Korpens innebandyliga

Innebandyserien för alla!

Korpens innebandyliga

Korpens innebandyliga är ett seriespel i innebandy för innebandyspelare på alla nivåer. Här välkomnar vi allt från elitspelare till de som aldrig hållit i en innebandyklubba tidigare. Vi har flera divisioner och på så sätt sker en nivåanpassning för att alla ska få spela så jämna innebandymatcher som möjligt.


6-spelare | 5 mot 5 + målvakt

Vår största spelklass är 6-spelare som helt enkelt är "vanlig" innebandy. I regelboken är det dock vissa skillnader mot innebandy i förbundsserierna. Här är det alltså 5 mot 5 + målvakt på stor plan som gäller. Speltiden är 3x15 minuter och säsongen pågår från september till maj med slutspel som säsongsavslutning. Matcherna döms av två domare som ser till att hålla en god och vänskaplig stämning på planen. Ni kan välja att spela i dam-, mix- och herrklass. Mer information om 6-spelare hittar du här.

3-spelare | 3 mot 3 på liten plan

För er som föredrar att spela innebandy på liten plan rekommenderar vi 3 mot 3. Här kan ni dessutom välja att spela med eller utan målvakt. Matcherna spelas 2x12 minuter och vid varje speltillfälle spelas 2 matcher. Här delar vi upp året i två olika säsonger. Januari-maj pågår vårsäsongen och september-december spelas höstsäsongen. Välj att spela dam- eller herrklass. Läs mer om 3-spelare här.

Slutspel

På våren avslutas innebandysäsongen med ett slutspel för alla deltagande lag. Slutspelet pågår under en dag och alla lag är garanterade att spela minst en slutspelsmatch. Slutspelet delas upp i olika nivåer för att skapa så jämna och spännande slutspelsmatcher som möjligt. Vilken dag som gäller kommer att informeras i god tid under säsongen.


Vanliga frågor #innebandy #seriespel

Vilka regler är viktiga att ha koll på?

Du och dina lagkamrater behöver läsa igenom regler för innebandy samt våra gemensamma tävlingsbestämmelser. Det är lagledaren som ansvarar för att alla i laget har koll på reglerna.

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Om ditt lag inte kan spela en match och blir tvungna att lämna walkover ska detta meddelas senast 2 timmar innan match (12 timmar för morgonserier) till domaren och motståndarlaget. Att lämna walkover är förknippat med en walkover-avgift. Om motståndarlaget och domaren ej kontaktas innan match blir avgiften dubbelt så hög! Kontaktuppgifterna hittar lagledaren genom att klicka sig in på matchen (i inloggat läge) . 

Jag vill börja spela innebandy, hur gör jag?

Vi arrangera olika typer av innebandyaktiviteter. Du kan välja mellan seriespel, cuper eller träningar.

Seriespelet avgörs i fler olika klasser. Antingen startar du ett eget lag med dina kompisar/kollegor eller så kan du söka efter ett befintligt lag som saknar spelare via vår spelarbank.

Vill ni delta i innebandycup så anmäler du ditt lag när vi öppnar upp 

Är du mer sugen på att träna ska du kolla in våra träningar i innebandy. De är perfekta för dig som hellre tränar än tävlar. Det finns flera olika grupper att välja mellan. I Korpen kan du börja spela innebandy som nybörjare!

Läs mer om den aktivitet som passar dig via knapparna nedan:

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap