga för att anmäla ett lag och vad som gäller för innevarande och kommande säsong.


Information om seriespelet

Spelform

3 mot 3. Spel på halvplan mot en korg. Vinnaren är först till 60 poäng eller bäst efter 30 min. 1 poäng per mål.

När bollen bryts ska båda fötterna vara bakom 3-poängslinjen innan man får sätta igång spelet annars går bollen om och eventuell poäng blir bortdömd. Efter mål, foul eller att bollen har varit ute ur spel ska spelet sättas igång med en studspass till motståndarlaget. 

NYHET! I höst startar vi seriespel i västerort, nämligen bestämt Spångahallen!

  • Matchtid: 2x15 minuter (1 timeout/lag/halvlek)
  • Antal spelare: 3 spelare på plan + max 6 avbytare
  • Spelklasser: Norr/Söder
  • Spelplats: Spångahallen/Kärrtorpshallen
  • Speldagar: Söndagar 18.30-22.00

Höstens seriespel pågår september - december och spelas i dubbelmöten, totalt 12-16 matcher/lag beroende på antal lag i serien.

Alla är välkomna oavsett tidigare basketerfarenhet!

Startavgift och medlemsavgift

  • Startavgift: 2200 kr/lag
  • Medlemsavgift: 50kr/person

Lagledaren skapar ett konto och anmäler laget i vårt medlemssystem KIT. I systemet köps också det personliga medlemskapet. Det går att betala via faktura, Swish eller kort.

Spelartrupp och laguppställning

Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget samt att digitalt fylla i laguppställningen inför varje match. För att en spelare ska kunna läggas till i laguppställningens krävs ett giltigt medlemskap (50 kr/person/år) och att spelaren är registrerad i laget.

Domararvode

100 kr/match betalas av borta- och hemmalaget före varje match

Walkover-avgift

Ett lag som inte dyker upp till spel eller lämnar sent återbud får en faktura på 300 kr i walkover-avgift. Behöver ni nya spelare kan ni söka i spelarbanken.


Vanliga frågor #basket #seriespel

Vilka regler är viktiga att ha koll på?

Du och dina lagkamrater behöver läsa igenom regler för basket samt våra gemensamma tävlingsbestämmelser. Det är lagledaren som ansvarar för att alla i laget har koll på reglerna.

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Om ditt lag inte kan spela en match och blir tvungna att lämna walkover ska detta meddelas senast 2 timmar innan match (12 timmar för morgonserier) till domaren och motståndarlaget. Att lämna walkover är förknippat med en walkover-avgift. Om motståndarlaget och domaren ej kontaktas innan match blir avgiften dubbelt så hög! Kontaktuppgifterna hittar lagledaren genom att klicka sig in på matchen (i inloggat läge) . 

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap