Vårsäsongen 2024

Fullbokad

Spela seriespel i Pingis

Korpen Stockholm arrangerar seriespel i bordtennis. Två säsonger spelas varje år med start i januari och september där spelplatsen är Pingiscentret i Liljeholmshallen och Kärrtorpshallen. Perfekt för dig som älskar att spela pingis! 


Spelform & upplägg

Korpens pingisserie spelas i 2-spelare och matcherna spelas enligt Davis Cup-modell: 2 singlar, 1 dubbel, 2 singlar. Matcherna spelas varannan vecka, två lagmatcher vid varje speltillfälle.

Serien spelas i öppen spelklass där lagen får bestå av tjejer, killar eller mixat. Flera spelare får vara registrerade i laget, det behöver alltså inte vara samma personer som spelar varje tillfälle. Divisionerna innehåller 6-9 lag, vilket innebär 12-15 matcher per säsong. 

  • Speldag: Mån, Tis, Ons eller Tors (beroende på division)
  • Spelplats: Div 1-6 i Liljeholmshallen, div 7-10 i Kärrtorpshallen
  • Speltid: 20.00-23.00
  • Seriestart: v.3 - v.5 (beroende på division)

Divisionsindelning

Lagen delas in i divisioner för att skapa så jämna matcher som möjligt. Divisionsindelning baseras i första hand på föregående säsongs resultat. I samband med anmälan fyller lagen också i en fråga om spelnivå för att vi ska kunna placera in nya lag i lämplig division. 

Startavgift och medlemsavgift

  • Startavgift: 1500 kr/lag
  • Medlemsavgift: 50 kr/person/år

Lagledaren skapar ett konto och anmäler laget i vårt medlemssystem. I systemet köps också det personliga medlemskapet. Det går att betala via faktura, Swish eller kort. Varje spelare måste registreras i laget samt inneha ett personligt medlemskap i Korpen Stockholm för att delta. 

Bjud in spelare till ditt lag: Så här gör du!


Vanliga frågor #bordtennis #seriespel

Vilka regler gäller?

Vi följer Svenska bordtennisförbundets regler. Vissa anpassningar görs för att passa i Korpen. Läs igenom våra regler för bordtennis samt tävlingsbestämmelser för racketsport

Hur gör vi för att flytta en match?

Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är okej att boka en egen tid att spela matchen på om motståndarna. Meddela ny speltid till kansliet så kan vi justera tiden i spelschemat.

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Motståndarna måste kontaktas i god tid innan match. Kontaktuppgifter hittar du genom att klicka dig in på matchen i inloggat läge (bara lagledare kan se kontaktuppgifter). Att lämna walkover utan att höra av sig till motståndarna kostar 400kr och faktureras i efterhand. Laget som inte lämnar walkover får gärna nyttja tiden ändå! Se guide för hur du hittar kontaktuppgifter här.

Vilka får delta i seriespelet?

I våra serier i racketsport är alla välkomna att delta. Det är alltid en öppen spelklass, vilket innebär att ni får ställa upp med tjejer, killar eller mixade lag. 

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!