Säsongen 2024/2025

Anmälan öppnar i höst

Korpens seriespel i inomhusfotboll

Förläng fotbollssäsongen med inomhusfotboll. Genom att delta i Korpens seriespel i innefotboll så slipper ni det tråkiga uppehållet. Seriespelet pågår från november till april med ett kortare uppehåll över jul och nyår. 


Inomhusfotboll säsongen 2023/2024 

Säsongen startar i november (lördags- och söndagsserier v.46, övriga serier v.47) och pågår till april. Nedan ser du vilka spelklasser som erbjuds. Klicka på den som är av intresse för att se vart och när serierna spelas. 

Scrolla förbi spelklasserna för att läsa mer om hur seriespelet fungerar, vilken anmälningsavgift som gäller osv.

Spelklasser

Dam

Mix

Ungdom

Herr

Morgon

Oldboys

Spelform och matchtid

  • Five-a-side: 4 utespelare + målvakt - 2x15 minuter

Säsongen spelas med dubbel- eller trippelmöten. 6-9 lag per division, vilket innebär 12-16 matcher. 

Speldagar och spelplaner

Varje serie har en fast hall, en fast speldag och ett fast spelintervall på ca 2 timmar. Observera att mindre avvikelser kan förekomma p.g.a. förändrade halltider som tilldelas av Idrottsförvaltningen. 

Serieindelning

Serieindelning publiceras senast 2 veckor innan seriestart tillsammans med information om speldag, tid och plats för respektive serie. Spelschemat för säsongen ska vara klart senast en vecka innan seriestart och alla lagledare får information när det är publicerat. 

Vilken division lagen placeras i beror på föregående säsongs resultat och eventuella önskemål vid anmälan. Nya lag startar i regel i någon av de lägsta divisionerna. 

Avgifter

  • Anmälningsavgift: 5200-6000kr (2800kr i ungdom)
  • Domararvode: 100 kr/lag/match
  • Medlemsavgift: 50 kr/person/år
  • Walkover-pott: 800kr

För nya lag tillkommer en inbetalning av 800kr i Walkover-pott. Potten ligger kvar till nästa säsong om laget inte lämnar någon walkover. Potten återfås på begäran upp till 18 månader efter den säsong laget slutar spela i Korpen Stockholm. 

Domararvodet betalas via swish inför varje match.

Spelartrupp och laguppställning

Lagledaren bjuder in sina lagkamrater till laget samt fyller i laguppställningen inför varje match. Samtliga spelare behöver ha ett giltigt medlemskap och vara registrerade i laget för att kunna läggas till i laguppställningen. Behöver ni fylla på med spelare i laget kan ni använda vår spelarbank via knappen nedan. 

Köp ert matchställ i vår webbshop

Korpen Stockholm har ett samarbete med Intersport & Craft som ger våra lag rabatt på matchställ. Beställ produkter direkt i webbshopen eller få personlig service.

Lagledare

Som lagledare i Korpen Stockholms seriespel är det bra att ta del av vår lagledarhandbok. Den har tagits fram som ett hjälpmedel för att du som lagledare ska veta vad dina uppgifter innebär och hur du utför dem på bästa sätt. Handboken vänder sig till samtliga lagidrotter i vår verksamhet. Ladda ner lagledarhandboken


Vanliga frågor #innefotboll #seriespel

Jag vill börja spela inomhusfotboll, hur gör jag?

Vi arrangera olika typer av innefotbollsaktiviteter. Du kan välja mellan seriespel, cuper eller träningar.

Seriespelet avgörs i fler olika klasser, på planer i hela Stockholm och på veckans alla dagar. Antingen startar du ett eget lag med dina kompisar eller kollegor eller så kan du söka efter ett befintligt lag som saknar spelare via vår spelarbank. 

Vill ni delta i fotbollscup inomhus så anmäler du ditt lag när vi öppnar upp anmälningssidan. Vår stora innefotbollscup spelas i februari.

Är du mer sugen på att träna ska du kolla in våra träningar i inomhusfotboll. De är perfekta för dig som hellre tränar än tävlar. Det finns flera olika grupper att välja mellan. I Korpen kan du börja spela inomhusfotboll som nybörjare!

Läs mer om den aktivitet som passar dig via knapparna nedan:

Hur bjuder jag in spelare till att gå med i laget?

Vi har en guide för hur du gör det, klicka här!

Behöver vi ha numrerade matchtröjor?

Vid deltagande i seriespel eller cuper i någon av våra bollsporter behövs enhetliga och numrerade tröjor. Skulle motståndarna ha samma tröjfärg och ni är bortalag så behövs antingen ett bortaställ eller västar. Som provisorisk lösning kan ni exempelvis tejpa tröjnummer.

Vi samarbetar med Intersport & Craft, vilket gör att alla medlemmar kan köpa matchställ till rabatterat pris. Köp matchställ och träningskläder direkt i vår webbshop hos Intersport.

Vi måste lämna walkover, hur gör vi?

Om ditt lag inte kan spela en match och blir tvungna att lämna walkover ska detta meddelas senast 2 timmar innan match (12 timmar för morgonserier) till domaren och motståndarlaget. Att lämna walkover är förknippat med en walkover-avgift. Om motståndarlaget och domaren ej kontaktas innan match blir avgiften dubbelt så hög! Kontaktuppgifterna hittar lagledaren genom att klicka sig in på matchen (i inloggat läge) . 

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap