DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | Reportage | 2018-05-25

Aktiva konferenser med Korpen

Du känner igen känslan. Blocket framför dig på konferensen är fyllt med fantasifullt klotter och några enstaka ord från tuggummisega föredrag. Efter lunch är ögonlocken tunga som bly efter lunchens fiskgratäng. Det är alltid samma visa. Den stillasittande konferensen lyfter aldrig, du släpar dig därifrån helt utan energi och med en slocknad kreativ låga.
Text: Magnus Dahlberg Foto: Emil Andersson

Det är därför Korpens eget koncept, Aktiva Konferenser, skapats. En boost när mötet börjar gå på tomgång. 

– Vi har tagit fram ett material med enkla, men energipåfyllande övningar, berättar Kajsa Sellidj och Anna Sundström på Korpen. Nu har vi presenterat konceptet för flera hotell- och konferensanläggningar i Sverige och har fått ett väldigt positivt gensvar. 

Ett av de hotell som tagit emot Aktiva Konferenser med öppna armar är Quality Hotel Globe i Stockholm. Sedan våren 2018 så finns materialet i form av en smidig och bordsanpassad blädderpresentation i hotellets olika konferensrum. 

– För oss passade det som hand i handske. Vi delar Korpens värderingar om att alla är välkomna och att det ska vara roligt att sporta tillsammans, hur lite eller mycket man vill, säger Josef Ödlund som är sales manager på Quality Hotel Globe. 

Men det är inte bara konferensgäster som ställer sig i plankan eller använder väggen till jägarställningen. På hotellet som är ihopbyggt med Globen jobbar det närmare 30 olika nationaliteter. Med jämna mellanrum tar sig även personalen tid till en rörelsepaus med Korpens Aktiva Konferenser-material framför sig. 

– Det är så häftigt att se oss som är från olika länder göra övningarna samtidigt, beskriver Josef Ödlund. Idrottens och motionens språk är samma, oavsett om du är från Malaysia, Sverige eller Vitryssland. 

Fler hotell- och konferensanläggningar i landet är alltså på väg att införa konceptet. Äntligen kan deltagarna lämna ett mastigt konferenspass lite klokare, gladare och starkare. 

 

Kom i form med Korpen.
Hitta din motion.