Deltagarna av motionsstreaken har tyckt till!

”Det var kul att många kan delta så enkelt och gratis”. Ja, så låter en av många kommentarer i vår utvärdering av årets motionsstreak som genomfördes under vecka 45. Via digitala kanaler peppade vi varandra att motionera minst 20 minuter om dagen under en vecka.

Det var andra omgången som hälsosatsningen motionsstreaken gick av stapeln och precis som förra året är det viktigt för oss att deltagarna får chansen att lämna sina synpunkter om utmaningen. Tillsammans ser vi till att bli lite bättre för varje år!

91 procent uppnådde rörelsemålet

Totalt svarade 328 deltagare på utvärderingen och till vår stora glädje visade det sig att hela 91 procent uppnådde rörelsemålet med att motionera minst 20 minuter om dagen under veckan. Det var några återvändare, 20 procent, som genomförde motionsstreaken för andra gången men hela 75 procent som hoppade på utmaningen för första gången. Ett glädjande besked att så många nya tog möjligheten att få träningsinspiration!

Motionsstreaken pågår i sju dagar och utvärderingen visar att majoriteten (77 procent) anser det var en lagom lång period. Av de som svarade tyckte 21 procent att motionsstreaken gärna hade kunnat pågå lite längre medan 2 procent tyckte att en vecka var lite för lång tid för att orka hålla i.

Några röster om motionsstreaken

Vi ställde frågan vad deltagaren tyckte var bäst med motionsstreaken och vad som kan förbättras till nästa gång.

På pluslistan:

”Att man fick konkreta, varierade tips via de korta filmerna, som man kände att man hade tid att titta på”.

” Jag och kollegorna gick ihop och gjorde det tillsammans. Vi har skrattat mycket och samtidigt kommit i gång. Vi ska fortsätta med detta.”

”Att träningen blev roligare. Tränar mycket idag men mer målfokuserat. Detta blev ett mer lättsamt och roligt fokus. Det tar jag med mig i fortsatta träningen.”

”Jag har fruktansvärd värk i rygg o ben men det bästa var att jag kände alla andra kämpar så då kämpar jag också”.

”Lagkänslan och att Korpen hela tiden peppade och kommenterade inlägg. Kändes som en träningskompis. Även bra gäng i Facebook!”

”Peppen ifrån Michael Dalen och nya utmaningar varje dag som följdes upp med quiz på samma tema”.

Förbättringspotential:

”Kanske någon mer utmaning mer än 20 min rörelse.”

”Att kunna välja vad man vill göra och sen rapportera det.”

” Vore bra med en app för att följa både mig själv och andra.”

”Jag skulle önska att man kunde registrera aktiviteter likt Hälsoutmaningen. Det blir en större pepp! Förstår att det blir svårt om det ska vara gratis, men önska kan man ju”.

Världens största tipspromenad

Under motionsstreaken siktade vi även på att slå världsrekord i tipspromenad. Varje dag under veckan hade ett motionstema och ett av motionstipsen var att gå dagens tipspromenad på temat. Förutom dagens tipspromenad fanns och finns det mängder av olika tipspromenader för både stora och små att välja mellan. Tipspromenaden är digital och man kan välja att gå 20 eller 40 minuter.

Tipspromenaden får 9 av 10 i betyg!

När vi frågade deltagarna vad de tycker om tipspromenaden så är nästan alla nöjda med upplevelsen. Flera nämner att det är ett enkelt verktyg som ser till att promenaden blir roligare och motiverar till rörelse. Att önska är utökad funktionalitet i form av att det plingar till när en ny fråga dyker upp samt att fixa några buggar.

”Så bra grej! Jag lärde mig nya saker och passar hela familjen oavsett generation. Enkelt att förstå och roliga teman! Det motiverade mig att komma ut”.

Stort tack till alla som tog sig tid att svara på utvärderingen. Det är tack vare ert engagemang som vi kan bli lite bättre för varje gång!

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.