DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | Artikel | 2022-06-16

5 anledningar att spela padel

Padel har på kort tid blivit till en folksport och i Korpen arrangerar vi både seriespel och träningar över hela landet. Har du funderat på om padel är något för dig? Här kan du läsa fem anledningar till varför du borde testa!

Enkelt att lära sig, svårt att bemästra

Den främsta anledningen till att padeltennis blivit så populärt är att det är rätt enkelt att lära sig. Som nybörjare får du snabbt till ett bra spel med hyfsat tempo och redan de första gångerna kommer du kunna spela dig ordentligt trött. Det betyder dock inte att det är en lätt sport att bemästra, utan du lär nog behöva spela ett tag innan du kan mäta dig med vännerna som hållit på i flera år.

Social hobby med mycket gemenskap

På Korpen vet vi att träning är roligare tillsammans. Eftersom padel spelas i par blir det naturligt till en social sport. Oftast går ni ihop om fyra när ni bokar en bana, vilket blir till ett utmärkt tillfälle att umgås med vännerna. Om du väljer att spela padel med Korpen får du även möjlighet till att träffa nya vänner, samtidigt som du håller dig i form!

 

Padel är en social sport där du umgås med dina vänner

Bra för styrka, kondition och koordination

När du spelar padel tränar du hela kroppen. Tempot gör att hjärtat får jobbat hårt – och du stärker både dina arm-, rygg-, ben- och bålmuskler. Alla snabba förflyttningar i kombination med samspelet med din lagkamrat kommer dessutom att utveckla både din koordination och din motorik. Som om inte det vore nog anses padel vara en förhållandevis skonsam sport, vilket innebär att du kommer kunna träna precis så mycket som du vill!

Även huvudet får jobba

För att bli en bra padelspelare kommer du behöva lära dig att läsa spelet. Eftersom både planen och väggarna får användas finns det möjlighet till otaliga spelkombinationer. I en matchsituation kommer du behöva ta hundratals beslut för att beräkna vinklar och banor – allt under bråkdelen av en sekund. Allt detta kommer göra att problemen utanför försvinner och du får tömma din dagliga spänning. Om det inte är mindfulness så vet vi inte vad.

Det är riktigt, riktigt roligt!

Framförallt så är padel en riktigt rolig sport att utöva. Tempot är högt, padelspelet är varierande och medan du hämtar andan mellan matcherna kan du tjöta med dina med- och motspelare. Vi kan lova dig att en timme kommer flyga förbi och innan du vet ordet av så är dagens träning avklarad.

Vill du lära dig mer om padel?

Missa inte våra padeltips för nybörjare, eller vår artikel om padelns historia. När du känner dig redo att testa på så erbjuder vi både seriespel och träningar i padel!

 

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.