Lediga tjänster på Korpen

Digital kommunikatör

”För dig som tycker att digital marknadsföring och kommunikation är det roligaste som finns.”

Vill du tillhöra ett kreativt lag och göra det enkelt för människor att motionera och ha kul tillsammans?

Vi söker en driven digital kommunikatör till vår marknadsavdelning som vill göra skillnad och som vant rör sig mellan att sköta vår webbplats och publicering av content i Korpens sociala medier.

Om dig:

Vi söker dig som älskar att jobba med digital kommunikation med ett särskilt intresse för sociala medier. Du ska vara mycket van vid att publicera content i alla digitala kanaler och har lika lätt för att producera text, bild som rörligt innehåll.

Du gillar att jobba mot uppsatta mål, är nyfiken på att lära dig nytt och tycker det är självklart att hela tiden vilja förbättra det vi gör. För dig är growth marketing ett naturligt och självklart sätt att jobba.

Du har en god känsla för språk, text, bild, design, layout och struktur och är intresserad av utvecklingen inom kommunikationsområdet. Du trivs med att arbeta i en idéburen organisation där medlemsnyttan är fokus och känner väl igen dig i Korpens värdegrund Glädje, Gemenskap och att Alla är välkomna. Att vara självgående med planeringsförmåga, vara social och ha en viss pedagogisk läggning är andra viktiga egenskaper hos dig som gör att du kommer att lyckas i den här tjänsten och trivas hos oss.

Om tjänsten:

Tjänsten innebär att planera och publicera innehåll till vår webbplats korpen.se, våra e-postutskick och sociala medier. Du kommer tillhöra ett kommunikationsgäng på 5 personer där du och en kollega ansvarar för våra digitala kanaler och är navet i vår digitala innehållsproduktion.

Vi har mycket digital utveckling på gång och har en hög ambition att vara en organisation att se upp till även när det gäller kommunikationsområdet. Det innebär att vi erbjuder en utvecklande och kreativ miljö där det finns stora möjligheter att påverka och testa nya saker.

Några aktuella digitala projekt som vi under 2022 arbetar med är t ex Mitteverest.se, lansering av en plattform för onlineträning och flytt av våra föreningar till nya hemsidesmallar som gör att det kommer att bli enklare att hitta till och anmäla sig till aktiviteter över landet. Parallellt förbättrar vi analysarbetet och mätningen av det vi gör för att förbättra Korpens medlemsresa. Vi driver även löpande kampanjer för att få människor att anmäla sig till Korpens aktiviteter och har under 2022 lanserat motionslandslaget för att inspirera fler människor att motionera och må bra.

Genom dina insatser som digital kommunikatör kan du konkret bidra till att fler människor motionerar och mår bra samtidigt som du även utvecklar den föreningsdrivna motionsidrotten i Sverige.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:

  • eftergymnasial utbildning inom kommunikation, media, marknadsföring eller liknande.
  • erfarenhet från att arbeta med webbpubliceringsverktyg, videoredigering (t ex Premiere Pro och Final Cut Pro) och bildredigeringsprogram (t ex Photoshop).
  • vana av att konkret sätta upp annonser i sociala medier mot rätt målgrupp och att optimera dem för bästa effekt. Meriterande med mycket goda kunskaper i Facebook Business Manager och vana av Google Ad Manager.
  • meriterande om du har erfarenhet från idrottsrörelsen eller annan idéburen föreningsverksamhet.

Om erfarenhet saknas inom något område så tror vi att det viktigaste är att vi hittar rätt person som är villig att ta sig an nya arbetsuppgifter och lära sig på plats genom att göra.

Övrigt:

Placeringsort är i Stockholm och vissa resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Vi erbjuder dig en självständig och utmanade roll där du får chansen att bidra till Korpens tillväxt både på lokal och nationell nivå. Du kommer till ett team av omtänksamma och trevliga kollegor där du arbetar nära olika kompetenser och sakkunniga. Vi är en flexibel arbetsplats och det finns möjlighet att kombinera dagar inne på kontoret med arbete hemifrån. Vi är måna om att det finns balans mellan arbete och fritid och som motionsidrottsförbund ser vi gärna att du använder din friskvårdstimme varje vecka och ditt friskvårdsbidrag.

För mer information kring Korpen se också www.korpen.se

Välkommen att söka genom att skicka CV och personligt brev till vår samarbetspartner i denna rekrytering Mercuri Urval så snart som möjligt. 

Om Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 800 000 medlemmar i cirka 2 000 föreningar. Vi är ett breddidrottsförbund som i över 75 år lyft fram motion som en del i vår vardag. Korpens föreningar finns över hela Sverige och totalt kan vi erbjuda våra medlemmar runt 100 olika aktiviteter. Vår roll i idrottsrörelsen handlar i hög grad om att komplettera och bjuda in till inspirerande, roliga och gemensamma motionsaktiviteter. På vårt centrala kansli i Stockholm är vi 19 anställda.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.