Nyhetsbrev augusti 2022

Hej alla medlemmar!

Nu är kansliet tillbaka helt från semestern och planeringen av hösten är i full gång. Samtliga kurser går att boka via vårt medlemssystem KIT, klicka på länken nedan och logga in: https://korpenkarlstad.zoezi.se/

Gruppstarter i höst:
V 36: Öppen aktivitet, Lek och rörelse, här finns platser kvar i grupperna.  Vattenträning och vattengympa startar också v 36. Smedens vattengympa flyttas tillbaka till onsdagar vilket vi hoppas passar de flesta av er bättre. Vi har platser kvar i den senare gruppen, 10-11, så har du en vän som vill följa med och testa, meddelar du bara oss så löser vi det.

Vattengympagrupper på Sätterstrand kommer att hållas på tisdagar mellan 19.00-20.00 och 20.00-21.00. Det finns ännu platser kvar att fylla upp i den senare gruppen, så kolla gärna om du har en bekant som vill träna tillsammans med dig och hör av dig till oss. Välkommen med din anmälan! Maila intresse till karlstad@korpen.se
Det finns även platser kvar i Sundstas vattengympagrupp på måndagar 20-20.45.

V 38: Innebandykul startar upp som vanligt på onsdagar 17-18 i Kronoparksskolan. Däremot behöver vi in fler ledare till gruppen som kan hjälpa till så att vi alltid kan vara två ledare för gruppen. Nån i föreningen eller en förälder som skulle vilja hjälpa till? Maila till karlstad@korpen.se ,tack! Om vi är två ledare varje gång kommer vi också att kunna ta emot fler barn och få fin kvalitet på träningen.

V 39: Lugna gruppen startar på Råtorpsskolan. Vi hoppas också att även aktiva gruppen kan starta upp. Däremot behöver vi en ledare till i den aktiva gruppen. Har du vad som krävs och vill utvecklas som ledare och hjälpa barn med svårigheter att lyckas inom föreningslivet? Maila till kristin.danielsson@korpen.se för att söka uppdraget eller få mer information.

NPF-curling och tjejsatsningen LAGET är under planering men vi hoppas kunna starta upp under september månad. 

Problem med att boka in ditt barn?
Det har varit svårt att boka in barn i våra barngrupper och oftast har barnen fått bokas in via kansliet. Äntligen har supporten hittat problemet och det finns två vägar att kringgå problemet. Förälder skapar konto i sitt namn utan att lägga medlemskap på sig själv. Sedan skapar du som förälder ett konto till ditt barn och och kopplar barnets konto till ditt eget konto så att fakturan hamnar på målsman. Då kommer bokningen att gå igenom. Känns detta krångligt så mailar ni oss på kansliet så bokar vi in er som vanligt.

Padelserie i höst
Som vi upplyste om innan sommaruppehållet planerar vi att dra igång en padelserie i PDL-hallen vid Bryggudden, med start den 18 september, ca-tider 16.00-20.30.
Maila din anmälan till karlstad@korpen.se eller gå in på Zoezi och anmäl dig direkt. Sista anmälningsdag är den 2 september. Är du intresserad men saknar en vän att spela med? Maila oss så försöker vi hjälpa till att para ihop dig med en annan spelare som saknar lagkamrat.

Innebandysäsongen drar igång igen.
Traditionella försäsongscupen i Innebandy kommer att arrangeras den 25 september.
Innebandyserien drar sedan igång på söndagar mellan 09:30~15:00, start 9 oktober i Tingvallahallarna. Vi hoppas på minst lika många lag i år som förra året!

Även Sweden Floorball Cup har kval i Karlstad den 4 december i Tingvallahallarna. Här är det vinnaren av cupen och Lucky losern som får åka till Uppsala helgen den 27-29/1 2023 och spela finalspel. Anmäl ditt lag redan idag till respektive innebandyaktivitet här: https://korpenkarlstad.zoezi.se/member#/teamsport/3

Ny barngympaansvarig sökes.
Vi behöver en barngympaansvarig i föreningen som kan stödja upp vid vakanser, hjälpa till på plats med planering eller om svårigheter uppstår. Du behöver ha erfarenhet av barn och tycka att aktivitetsplanering och stöd för utveckling av ledare är roligt. Fast arvode erbjuds per termin samt arvode per tillfälle vid vikarieinhopp. Maila din intresseanmälan till karlstad@korpen.se.

Kommer senare i höst.
Boule, Poolspel 1-2 lördagar i månaden i innefotboll och Pickleball – Öppet hus -  är under planering för att arrangeras/startar upp senare i höst. Vi återkommer i nästa nyhetsbrev med mer information. Är du intresserad av att vara med och hjälpa till? Maila oss på karlstad@korpen.se.

Fotbollen på Skutberget startar inte upp i höst som planerat.
Sist men inte minst beklagar vi att flera lag dragit sig ur serien i fotboll i höst så vi tvingas att ställa in höstserien. Vi hoppas såklart att vi kan återskapa intresset för utefotboll i föreningen men just nu verkar intresset svalt för utefotboll. Har du tips och idéer för på hur vi kan öka intresset för den traditionella Korpenserien i fotboll? Vill du vara med och hjälpa till med planeringen inför våren 2023? Hör gärna av dig till wictor.gullstrom@korpen.se. Vi ser gärna att fler är med och utvecklar våra olika aktiviteter för att ge våra medlemmar det de helst av allt vill ha.

Väl mött i höst!

//Önskar kansliet och styrelsen, Korpen Karlstad