Korpen informerar om Coronaviruset

*Uppdaterad 2020-03-27 kl. 14:28

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet följer utvecklingen kring Coronaviruset via de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter kontinuerligt uppdaterar. Här hittar du länkar för att följa utvecklingen.

Nytt förbud: Inga sammankomster med fler än 50 deltagare

Regeringen meddelade under fredagen den 27 mars att man tagit beslut om ett nytt förbud mot sammankomster med fler än 50 deltagare. Förbudet träder i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.

Vanliga frågor om coronavirus och idrott

Coronaviruset påverkar idrottsrörelsen på många olika sätt. Här svarar RF på några vanliga frågor om coronaviruset och idrotten.

korpenintern.se hittar du mer information om hur Korpen hanterar Coronaviruset. 

Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer angående idrottsaktiviteter

Folkhälsomyndigheten har kommit med nya förtydligande rekommendationer för idrott. Beskedet är att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet. Träning utomhus är att föredra.

Var hittar vi mer information?

På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du hitta svar på många frågor som rör coronaviruset. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och vad du själv kan tänka på – allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.

Krisinformation.se hittar du samlad krisinformation från Sveriges myndigheter riktad till allmänheten.

Även 1177 Vårdguiden har information om när du bör kontakta sjukvården för en bedömning.

Vi följer även Utrikesdepartementets reseinformation.

Har du frågor om Covid-19 ska du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Antal bekräftade och misstänkta fall förändras ständigt, allteftersom personer söker vård och undersöks för viruset. Var därför uppmärksam på ifall rekommendationerna förändras via Folkhälsomyndighetens hemsida

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.
Kom i form med Korpen.
Hitta din motion.
;