Nyheter augusti 2023

Hej alla medlemmar!

Då startar vi upp planeringen för hösten äntligen. De kurser som är fastställda med datum ligger ute och kan bokas redan idag via https://korpenkarlstad.zoezi.se/ . Här hittar du bland annat Vattengympa i Sundsta badhus, måndags- och onsdagskvällar och Lek och rörelse på måndagskvällar på Herrhagsskolan. Öppen aktivitet på Kronoparken saknar vi lokal till men vi arbetar för att få loss tid i en annan skola då Kronoparksskolan inte kan bokas just nu.

 

Ishockey

Ishockeyn drar igång i september/oktober. Vi har önskat samma tider som förra vintern och inväntar svar på om vi får dem eller inte. Hallen öppnar 15 september och vi arbetar för att kunna starta upp vintersäsongen så snart som möjligt efter detta datum. Vi kommer att ha två träningsgrupper precis som förra året, men i år kommer tisdagsgruppen att vara för de som har större vana av hockey och skridskor och torsdagen för de som är mer nybörjare. Det är upp till dig som medlem att avgöra vilken grupp du anser dig tillhöra.

 

Innebandy – försäsongscup 23 september

Anmälan för årets försäsongscup i innebandy ligger nu uppe och väntar på att du ska anmäla ditt lag. Lördagen den 23 september är det datum som gäller, kostar 1500 kr per lag. Vi hoppas såklart att så många som möljigt vill vara med i år så vi får starta cupen som planerat. Frågor mailas till wictor.gullstrom@korpen.se. Varmt välkommen med din anmälan via https://www.korpen.se/korpenkarlstad/aktiviteter/innebandy/forsasongscupen-2023/  där du också kan läsa mer info om cupen!

 

Innebandy – seriestart för 5-5 och 3-3

I år satsar vi på två olika innebandyserier som planeras att starta i början eller mitten av oktober och kommer att spelas på söndagar i Tingvallahallarna som vanligt fram till mars nån gång beroende på antalet lag. Anmälan kan göras via vår hemsida redan idag under aktiviteter – innebandy – anmäl ditt lag.

Fördelen med 3 mot 3 är att du behöver färre spelare för att få ihop ett lag samtidigt som det svänger snabbare i spelet och går lite fortare, vilket kan vara en rolig utmaning. Våga testa!

 

NPF-idrotten och NPF-curling

NPF-idrotten är under planering o vi arbetar för att säkerställa att vi har ledare så att vi kan komma igång. Så snart datum och ledare är klara kommer ni som varit med under våren att få ett mail direkt från Kristin. Ni som var med under hösten 2022 i den aktiva gruppen kommer att få en inbjudan så snart datum för Öppet hus i nya lokalen i Skåreskolan är satt. Utifrån intresse kommer vi sedan att lägga upp en kurs för oktober till november så som det ser ut just nu.

Kontakt är också tagen med Karlstad curlingklubb för fortsättning av NPF-curling, vilket vi hoppas på från vår sida.

 

LAGET – idrott för tjejer

Laget kommer under hösten att ligga på is då vi inte har någon som kan vara huvudansvarig för projektet som det ser ut idag. Planen är att i samarbete med Karlstads kommun kunna starta upp verksamhet i samband med att skolan slutar för elever i högstadiet så att de kan aktivera sig och träffa vänner innan de går hem för dagen. Hoppas det kan bli en hit!

 

Familjedag på Skutberget våren 2023.

Under vårt utvecklingsmöte i juni beslutades att vi skulle ha en familjedag på Skutberget. Vi har mycket planer för dagen men har av olika skäl tvingats att flytta dagen till våren 2023. Då hoppas vi kunna erbjuda både aktiviteter, lättare förtäring och möjlighet för våra medlemmar, vår styrelse och personal att träffas.

Hoppas på en solig höst tillsammans med er!

/Personal och styrelse, Korpen Karlstad