Fotbollssäsongen 2023

Informationen uppdateras i början av 2023

Korpens fotbollsliga

Spela korpfotboll med oss! Samla kompisgänget eller företaget, skapa ett lag och anmäl er till seriespelet. Alla är välkomna att delta oavsett om ni har spelat på elitnivå eller aldrig har spelat match tidigare. 


Seriespelet 2023

Information om säsongen kommer i början av 2023. Nedan ser du information om säsongen 2022 och förmodligen kommer mycket att vara lika dant under 2023.

Spelklasser

Nedan ser du vilka spelklasser som erbjuds i seriespelet 2022. Klicka på klasserna för mer information gällande spelform, anmälningsavgift och vart serierna spelas.

Dam

Dam

Företag

Företag

Herr

Herr

Mix

Mix

Oldboys

Oldboys

Ungdom

Ungdom


Nyheter 2022

Damserie i 5-fotboll

Dags för damerna att göra entré i den snabbt växande 5-fotbollen! Grymt rolig spelform som dessutom underlättar för lag med mindre spelartrupper. Har ni inte testat 5-fotboll så är det hög tid!

Företagsserie i 7-fotboll

De senaste säsongerna har vi fått in flertalet önskemål om serier som är exklusiva för företag. Självklart har vi lyssnat på våra medlemmar och fortsätter med specifika företagsserier i spelformen 7-fotboll. Kommer ert företag kunna titulera sig årets bästa korplag när vi summerar säsongen i höst?

9-fotboll oldboys

Vi har tidigare erbjudit 7-fotbollsserier men utökar nu vårt utbud. Från och med denna säsong finns möjligheten för lag med spelare över 38 år att samla ihop trupperna och spela 9-fotboll i söderort.

Söndagsserie i Haninge

Vi fortsätter med vår verksamhet i Haninge med serier på Brandbergens IP på söndagar.


Spelartrupp och laguppställning

Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget samt att digitalt fylla i laguppställningen inför varje match. För att en spelare ska kunna läggas till i laguppställningens krävs ett giltigt medlemskap (50 kr/person/år) och att spelaren är registrerad i laget.

Lagledarträff

Inför varje säsong bjuder vi in till en lagledarträff. Den är obligatorisk för alla nya lag men alla lagledare är välkomna. I år kommer lagledarträffen hållas digitalt via Microsoft Teams. Vem som helst kan ansluta genom sin mobil eller dator. Det går att ansluta via webbläsare eller via Microsoft Teams app.  På träffen kommer vi gå igenom hur du administrerar ditt lag i vårt system, ge tips till dig som lagledare och besvara frågor som du kan ställa i chatten. Vi pratar också om vikten av Fair Play i Korpen. Ladda ner lagledarhandboken för att få lite tips.

Köp ert matchställ i vår webbshop

Korpen Stockholm har ett samarbete med Intersport & Craft som ger våra lag rabatt på matchställ. Beställ produkter direkt i webbshopen eller få personlig service.


Vanliga frågor #fotboll #seriespel

Vilka regler är viktiga att ha koll på?

Du och dina lagkamrater behöver läsa igenom regler för fotboll samt våra gemensamma tävlingsbestämmelser. Det är lagledaren som ansvarar för att alla i laget har koll på reglerna.

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Om ditt lag inte kan spela en match och blir tvungna att lämna walkover ska detta meddelas senast 2 timmar innan match (12 timmar för morgonserier) till domaren och motståndarlaget. Att lämna walkover är förknippat med en walkover-avgift. Om motståndarlaget och domaren ej kontaktas innan match blir avgiften dubbelt så hög! Kontaktuppgifterna hittar lagledaren genom att klicka sig in på matchen (i inloggat läge) . 

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap