Studio Korpen arkiv

Här samlar vi allt från Studio Korpen så som poddar, reportage och artiklar.

FILTER:
Reportage

Yoga för nybörjare

Vill du börja med yoga? Yoga passar ung som gammal och yogaformen kan vara alltifrån ett tungt och svettigt träningspass till ett nedvarvningspass med fokus på mental träning. Det finns en rad olika yogaformer att välja mellan så det finns något för alla. Behöver du den där sista peppen för att komma i gång? Då kanske våra tips kan hjälpa dig komma i gång!

Läs mer
Artikel

5 anledningar att spela padel

Padel har på kort tid blivit till en folksport och i Korpen arrangerar vi både seriespel och träningar över hela landet. Har du funderat på om padel är något för dig? Här kan du läsa fem anledningar till varför du borde testa!

Läs mer
Reportage

3 enkla steg att röra sig mer i vardagen

Att få in vardagsmotion har flera positiva effekter på din hälsa och det behöver inte vara så komplicerat eller tidskrävande att få till. Här är några hälsotips som du kan använda dig av i vardagen.

Läs mer
Reportage

Andreas är först upp för Everest på hemmaplan

Just nu pågår Korpens motionsutmaning Mitt Everest där du har möjlighet att bestiga världens högsta berg på hemmaplan. Först upp på toppen var Andreas Lindström från Östersund som bestigit Ladängeverest. Vi tog oss ett kort snack med Andreas för att höra hur det kändes att nå toppen.

Läs mer
Motionslandslaget

Så når du upp till riktlinjerna för fysisk aktivitet

Världshälsoorganisationen, WHO, har räknat ut att vi vuxna behöver ägna oss åt minst 150 minuter ”måttlig” fysisk aktivitet per vecka för att må bra. Dessutom säger de att vi ska begränsa vårt stillasittande och utföra ”muskelstärkande” fysisk aktivitet minst två dagar i veckan. Vad betyder egentligen allt det här? I den här artikeln reder vi ut bland rekommendationerna!

Läs mer
Reportage

5 roliga träningsformer du måste testa!

Börjar träningsmotivationen tryta? Då kan det vara dags att testa en ny motionsaktivitet och tänka utanför boxen. Vem vet, kanske hittar du en ny träningsfavorit!

Läs mer
Reportage

Alla ska ha rätt till rörelseglädje

24-åriga Elenor Derrah är aktiv i Korpen Norrköping. Hon brinner för kommunikation och allas rätt till rörelseglädje. Hon är en av deltagarna i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 som drivs av Riksidrottsförbundet och ideella Folkspel. – Det ska bli väldigt spännande att träffa andra ledare, och lära av varandra, säger Elenor.

Läs mer
Reportage

Megasuccé för SM i pickleball

Pickleball-SM i Jönköping 2021 blev en succé! Närmare 160 deltagare hade tagit sig till Idrottshuset för att under tre dagar delta i Korpen Jönköping och Svenska Pickleballförbundets mästerskap.

Läs mer
Artikel

Delad vinst i stenhård Korpen Challenge

Det blev så pass stenhårt i toppen i höstens Korpen Challenge att det till slut inte gick att kora en ensam vinnare. Därför blir det trumpeter och fanfarer för TVÅ vinnare: Forsea Speedy Gonzales och TIF Vamos kan nu titulera sig inofficiella svenska mästare i motion!

Läs mer
Reportage

När Mats var på botten blev Frykstaeverest toppen

Det började med covid-19 i våras. Väl frisk drabbades 76-årige Mats Häggkvist i värmländska Kil av hjärtsvikt strax efter. Att gå från sängen till toaletten kändes som ett maratonlopp och kroppen skrek efter syre. Mats var en skugga av sitt forna jag – skör, fruktansvärt trött och kraftlös. I somras kom vändningen. Hans kompis Lasse från gymmet i Kil släpade med honom till Korpens nystartade Frykstaeverest.

Till intervjun
Podd

Motionspodden - Dubbelt ansvar när hybridkontoret öppnar

Pandemin har satt fart på kontorsrevolutionen. När hemmajobbarna nu ska återvända till sina arbetsplatser så väntar den nya tidens kontor för många – hybridkontoret. En som har ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt metoder för arbetsmiljö är professor Irene Jensen på Karolinska Institutet. I Motionspodden berättar hon bland annat om den optimala modellen för hybridkontoret.

Lyssna på Motionspodden
Artikel

Så spelar du padel

Är du nyfiken på padel? Tänker du att padel bara är för unga eller medelålders racketspecialister med någon form av mellanchefsjobb? Tänk om. Padel är nämligen den optimala aktiviteten för dig som gillar sociala, tillåtande och lagom ansträngande bollsporter. Inte så konstigt att den här sporten har exploderat i Sverige under de senaste fem åren.

Lär dig grunderna i padel
Reportage

Linn fixade Mitt Everest – på ett dygn!

De flesta sliter hårt i flera månader för att klara sin lokala backe i Korpens motionsutmaning Mitt Everest. Att ta sig de antal rundor upp och ner för backen för att nå sin egen topp på 8 849 höjdmeter är ingen lek. Tänk dig då att klara utmaningen på ett dygn!

Se intervjun med Linn
Reportage

Seg på jobbet? Hitta energin med pausgympa!

Trött innan jobbet? Seg på jobbet? Slut efter jobbet? Testa pausgympa – på jobbet, hemma eller där du står och är.

Läs mer
Reportage

Läs historien bakom trendsporten Padel

Kärt barn har många namn. Padel, paddel, paddle tennis eller paddeltennis? Sveriges nya favoritsport och vardagliga motion är snart sagt på allas läppar. Du har säkert sagt ordet och tänker i samma sekund: sa jag rätt nu? Och inte blir du klokare när rättstavningsprogrammet larmar rött på allt, förutom paddeltennis. Lugn, här kommer en liten förklaring.

Läs mer
Reportage

Över 1100 nya bergsbestigare av Mount Everest

Mount Everest är världens högsta berg med sina 8849 höjdmeter. På en månad har över 1100 personer via utmaningen Mitt Everest tillsammans bestigit detta berg över 130 gånger, utan vare sig syrgas eller klättringsutrustning. Bestigningen har skett på hemmaplan på 25 olika platser i Sverige.

Läs mer
Motionspodden

Annelie hittar möjligheter – trots pandemin

Annelie Hollén är ledaren i Korpen Huddinge Botkyrka som vägrar att böja sig för pandemin. Istället hittar hon nya vägar och möjligheter för alla de som ändå vill träna och motionera, trots restriktionerna. I Motionspodden berättar Annelie om sitt stora engagemang och vad hon tror väntar bortom pandemin.

Lyssna på podden
Podd

Motionspodden - Hon är idrottens nya makthavare

En makthavare inom den idrottspolitiska världen hälsar på hos Motionspodden. Caroline Waldheim är nyligen utsedd av regeringen att sitta i kommittén för främjande av fysisk aktivitet – ett oerhört angeläget uppdrag. Vi pratar om hennes väg från Korpens förbundsstyrelse till maktens korridorer, så klart. Men också om kärleksförhållandet till fotboll, Korpen och IFK Göteborg.

Lyssna på podden
Podd

Motionspodden träffar livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius

Mai-Lis Hellénius är livsstilsprofessorn som får oss att förstå motionens betydelse – utan att skriva oss på näsan. I Motionspodden berättar hon om ett oerhört spännande hälsoprojekt där Korpen varit med på ett hörn. Och sen får vi veta varför en ”Kiruna” får oss att må så mycket bättre.

Lyssna på motionspodden

Testa den nya racketflugan -Pickleball passar ALLA!

De senaste åren har padel varit sporten på allas läppar. Nu kommer nästa racketsport som växer så det knakar i Sverige. Pickleball poppar upp hos mängder av korpföreningar landet runt.

Läs mer