Nyhetsbrev oktober

Korpnyheter oktober 2023

 

Vi har valt att inte starta upp någon inomhusfotboll i år pga svagt intresse från våra medlemmar. Vi satsar istället på att utveckla andra delar av vår verksamhet.

Innebandyträningar för tjejer

På måndag den 29 oktober startar vi upp tjejinnebandy i Frödingskolan 20-21, en kurs som sträcker sig fram till den 25 mars 2023. Alla tjejer från 15 år och uppåt är välkomna att boka in sig och vara med, oavsett tidigare erfarenhet. Vi värmer upp och spelar matchspel o har kul ihop. Bollar och västar finns att låna. Boka in dig på kursen redan idag: https://korpenkarlstad.zoezi.se/

 

Öppet hus – nya barn får testa på NPF-idrott i Lugna gruppen.

Karlstads kommun har bett oss att anordna en aktivitet avsedd för barn med NPF under höstlovet för att alla ska få möjlighet till aktiviteter, vilket vi självklart ställer upp på! Tisdagen den 31 oktober 17-18 i Råtorpskolans gymnastiksal anordnar vi därför NPF-idrott för barn med ADD-liknande svårigheter, OCD och kanske motoriska besvär. Detta är idrott för barn i ålder 6-12 år som behöver bildstöd, tydlig struktur samt ledarstöd för att våga ta för sig under en aktivitet och tydlig ledarnärvaro för att känna sig trygga tillsammans med andra i grupp. 

Föranmälan krävs och skickas till kristin.danielsson@korpen.se senast 30/10. Detta för att vi ska kunna skicka ut förberedande material, allt för att barnen ska få de bästa förutsättningarna för att lyckas under aktiviteten. Hjälp oss gärna att sprida informationen vidare så vi når rätt målgrupp!  

 

Damishockey nästa tillfälle 8 november

Vi satsar också vidare på vår damishockeygrupp. Nästa vecka är rinkarna i Tingvalla isstadion stängda enligt Kultur- och Fritidsförvaltningen så nästa tillfälle att komma och vara med är onsdagen den 8 november. Kom och prova en gång innan du bokar in dig men skicka gärna en föranmälan till oss: karlstad@korpen.se. Tack!

 

Lussecupen i Boule

Vi kör traditionsenligt Lussecupen i Tingvallahallarna i år igen, den 10 december. Anmälan skickas till karlstad@korpen.se. Kostnad är 250 kr per lag och max 16 lag. Swisha anmälningsavgiften till 123 144 85 13 och märk betalningen med det lagnamn som är anmält. Tack!

 

Innebandycup i samarbete med Kilskorpen

27 januari planerar vi en innebandycup i Tingvallahallarna tillsammans med Kilskorpen. Kostnaden för nya lag är 1500 kr för cupen. Är ni redan med i serien betalar ni endast 1000 kr för cupdagen. Varmt välkomna med föranmälan till wictor.gullstrom@korpen.se. Vi skickar ut mer info när cupen är upplagt i vårt system för direkt bokning.

 

Äntligen bordtennis igen!

Vi ser nu över möjligheten att hålla ”Öppna Korpmästerskapet” i bordtennis igen i början av april 2023. Är detta något du är intresserad av eller vill veta mer om? Maila till karlstad@korpen.se så skickar vi dig all info inom kort, bara allting är bokat och klart.

 

Lediga platser i våra pågående aktiviteter:

Vi har fortsatt platser kvar i vår vattengympa, barngympa på Herrhagen samt vår torsdagsishockeygrupp. Välkommen att höra av dig till oss om du är nyfiken och vill veta mer. Självklart reducerar vi priset utifrån de tillfällen som är kvar!

 

Må gott!

/Styrelse och kansli, Korpen Karlstad