Fotbollssäsongen 2023

Säsongen är avslutad

Korpens fotbollsliga

I Korpens fotbollsliga kan alla delta. Det är ett seriespel där ni väljer den spelklass som passar er. Vi erbjuder spelklasserna dam, herr, mix, ungdom, oldboys och företag. Självklart bjuds det på snygga mål, feltajmade brytningar, kvalificerade TV-räddningar och missade målchanser. 


Fotbollssäsongen 2023

Säsongen startar i början av maj och pågår till slutet av oktober (uppehåll under sommaren). Nedan ser du vilka spelklasser som erbjuds. Klicka på dem för mer information gällande spelform, speldag, anmälningsavgift och spelplats. 

Vill du läsa mer om hur seriespelet fungerar scrollar du förbi spelklasserna. 

Spelklasser

Dam

Dam

Företag

Företag

Herr

Herr

Mix

Mix

Oldboys

Oldboys

Ungdom

Ungdom

Spelform och matchtid

 • 5-fotboll: 4 utespelare + målvakt - 2x20 minuter
 • 7-fotboll: 6 utespelare + målvakt - 2x20 minuter
 • 9-fotboll: 8 utespelare+ målvakt - 2x25 minuter
 • 11-fotboll: 10 utespelare + målvakt - 2x40 minuter

Seriespel med dubbel- eller trippelmöten. 6-9 lag per division, vilket i grunden innebär 12-16 matcher. Korpen Stockholm kan inte ta ansvar för färre matcher om lag drar sig ur eller lämnar walkover.

Serieindelning

Serieindelning med speldag, tid och plan för respektive serie läggs upp på hemsidan i mitten av april. Spelschema publiceras senast en vecka innan seriestart och alla lagledare får information när det är klart.

Vilken division lagen placeras i beror på föregående säsongs resultat och eventuella önskemål vid anmälan. Nya lag startar i regel i någon av de lägsta divisionerna. 

Klicka här för att se årets serieindelning.

Avgifter

 • Anmälningsavgift: 2100-11500kr, se specifik spelklass
 • Domararvode: 130-300kr, se lista nedan
 • Medlemsavgift: 50 kr/person/år
 • Walkover-pott: 800kr

För nya lag tillkommer en inbetalning av 800kr i Walkover-pott. Potten ligger kvar till nästa säsong om laget inte lämnar någon walkover. Potten återfås på begäran upp till 18 månader efter efter den säsong laget slutar spela i Korpen Stockholm. Mer information om detta finns i reglerna via knappen nedan. 

Domararvodet betalas via swish inför varje match: 

 • 5-fotboll: 130 kr/lag
 • 7-fotboll: 140 kr/lag
 • 9-fotboll: 180 kr/lag
 • 11-fotboll: 300 kr/lag

Spelartrupp och laguppställning

Lagledaren bjuder in sina lagkamrater till laget samt fyller i laguppställningen inför varje match. Samtliga spelare behöver ha ett giltigt medlemskap och vara registrerade i laget för att kunna läggas till i laguppställningen. Behöver ni fylla på med spelare i laget kan ni använda vår spelarbank via knappen nedan. 

Köp ert matchställ i vår webbshop

Korpen Stockholm har ett samarbete med Intersport & Craft som ger våra lag rabatt på matchställ. Beställ produkter direkt i webbshopen eller få personlig service.


Vanliga frågor #fotboll #seriespel

Vilka regler är viktiga att ha koll på?

Du och dina lagkamrater behöver läsa igenom regler för fotboll samt våra gemensamma tävlingsbestämmelser. Det är lagledaren som ansvarar för att alla i laget har koll på reglerna.

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Om ditt lag inte kan spela en match och blir tvungna att lämna walkover ska detta meddelas senast 2 timmar innan match (12 timmar för morgonserier) till domaren och motståndarlaget. Att lämna walkover är förknippat med en walkover-avgift. Om motståndarlaget och domaren ej kontaktas innan match blir avgiften dubbelt så hög! Kontaktuppgifterna hittar lagledaren genom att klicka sig in på matchen (i inloggat läge) . 

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap