Slutspelet i golfserien

De lag som kommer etta och tvåa i sina grupper går vidare till slutspel. Gruppettorna blir hemmalag och möter en grupptvåa från en annan grupp i semifinal. De lag som vinner i semifinalerna kvalificerar sig till finaldagen där det segrande laget skriver in sig i historieböckerna.

Semifinaler 2023

Spelschemat för semifinalerna publiceras senast 7 augusti och ska vara spelade senast 31 augusti. Alla gruppettor blir hemmalag och grupptvåor bortalag. Samma regler som i gruppspelet tillämpas, vilket innebär att hemmalaget väljer bana, samt kontaktar sin motståndare för att komma överens om speldag. Vid oavgjort resultat vinner laget med lägst spelhandicap totalt. Vid lika även då gäller flest vunna poäng sista 9, 6, 3 hålen (i skrivande ordning).

Finaldagen 2023

  • Datum: 15 september
  • Golfbana: Återkommer
  • Samling och info: 12.30
  • Starttider: Kanonstart kl. 13.00
  • Spelform: Greensome

Korpen Göteborg står för greenfee samt efterföljande prisutdelning.

På finaldagen spelas Greensome som är en modifierad form av foursome. Båda spelarna slår ut på varje hål och väljer därefter med vilken av de båda bollarna de vill fortsätta med. Den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag och sedan slår spelarna fortsättningsvis vartannat slag på samma sätt som i foursome. Källa: Golf.se