Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Bestig Mount Everest på hemmaplan!

Det är dags för en ny omgång av Mitt Everest – utmaningen som gör det möjligt att bestiga världens högsta berg på hemmaplan!

Samla höjdmeter genom att gå eller springa upp för din lokala backe. Vändorna registreras i ett digitalt verktyg där du kan följa din resa mot toppen.

Utmaningen startar den 6 maj och som deltagare har du fram till den 31 oktober på dig att bestiga ditt Everest. Det finns alltså gott om tid att genomföra utmaningen.

Har du någon fråga om utmaningen? Kontakta oss på mitteverest@korpen.se så hjälper vi dig!

Så går det till

Vi har mätt upp antal höjdmeter i alla backar som ingår i Mitt Everest. Antalet höjdmeter delar vi sedan med Mount Everests höjd på 8 849 hm. På så sätt får vi fram hur många vändor du måste gå upp och ner för att bestiga Mount Everest. 

Du kan även gå i en egen backe så länge du vet hur hög backen är i höjdmeter (här kan du räkna ut höjdmeter för din lokala backe).

Enkel registrering av dina vändor i backen

Vi vill ge dig möjlighet att njuta av din vandring utan fokus på tekniskt krångel eller dyra gps-klockor. Därför kan du enkelt registrera dina vändor och se hur högt upp du tagit dig. Via aktivitetsloggen går det att radera eller justera vändor om det har råkat bli fel vid någon registrering.

Följ din väg mot toppen

Desto fler vändor du går desto mer klargrön blir din resa. På vägen upp får du även utmärkelser när du klarar olika utmaningar. 

 

Sätt ditt eget personliga mål

Korpen vill att alla ska ha möjlighet att hitta inspiration och lust till motion. Därför har vi gjort så att du själv kan välja hur högt upp du vill ta dig. Känns världens högsta berg för utmanande? Då kan du sätta ditt eget personliga mål på någon av de 14 bergstoppar som finns inlagda. Alla har vi vårt Everest.

 

Utmana vänner eller kollegor i en grupp

I Mitt Everest kan du skapa och bjuda in till en grupp där ni kan mäta er internt mot varandra och samtidigt tävla mot andra grupper.

I gruppfunktionen kan du även bjuda in vänner som går i andra backar. 

Det är också möjligt att samla flera olika grupper i en serie. Det innebär till exempel att en bransch eller ett företag kan samla företag eller lokalkontor i en och samma serie.

Nå toppen och fira med en finisher t-shirt

Alla som når toppen kan köpa en finisher t-shirt. Varje lokal backe har sitt eget tryck med backens ikon. T-shirten kommer från Craft och är i funktionsmaterial. Perfekt för en bergsbestigare! Beställ t-shirten här!

Egen Stravaklubb

Vi har satt upp en egen Stravaklubb för Mitt Everest där du kan se leaderboards och snacka med andra som är med i utmaningen.

Mitt Everest för skolor

Tack vare stöd från Svenskt Friluftsliv

Mitt Everest har möjliggjorts genom stöd från Svenskt Friluftsliv. Svenskt friluftsliv är en paraplyorganisation för 27 ideella friluftsorganisationer som tillsammans har cirka 1,6 miljoner medlemmar och som vill skapa en hållbar och långsiktig relation mellan individen och friluftslivet. Fler ska hitta ut helt enkelt! 

 

#MittEverest

Visa gärna i sociala medier hur det går för dig och inspirera andra genom att använda #MittEverest eller genom att tagga din lokala backe.

 

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.