Snart avspark i korpfotbollen: "Nu gasar vi"

Det kan bli en riktigt het utomhussäsong för korpfotbollen. Suget efter att lira med kompisarna eller kollegerna verkar vara riktigt stort, berättar Laura Rapp på Korpen Stockholm. 

— Förra året kändes det för första gången som att vi var tillbaka efter pandemin. Och i år känns det som att vi gasar på ytterligare lite till, säger hon. 

Våren närmar sig med stormsteg och anmälan till utomhusfotbollen öppnar upp på ort efter ort. Hos Korpen Stockholm har lagen trillat in sedan några veckor, och det ser ut att kunna bli en riktigt bra säsong. 

– Det är såklart svårt att veta exakt redan nu men vi märker av en stor efterfrågan. Vi får väldigt många frågor och de har kommit tidigare än vad de brukar, redan före årsskiftet, berättar Laura Rapp, idrottskonsulent på Korpen Stockholm. 

Testar nya koncept

Som för många andra idrotter var pandemin tuff för korpfotbollen, som tappade ett stort antal aktiva utövare. Men nu tycks vinden ha vänt. 

– Efter förra året känns det som att vi är back in business. Då hade vi över 700 anmälda lag. I år känns det som att vi gasar ännu lite till, säger Laura Rapp

För att möta den stigande efterfrågan har Korpen Stockholm tagit fram flera nya koncept. Bland annat arrangerar de flera mindre "pop up-cuper". Och med start i år körs ett upplägg med träningsmatcher. 

– Det är alltså inget seriespel utan fristående matcher. Det är bara att anmäla sig så löser vi planer och allt annat som behövs, säger Adam Sinnerström, idrottskonsulent på Korpen Stockholm. 

Tror på rekord 

Anmälningsperioden och säsongstarten för seriespelet varierar från ort till ort. I Stockholm är det avspark i maj. Laura Rapp och Adam Sinnerström ser med tillförsikt på säsongen som väntar. 

– Jag tror att vi kan slå rekord! Det enda hotet är ekonomin och inflationen, säger Laura. 

– Folk har helt enkelt börjat hitta tillbaka efter pandemin. Det är en trend som syns generellt i alla våra idrotter, säger Adam. 

Anmäl ett lag! 

Är du sugen på att spela korpfotboll? Här kan du se utbudet som erbjuds på din ort! 

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.