När kan barnet börja på simskola?
Barnet kan börja på vår barnsimskola vid tidigast 3 månader ålder väger över 4 kg och har läkt navel.
Det finns ingen gräns för hur sent barnet kan börja eftersom vi lär ut Inlärningsdyk där barnet lär sig att hålla andan innan barnet går ner under vattnet. Med andra ord är inte dykreflexen avgörande.

Anka

Barnet kan börja på Minisim om barnet är över 2 år. Det naturliga är att gå över från Babysim till Minisim men det går också bra att börja utan att ha gått Babysimkurserna innan.
Om så är fallet, kontakta vår Barnsimskoleansvarig så hjälper vi er att hamna i rätt kurs efter barnets vattenvana.
Åldrarna är blandade i grupperna.

 

Kan alla barn lära sig simma?
Vid kronisk sjukdom eller handikapp bör läkare rådfrågas. Meddela oss gärna vid anmälan så att vi kan anpassa grupperna! 

 

När startar kursen?
Vi har fyra kurser per år för Babysim och Minisim 2 kurser.  Kurserna startar kontinuerligt med uppehåll under sommaren. De barn som är aktiva inom vår verksamhet har alltid förtur till bokning av efterföljande kurs.

Vad gör vi innan vi kommer till poolen första gången?
Nybörjarkursen Ankan startar med en 45 minuters teorilektion i vår gruppträningshall. Där får ni viktig information som ni bör känna till innan ni går ned i vattnet för första gången så ni känner er trygga.

Om föräldern känner sig trygg känner sig barnet tryggt.
Trygga barn är glada barn! Glada barn ger glada föräldrar!

Efter teorilektionen finns möjlighet att köpa Babysimbyxor. 

Här!  lÄNK


När ska vi stanna hemma?
Om barnet är sjukt, har öppna sår eller likande ska ni stanna hemma tills barnet är friskt igen. 

 

Vad gör vi när vi inte kan delta?
Ni behöver inte meddela oss er frånvaro. Instruktören för närvarolistor och vet hur många gånger barnet missat. Däremot är det väldigt bra att meddela instruktören om ni vet att ni ska vara borta någon lektion.

 

Kan barnet simma ikapp vid en missad lektion?
Detta görs endast vid sjukdom och i samråd med instruktören vilken sker annan dag och tid i mån av plats under terminens gång.

Hur gör vi för att gå en fortsättningskurs?
Befintliga deltagare har förtur till bokningen av efterföljande kurs. Platsen garanteras endast vid full betalning. Se mer om hur du gör en anmälan under fliken "Bokning och priser".

 

 

 

                      Val 

Kontakta Kansliet