DELA ARTIKEL:

Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies
STUDIO KORPEN | | 2020-06-25

Testa den nya racketflugan -Pickleball passar ALLA!

De senaste åren har padel varit sporten på allas läppar. Nu kommer nästa racketsport som växer så det knakar i Sverige. Pickleball poppar upp hos mängder av korpföreningar landet runt.
Text: Magnus Dahlberg Foto: Korpen

De senaste åren har padel varit sporten på allas läppar. Nu kommer nästa racketsport som växer så det knakar i Sverige. Pickleball poppar upp hos mängder av korpföreningar landet runt.
Det fiffiga med pickleball är att det inte behövs dyra planer och utrustning. En plan yta av modell badmintonmått, ett nät, en boll och racket – sen är det bara att köra.

Nu kanske många tänker att pickleball är en vilsekommen fluga som dök upp i padelns spår. Långt ifrån. Pickleball har mer än 50 år på nacken. Den skapades av en uttråkad amerikansk familj utanför Seattle i mitten av 1960-talet. De senaste åren har pickleball varit en av USA:s snabbast växande sport med gigantiska US Open-tävlingar.

Det som gör att just den här racketsporten passar in i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets omfattande aktivitetsutbud är enkelheten, tillgängligheten och att alla kan spela. Du spelar med ett lätt racket av beachtennismodell, en lätt boll som liknar en innebandyboll och du kan spela både singel och dubbel.

Visst blir man sugen på att testa Pickleball! Om du redan nu vill kasta dig iväg och börja spela så kan du kolla med den korpförening som finns där du bor. Och finns det inte pickleball så kan du lätt starta den nya racketsporten i din korpförening. Ta kontakt med föreningen och kör igång!

I oktober 2019 beviljades Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet medel ur Framåtfonden för att genomföra projektet Pickleball. Framåtfonden är en del av "Framåt för fler i rörelse" som är ett gemensamt projekt initierat av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. 

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.