Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Välkommen till Laget

Information in other languages

Laget är en satsning av Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. För tjejer som vill hålla på med idrott utan krav på resultat och prestation.

I Laget växlar vi fritt mellan olika idrotter. Fokus ligger på att träna tillsammans och ha kul. Laget tävlar inte i matcher och seriespel. Här är alla tjejer välkomna utifrån sina förutsättningar. Laget finns för alla tjejer som tränat innan men tröttnat på tävlingshetsen, eller för den som aldrig tränat men tycker att det vore kul att prova. Här ses vi och gör saker ihop - utan krav på prestation.

Laget drivs av tjejer för tjejer. Alla tjejer är välkomna.

Laget finns just nu i JönköpingStockholmPiteå | Karlstad | Nässjö 

Varför Laget

En tredjedel av unga som inte tränar anger som skäl att de känner att de inte duger eller är tillräckligt duktiga. Andelen ökar och ökningen har framförallt skett bland tjejer.

Även föreningsidrottandet i stort minskar. Det kan bero på att tävlandet minskar i betydelse och föreningsidrotten uppfattas just som en miljö för tävlingsintresserade. Den minst aktiva gruppen är flickor i åldern 17-20 år, med i genomsnitt 12 deltagartillfällen per år. 1 av 3 anser att det är viktigare att tävla mot sig själv för att utvecklas och bli bättre än att tävla mot andra.

För de som tränar är ett starkt skäl att träffa och umgås med kompisar i samband med träningen. Avsaknaden av träningskompisar har blivit en allt större anledning till att unga inte tränar.

Källa: Ungdomsbarometern 2021 "Unga och idrott" och Idrottsstatistik.se 

Frågor?

Sara Alfredsson
sara.alfredsson@korpen.se
08-699 64 07

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.