Studio Korpen arkiv

Här samlar vi allt från Studio Korpen så som poddar, reportage och artiklar.

FILTER:

Testa den nya racketflugan -Pickleball passar ALLA!

De senaste åren har padel varit sporten på allas läppar. Nu kommer nästa racketsport som växer så det knakar i Sverige. Pickleball poppar upp hos mängder av korpföreningar landet runt.

Läs mer
Podd

Så kan äldre kvinnor bygga muskler

I Motionspodden får du träffa forskaren Peter Edholm som nyligen släppt en forskningsrapport baserad på en studie på äldre kvinnor. Rapporten visar bland annat att Omega-3 och styrketräning i kombination ökar både muskelkraft och funktionalitet. Dessutom tonar Peter Edholm ner riskerna med stillasittande.

Lyssna på podden
Podd

Erik Söderberg - ny förbundsordförande

Det blev den 39-årige Erik Söderberg som på förbundsmötet den 17 maj valdes till ny förbundsordförande för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Erik har lång och bred erfarenhet från idrottsrörelsen och har bland annat varit förbundsordförande för Skolidrottsförbundet. Han är dessutom forskare och doktorand på Göteborgs universitet och verksamhetsrevisor. Hör intervjun med Erik, några minuter efter att han valts.

Lyssna på intervjun
Podd

Elin Ekblom Bak - Om kondition som färskvara

Det blir populärvetenskap i Motionspodden den här gången. Podden gästas av den tidigare landslagsspelaren i fotboll, Elin Ekblom Bak, som idag är docent och högskolelektor i idrottsvetenskap på GIH. Samtalet kretsar bland annat kring hennes egen Ekblom Bak-metod, längtan efter fotboll och kondition som färskvara.

Lyssna på avsnittet
Podd

Let's Dance-Tobias spyr på lagidrottens machokultur

Han dansar för oss på fredagarna i TV 4:s Let's Dance. Men vägen dit har varit rätt smärtsam för Tobias Karlsson. I Motionspodden berättar han om hans två ”komma-ut-stunder” och om en av de viktigaste personerna i hans liv. Och du hör också hans upprördhet över hur unga inte vågar lagidrotta på grund av sin sexuella läggning. Motionspodden är Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets podd som handlar om motion, sport och allt däremellan.

Lyssna på motionspodden
Reportage

Ta steget till bättre löpteknik

Att springa rätt kan vara en av de bästa investeringarna vi kan göra i träningssammanhang. För oavsett om hjärtat klappar lite extra för att springa efter en boll eller för att dra ut i löparspåret, så behöver vi sätta ner foten rätt för att springa så bra och skadefritt som möjligt. Löpcoachen Daniel Cortobius har svaren på hur du springer med rätt teknik.

Läs mer
Reportage

Jogga + plocka skräp = PLOGGA

Två flugor i en smäll. Erik Ahlströms snilleblixt att både jogga och plocka skräp sprider sig som en löpeld över världen. -Vet ni hur många cigarettfimpar det slängs per dag i Sverige?

Läs mer
Reportage

Aktiva konferenser med Korpen

Du känner igen känslan. Blocket framför dig på konferensen är fyllt med fantasifullt klotter och några enstaka ord från tuggummisega föredrag. Efter lunch är ögonlocken tunga som bly efter lunchens fiskgratäng. Det är alltid samma visa. Den stillasittande konferensen lyfter aldrig, du släpar dig därifrån helt utan energi och med en slocknad kreativ låga.

Läs mer
Reportage

Hoyzer – Sveriges coolaste korplag?

Har du funderat på att starta ett korplag? Det gjorde även grabbgäng från södra Stockholm i början på 2000-talet. Det som började som vilket halvseriöst korplag i fotboll som helst har under åren utvecklat sig till en regelrätt fotbollsklubb med prisbelönt emblem, dam och herrverksamhet, eget stamhak och ständiga sensationsrubriker. Läs historien om hur korplaget Hoyzer gick från mellanmjölk till att bli Sveriges coolaste och mest engagerade korplag.

Läs mer
Reportage

Den nya pingisvågen

Klockan närmar sig halv tolv på kvällen. Lysrören i Liljeholmshallen fortsätter att kasta sitt bleka sken ner över alla pingisborden i hallen. Vi är på jakt efter någon sorts tecken på att den svenska bordtennisen håller på att resa sig ur askan.

Läs mer