Studio Korpen arkiv

Här samlar vi allt från Studio Korpen så som poddar, reportage och artiklar.

FILTER:

Korpen Östergötlands träning ger gemenskap över generationsgränserna

Två gånger i veckan träffas kvinnor i Skäggetorp över generationsgränserna för samträning med Korpen Östergötland. – Jag tränar två gånger i veckan, det känns mycket bra och vi har väldigt roligt tillsammans, säger Malalay Ali.

Läs mer

"Fotboll är det bästa jag vet"

I Vårby Gård är spelarglädjen på topp. Där samlas barn och ungdomar för att göra det alla älskar – att spela fotboll! Bakom initiativet står Korpen Huddinge-Botkyrka.

Läs mer
Reportage

Korpen Mariestad satsar på e-gym

Drömmer du om att ha din egen PT lindad runt handleden? Hos Korpen Mariestad är det verklighet! Sedan ett par veckor står framtidens gym på plats i deras lokaler på Solgläntevägen. Så kallade e-gym är på stark frammarch i Sverige och så här långt har ett 60-tal gym startats.

Läs mer
Reportage

Yoga-farbröderna i Piteå fortsätter – 2 år senare

För två år sedan besökte vi Korpen Piteå för att träffa ett gäng farbröder som börjat med yoga. Nu var vi på besök igen och självklart såg vi till att träffa dem för att höra hur det gått.

Läs mer
Ett korplag blir till

Slingrig väg från dröm till avspark

Hur går det till när ett Korplag i fotboll ser dagens ljus för första gången? Följ med på resan fram till första fotbollssparken i vår fem avsnitt långa minidokumentär ”Från dröm till avspark”.

Läs mer
Landslagsprofilen

Erik räddar naturen från skräp – en löprunda i taget

Att göra gott för kroppen och naturen på samma gång – det är tanken med Erik Ahlströms hjärteprojekt. Rörelsen som han spridit över världen handlar om att plocka skräp och jogga, att plogga helt enkelt. "Det här är mitt sätt att ge tillbaka till naturen," säger han.

Läs mer
Podd

Motionspodden: Ett år som förbundskapten för Micael Dahlen

Ett år har gått sedan Motionslandslaget såg dagens ljus. I senaste avsnittet av Motionspodden gästas vi av förbundskapten Micael Dahlen som bland annat blickar tillbaka på 12 månader fyllda av gulblå landslagströjor.

Läs mer
Motionslandslaget

Bästa tipsen för lyckade tipspromenader

Frågor för en bred målgrupp, varierande startplatser – och fika efteråt. Det är viktiga ingredienser för att lyckas med tipspromenaden, enligt Helen Sjöström, ordförande i Korpen Vimmerby som bjuder lokalbefolkningen på klurig vandring varje söndag.  

Läs mer
Motionslandslaget

Hälsomånad ska inspirera Kriminalvårdens anställda till rörelse

Maj månad går i hälsans tecken hos Kriminalvården. Varje år bjuder myndighetens idrottsförbund ”SKIF” in samtliga anställda till en riksomfattande friskvårdskampanj för att inspirera till rörelse.

Läs mer
Motionslandslaget

Ta vara på sommarens alla motionsmöjligheter!

Har du känt den än? Vinden som susar förbi utan att du blir det minsta kall. Sommaren är här och med den öppnar sig en uppsjö av nya motionsmöjligheter i friska luften. Vattnet bjuder in till simning, skogen till löpning och fjället till vandring.

Läs mer
Podd

Motionspodden: Professor Johan von Essen om ideellt engagemang

Motionspodden är tillbaka med ett nytt avsnitt och denna gång pratar vi ideellt engagemang med Johan von Essen, professor i livsåskådningsvetenskap vid Marie Cederschiöld högskola.

Läs mer
Motionslandslaget

Låt inte siffrorna styra ditt liv!

Är du slav under stegräknaren? Får du ångest om du glömt mobilen hemma, den som räknar dina värdefulla steg? Har du en fanatisk inställning till siffran 10 000? Våra liv styrs och påverkas – omedvetet – av siffror. Exempelvis kan räntesatser, blodtryck, ålder, vikt, kilowattpris och antalet steg vi tar per dag få oss att dagligen känna en olustkänsla och prestationsångest. Nu är det för hundra gubbar hög tid att devalvera siffrornas betydelse i våra liv!

Läs mer
Månadens landslagsprofil

"Rör jag på mig så funkar jag bättre"

Möt månadens landslagsprofil – Victor Johansson från Trollhättan. Han tävlar i något som kallas Obstacle course racing, en sorts avancerad hinderbana. För Victor är Motionslandslaget en möjlighet att dela med sig och inspirera även motionärer att våga utmana sig. ”Stillasittandet är ett stort samhällsproblem och då är det bra att Motionslandslaget kan inspirera och pusha till daglig rörelse”, säger Victor Johansson.

Läs mer
Motionslandslaget

Jan-Olov har drömjobbet på Trafikverket

Jan-Olov Kull har ägnat 30 år av sitt liv som statligt anställd. Han började som vägingenjör på Vägverket, det som idag heter Trafikverket. Men för nästan 15 år sedan dök drömjobbet upp: arbetsmiljöspecialist på Trafikverket.

Läs mer
Artikel

Fem goda vanor att börja med i år (utöver att välja trapporna)

Funderar du på att börja med en ny god vana i år? Här kommer en lista med fem exempel att inspireras av.

Läs mer
Motionslandslaget

Möt Muskelmorsan – månadens landslagsprofil

Marie Nordahl var släggkastare i Sverigeeliten på 00-talet. Tre barn senare, med två extrajobb och heltidsstudier till gymnasielärare har hon hittat den spontana vardagsmotionen och tycker att gym är överskattat.

Läs mer
Podd

Motionspodden: Varför är föreningsaktiva mer förberedda på kriser?

Ett nytt avsnitt av Korpens Motionspodd är här. Denna gång med professor Magnus Karlsson som gäst. Lyssna – eller titta – här.

Läs mer
Artikel

Korpen Västerås bjuder på lunch som höjer pulsen

Korpen Västerås testar ett nytt koncept för att sätta människor i rörelse. Med lunchaktiviteter som svettbandy, fightfys och bordtennis vill föreningen underlätta för motion i vardagen – och samtidigt skapa forum för nätverkande.

Läs mer
Intervju

Per Höglund om engagemanget i Sävar IK

Intervju med Per Höglund som utöver att vara styrelseledamot i Sävar IK också är universitetsadjunkt vid institutionen för psykologi i Umeå. Vi är nyfikna på hur föreningen fått en så stor andel av befolkningen att engagera sig i idrotten.

Läs mer
Motionslandslaget

Äntligen får seniorer träna tillsammans

För några veckor sedan fixade Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet den så kallade Seniorveckan över hela landet. För många i vår äldre befolkning blev det här ett enda stort ”ÄNTLIGEN!”.

Läs mer