Har du provat Världens största tipspromenad?

Vi i Korpen vill få fler människor att röra på sig, göra något för att minska stillasittandet. Tipspromenader är något som Korpen har anordnat i många år. Det är en perfekt aktivitet som de flesta kan delta i. Nu har vi gett tipspromenaden ett nyare och mer flexibelt format. 

Tipspromenaden hör ihop med Motionslandslaget som startades 2022 och som ska göra det enklare att faktiskt få till den där vardagsmotionen. Hittills är snart 23 000 privatpersoner och 324 arbetsplatser med i Motionslandslaget.  

Hur funkar det?  

Varje tipspromenad är minst 20 minuter vilket är den tid som WHO angett som miniminivå för vuxnas fysiska aktivitet per dag. Tipspromenaderna ger dig möjlighet att testa din kunskap i en rad olika ämnen.

Gå in på tipspromenad.korpen.se med mobilen och kör igång. Du kan välja att gå 20 min eller 40 min och under din promenad dyker frågorna upp i din telefon. Tiden räknas när du rör på dig. Promenaden kan genomföras vart som helst. Det finns frågor särskilt riktade till barn som man kan göra tillsammans i familjen. 

Till tipspromenaderna