Studio Korpen arkiv

Här samlar vi allt från Studio Korpen så som poddar, reportage och artiklar.

FILTER:
Landslagsprofilen

Erik räddar naturen från skräp – en löprunda i taget

Att göra gott för kroppen och naturen på samma gång – det är tanken med Erik Ahlströms hjärteprojekt. Rörelsen som han spridit över världen handlar om att plocka skräp och jogga, att plogga helt enkelt. "Det här är mitt sätt att ge tillbaka till naturen," säger han.

Läs mer
Podd

Motionspodden: Ett år som förbundskapten för Micael Dahlen

Ett år har gått sedan Motionslandslaget såg dagens ljus. I senaste avsnittet av Motionspodden gästas vi av förbundskapten Micael Dahlen som bland annat blickar tillbaka på 12 månader fyllda av gulblå landslagströjor.

Läs mer
Motionslandslaget

Bästa tipsen för lyckade tipspromenader

Frågor för en bred målgrupp, varierande startplatser – och fika efteråt. Det är viktiga ingredienser för att lyckas med tipspromenaden, enligt Helen Sjöström, ordförande i Korpen Vimmerby som bjuder lokalbefolkningen på klurig vandring varje söndag.  

Läs mer
Motionslandslaget

Hälsomånad ska inspirera Kriminalvårdens anställda till rörelse

Maj månad går i hälsans tecken hos Kriminalvården. Varje år bjuder myndighetens idrottsförbund ”SKIF” in samtliga anställda till en riksomfattande friskvårdskampanj för att inspirera till rörelse.

Läs mer
Motionslandslaget

Ta vara på sommarens alla motionsmöjligheter!

Har du känt den än? Vinden som susar förbi utan att du blir det minsta kall. Sommaren är här och med den öppnar sig en uppsjö av nya motionsmöjligheter i friska luften. Vattnet bjuder in till simning, skogen till löpning och fjället till vandring.

Läs mer
Podd

Motionspodden: Professor Johan von Essen om ideellt engagemang

Motionspodden är tillbaka med ett nytt avsnitt och denna gång pratar vi ideellt engagemang med Johan von Essen, professor i livsåskådningsvetenskap vid Marie Cederschiöld högskola.

Läs mer
Motionslandslaget

Låt inte siffrorna styra ditt liv!

Är du slav under stegräknaren? Får du ångest om du glömt mobilen hemma, den som räknar dina värdefulla steg? Har du en fanatisk inställning till siffran 10 000? Våra liv styrs och påverkas – omedvetet – av siffror. Exempelvis kan räntesatser, blodtryck, ålder, vikt, kilowattpris och antalet steg vi tar per dag få oss att dagligen känna en olustkänsla och prestationsångest. Nu är det för hundra gubbar hög tid att devalvera siffrornas betydelse i våra liv!

Läs mer
Månadens landslagsprofil

"Rör jag på mig så funkar jag bättre"

Möt månadens landslagsprofil – Victor Johansson från Trollhättan. Han tävlar i något som kallas Obstacle course racing, en sorts avancerad hinderbana. För Victor är Motionslandslaget en möjlighet att dela med sig och inspirera även motionärer att våga utmana sig. ”Stillasittandet är ett stort samhällsproblem och då är det bra att Motionslandslaget kan inspirera och pusha till daglig rörelse”, säger Victor Johansson.

Läs mer
Motionslandslaget

Jan-Olov har drömjobbet på Trafikverket

Jan-Olov Kull har ägnat 30 år av sitt liv som statligt anställd. Han började som vägingenjör på Vägverket, det som idag heter Trafikverket. Men för nästan 15 år sedan dök drömjobbet upp: arbetsmiljöspecialist på Trafikverket.

Läs mer
Artikel

Fem goda vanor att börja med 2023 (utöver att välja trapporna)

Funderar du på att börja med en ny god vana under 2023? Här kommer en lista med fem exempel att inspireras av.

Läs mer
Motionslandslaget

Möt Muskelmorsan – månadens landslagsprofil

Marie Nordahl var släggkastare i Sverigeeliten på 00-talet. Tre barn senare, med två extrajobb och heltidsstudier till gymnasielärare har hon hittat den spontana vardagsmotionen och tycker att gym är överskattat.

Läs mer
Podd

Motionspodden: Varför är föreningsaktiva mer förberedda på kriser?

Ett nytt avsnitt av Korpens Motionspodd är här. Denna gång med professor Magnus Karlsson som gäst. Lyssna – eller titta – här.

Läs mer
Artikel

Korpen Västerås bjuder på lunch som höjer pulsen

Korpen Västerås testar ett nytt koncept för att sätta människor i rörelse. Med lunchaktiviteter som svettbandy, fightfys och bordtennis vill föreningen underlätta för motion i vardagen – och samtidigt skapa forum för nätverkande.

Läs mer
Intervju

Per Höglund om engagemanget i Sävar IK

Intervju med Per Höglund som utöver att vara styrelseledamot i Sävar IK också är universitetsadjunkt vid institutionen för psykologi i Umeå. Vi är nyfikna på hur föreningen fått en så stor andel av befolkningen att engagera sig i idrotten.

Läs mer
Motionslandslaget

Äntligen får seniorer träna tillsammans

För några veckor sedan fixade Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet den så kallade Seniorveckan över hela landet. För många i vår äldre befolkning blev det här ett enda stort ”ÄNTLIGEN!”.

Läs mer
Intervju

Träna med fler och orka mer!

Glöm talesättet ”ensam är stark”. I alla fall om du vill få motivation nog för att köra igång med de där träningspassen som hela tiden skjuts på framtiden. Det är när vi gör saker ihop som det händer!

Läs mer
Motionslandslaget

”Tisdagsträningen” ökar jobbpeppen

Jobbarkompisarna på Korpen Stockholm bestämde sig för några år sedan: nu gör vi tisdagarna till en helig träningsdag då vi gemensamt tränar under lunchen.  

Läs mer
Motionslandslaget

Intervju med Agneta Österman Lindquist

Varje månad kommer du att få lära känna en ny landslagsprofil från motionslandslaget. Först ut är Agneta Österman Lindquist, författare av en egen löparbok och känd som @maratonfarmor i sociala medier.

Läs mer
Motionslandslaget

Därför gör motion dig lycklig(are)

Du har precis kommit hem efter en dag som bjudit mer salt än sött. Lite sur och tvär sneglar du på löparskorna som skräpar i hörnet. Tanken på att ta ett motionspass känns fjärran och det är nu som minsta motståndets lag har en tendens att segra. Och du fortsätter att sura kvällen igenom, men tänker att ”imorgon är en annan dag. Då ska dojorna på”.

Läs mer
Reportage

Yoga för nybörjare

Vill du börja med yoga? Yoga passar ung som gammal och yogaformen kan vara alltifrån ett tungt och svettigt träningspass till ett nedvarvningspass med fokus på mental träning. Det finns en rad olika yogaformer att välja mellan så det finns något för alla. Behöver du den där sista peppen för att komma i gång? Då kanske våra tips kan hjälpa dig komma i gång!

Läs mer