Allmänna villkor

Medlemsavgift

1. För att bli medlem och kunna träna på Korpen Vadstena löser du träningskort samt betalar en medlemsavgift på 125 kr som gäller ett kalenderår. I medlemsavgiften ingår en försäkring, enligt RF:s avtal med Folksam.

Ångerrätt

2. Om du ångrar dig inom 14 dagar efter tecknat medlemskap så får du, med avdrag för utnyttjad tid resterande pengar tillbaka.

Medlemsvillkor

3. Medlemskapet/träningskortet är personligt och kan inte överlåtas till en annan person. Vid utlånande av träningskort till obehörig eller vid insläpp av obehörig får du en varning, och vid upprepning sker uteslutning utan någon återbetalning av innestående belopp.
Autogiro:
Har du köpt ett Autogiro, 12 månader förbinder du dig i 12 månader. Vill du inte fortsätta efter detta förbinds du att säga upp kortet 3 månader innan utgångsdatum annars förlängs kommande period automatiskt i 12 månader.

KIT, Korpens IT-system

4. Via KIT sköter du själv registrering av kontaktuppgifter, dina bokningar och betalningar.

Tillträde

5. Från det år du fyllt 12 år får du träna i styrketräningslokalen i närvaro av en vuxen över 18 år. Alla mellan 12-15 år ska gå en introduktion i styrketräningslokalen innan första tillfället. Det år du fyllt 15 år får du träna på egen hand i styrketräningslokalen. Målsman är ansvarig för medlem som inte är myndig.

100 % Ren Idrott

6. Användning och/eller försäljning av preparat på RF:s dopinglista är förbjudet och medför avstängning från fortsatt träning. Alla kortinnehavare är skyldiga att vid begäran låta sig dopingtestas. Den som nekar kommer omgående att avstängas från fortsatt träning. Dopingkontroller får endast utföras av personer utsedda av RF. Som medlem i RF har Korpen i Vadstena en dopingpolicy som vi jobbar kontinuerligt med.

Allmänna regler

7. Som medlem är du skyldig att följa de regler och anvisningar som Korpen Vadstena fastställt för träningslokalerna.

 • Var aktsam om den utrustning som finns, plocka alltid undan efter dig när du tränat klart.
 • Städa undan efter sig i träningslokalerna, torka av de maskiner/redskap du använt.
 • Uppehåll dig inte i lokalerna om du inte tränar.
 • Uppehåll dig inte i maskinerna om du inte tränar.
 • Prata/använd inte mobil under pågående gruppträningspass eller vid gymträning.
 • Klädkod – Linne/t-shirt på överkropp samt shorts/byxa.
 • Vid kö till konditionsmaskinerna, lämna plats efter 10 minuter.
 • Respektera och visa hänsyn till dina medtränande.

Förlust av träningskort

Träningskortet är en värdehandling och ska vårdas med stor försiktighet. Vid förlust av kortet ska detta meddelas till kansliet. Nytt kort kan erhållas för 100 kr.

Medlemsförmåner

 • Som medlem har du 15 % rabatt på träningskläder och skor på Sporthörnan
 • Som medlem vill vi att du aktivt bidrar till föreningens utveckling
 • Som medlem har du fri tillgång till bastu