Om oss

Korpen Vadstena

Korpföreningar (eller Korpens Motionsidrottsföreningar) finns i hela Sverige. Korpen Vadstena startade 1956, och hade då flera olika sektioner. Det fanns verksamhet inom idrotter som fotboll, skytte och bordtennis i lag från olika företag på orten. Dessutom hade man en egen familje- och friluftssektion som bland annat höll i bingopromenader, tipspromenader och den årligt återkommande Fönstertitten. Under Fönstertitten svarade man på tipsfrågor som olika affärer ordnade med och satte upp i sitt skyltfönster – t ex frågor som ”Vad heter det här tyget?” eller ”Vilket land kommer den här varan ifrån?” – så att vadstenaborna kunde ta en söndagspromenad och samtidigt delta i tävlingen. I början ordnade dessutom Korpen midsommarfirande och liknande för boende i Vadstena, och höll ett cykellopp varje år. Bland andra arrangemang och aktiviteter under årens gång kan nämnas Simma sommaren till mötes, Bila med hälsa, Gladgympa, kartpromenad i bostadsområdet, Lögardagen, Ströva utan stress, dansträffar för pensionärer och cykelutflykter med kulturella inslag.

Under åren har Korpen haft verksamheter i Rismarken, där man länge haft ansvar för skötsel och bland annat ordnat med elljusspår, i Vätterviksbadet och i Borghamn, samt uppmuntrat till promenader och cykelturer i omgivningarna – t ex Tycklinge eller Hagebyhögarundan. 1978 fick Korpen en egen kanslist på halvtid, och kansliet var länge den enda egna lokal Korpen hade. I övrigt hyrde man lokaler för sin verksamhet, eller förlade den utomhus. 2003 flyttade man till Lilla Hamnarmen. Fem år senare öppnade gymlokalen. Där fanns kansli, gym och två grupplokaler, varav en spinningsal. Sensommaren 2013 gjorde Korpen Vadstena sin största satsning och flyttade till nya större lokaler. Året senare var det dags för ytterligare en utökninga av lokalerna. Nu finns vi på Motalagatan 18, gamla lasarettet. Där har vi förutom större ytor även en reception skild från kansli och en stor park att kunna ha aktiviteter i.

Idag är Korpen Vadstena en stor korpförening (en av de största i Sverige i förhållande till antalet invånare i kommunen) med cirka 1300 medlemmar. De senaste åren har gruppassen ökat från att vara runt 10 per vecka till ungefär 50 per vecka. Om du tränar på Korpen kan du välja på en stor variation av gruppträningspass, ta en runda i gymmet eller delta i vår vattentränings som finns i simhallen på söndagkvällar.

Vårt mål är att det ska finnas träning som passar alla. Hoppas just du ska hitta den form där du trivs!

Verksamhetsidé

Korpen gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Värdegrund

Glädje, gemenskap och alla är välkomna!

Medlemskap

För att kunna anmäla dig till en aktivitet som är arrangerad av Korpen Vadstena måste du även bli medlem i föreningen. Medlemsavgiften är 125 kr.

Som medlem har du rätt att:

  • delta 
  • rösta 
  • ta del av föreningens medlemserbjudanden 
  • nyttja Korpens försäkring vid eventuell skada under en aktivitet anordnad av Korpen Vadstena.