Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Motionsstreaken 2023 är avslutad

Vecka 45 genomförde vi en nationell satsning - motionsstreaken. Sju dagar i sträck peppade vi varandra att motionera minst 20 minuter om dagen. Varje dag delade vi med oss av träningsinspiration här och på vår Instagram, Facebook och LinkedIn. Kika in #motionslandslaget för att ta del av rörelseinspirationen. 

"Det bästa med motionsstreaken var all inspiration och att alla kan vara med eller lära sig något nytt. Roligt format hela streaken".

Vad är en motionsstreak?

En “streak” handlar om att upprepa något för att göra det till en vana. Enligt Motionslandslagets förbundskapten Micael Dahlen kan sju dagar räcka för att skapa en ny vana. Efter en vecka är det högst troligt att det du gör blir en del av din vardag.

Varför ska vi röra oss minst 20-40 minuter per dag?

2020 publicerade världshälsoorganisationen WHO nya globala riktlinjer för fysisk aktivitet. De har räknat ut att vuxna behöver ägna sig åt minst 150 minuter ”måttlig” fysisk aktivitet per vecka för att må bra. Dessutom säger WHO att vi ska begränsa vårt stillasittande och utföra ”muskelstärkande” fysisk aktivitet minst två dagar i veckan. Vad betyder egentligen allt det här? I den här artikeln reder vi ut bland rekommendationerna.

 

Världsrekord i tipspromenad

Under veckan slog vi ett världsrekord i tipspromenad, denna så typiskt svenska motionsform. Varje dag släppte vi nya tipspromenader utifrån dagens tema under motionsstreaken med kul frågor som man svarar på medans man motionerar. Här hittar du alla tipspromenader.

Teman

Måndag: Byt löften mot vanor
Tisdag: Nybörjare have more fun
Onsdag: Vardagsstånkare blir vardagsninjor
Torsdag: Det går snabbt att bli skitbra
Fredag: Sov räv och bygg muskler
Lördag: Tips från lyckoprofesssorn
Söndag: Fira dina segrar

Hur gick det till?

Fuldansa, jogga varannan lyktstolpe, ta en promenad med hunden eller gör det du tycker är roligt. Huvudsaken var att röra på sig i minst 20 minuter per dag under 7 dagar i sträck. Det är busenkelt att vara med. Ingen anmälan behövdes, det hela gick ut på att ha kul samtidigt som man rör på dig.

Motionsstreaken var en rörelsesatsning som en del av vårt större projekt som vi döpt till motionslandslaget. Går man med i motionslandslaget så får deltagaren träningspepp via ”Motionsnytt” som är ett nyhetsbrev som innehåller motionstips, erbjudanden, fakta om hälsa och träning och inspiration från förbundskapten Micael Dahlen. Att gå med i Motionslandslaget är gratis!

Visst lät det här roligt! Vi lovar att uppdatera här på sidan, i Motionsnytt och i våra sociala medier när vi kör igång nästa motionsstreak.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.