Studio Korpen arkiv

Här samlar vi allt från Studio Korpen så som poddar, reportage och artiklar.

FILTER:
Tips

Fem goda vanor att börja med 2023 (utöver att välja trapporna)

Funderar du på att börja med en ny god vana under 2023? Här kommer en lista med fem exempel att inspireras av.

Läs mer
Artikel

Möt Muskelmorsan – månadens landslagsprofil

Marie Nordahl var släggkastare i Sverigeeliten på 00-talet. Tre barn senare, med två extrajobb och heltidsstudier till gymnasielärare har hon hittat den spontana vardagsmotionen och tycker att gym är överskattat.

Läs mer
Podd

Motionspodden: Varför är föreningsaktiva mer förberedda på kriser?

Ett nytt avsnitt av Korpens Motionspodd är här. Denna gång med professor Magnus Karlsson som gäst. Lyssna – eller titta – här.

Läs mer
Artikel

Korpen Västerås bjuder på lunch som höjer pulsen

Korpen Västerås testar ett nytt koncept för att sätta människor i rörelse. Med lunchaktiviteter som svettbandy, fightfys och bordtennis vill föreningen underlätta för motion i vardagen – och samtidigt skapa forum för nätverkande.

Läs mer
Intervju

Per Höglund om engagemanget i Sävar IK

Intervju med Per Höglund som utöver att vara styrelseledamot i Sävar IK också är universitetsadjunkt vid institutionen för psykologi i Umeå. Vi är nyfikna på hur föreningen fått en så stor andel av befolkningen att engagera sig i idrotten.

Läs mer
Motionslandslaget

Äntligen får seniorer träna tillsammans

För några veckor sedan fixade Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet den så kallade Seniorveckan över hela landet. För många i vår äldre befolkning blev det här ett enda stort ”ÄNTLIGEN!”.

Läs mer
Intervju

Träna med fler och orka mer!

Glöm talesättet ”ensam är stark”. I alla fall om du vill få motivation nog för att köra igång med de där träningspassen som hela tiden skjuts på framtiden. Det är när vi gör saker ihop som det händer!

Läs mer
Motionslandslaget

”Tisdagsträningen” ökar jobbpeppen

Jobbarkompisarna på Korpen Stockholm bestämde sig för några år sedan: nu gör vi tisdagarna till en helig träningsdag då vi gemensamt tränar under lunchen.  

Läs mer
Motionslandslaget

Intervju med Agneta Österman Lindquist

Varje månad kommer du att få lära känna en ny landslagsprofil från motionslandslaget. Först ut är Agneta Österman Lindquist, författare av en egen löparbok och känd som @maratonfarmor i sociala medier.

Läs mer
Motionslandslaget

Därför gör motion dig lycklig(are)

Du har precis kommit hem efter en dag som bjudit mer salt än sött. Lite sur och tvär sneglar du på löparskorna som skräpar i hörnet. Tanken på att ta ett motionspass känns fjärran och det är nu som minsta motståndets lag har en tendens att segra. Och du fortsätter att sura kvällen igenom, men tänker att ”imorgon är en annan dag. Då ska dojorna på”.

Läs mer
Reportage

Yoga för nybörjare

Vill du börja med yoga? Yoga passar ung som gammal och yogaformen kan vara alltifrån ett tungt och svettigt träningspass till ett nedvarvningspass med fokus på mental träning. Det finns en rad olika yogaformer att välja mellan så det finns något för alla. Behöver du den där sista peppen för att komma i gång? Då kanske våra tips kan hjälpa dig komma i gång!

Läs mer
Artikel

5 anledningar att spela padel

Padel har på kort tid blivit till en folksport och i Korpen arrangerar vi både seriespel och träningar över hela landet. Har du funderat på om padel är något för dig? Här kan du läsa fem anledningar till varför du borde testa!

Läs mer
Reportage

3 enkla steg att röra sig mer i vardagen

Att få in vardagsmotion har flera positiva effekter på din hälsa och det behöver inte vara så komplicerat eller tidskrävande att få till. Här är några hälsotips som du kan använda dig av i vardagen.

Läs mer
Reportage

Andreas är först upp för Everest på hemmaplan

Just nu pågår Korpens motionsutmaning Mitt Everest där du har möjlighet att bestiga världens högsta berg på hemmaplan. Först upp på toppen var Andreas Lindström från Östersund som bestigit Ladängeverest. Vi tog oss ett kort snack med Andreas för att höra hur det kändes att nå toppen.

Läs mer
Motionslandslaget

Så når du upp till riktlinjerna för fysisk aktivitet

Världshälsoorganisationen, WHO, har räknat ut att vi vuxna behöver ägna oss åt minst 150 minuter ”måttlig” fysisk aktivitet per vecka för att må bra. Dessutom säger de att vi ska begränsa vårt stillasittande och utföra ”muskelstärkande” fysisk aktivitet minst två dagar i veckan. Vad betyder egentligen allt det här? I den här artikeln reder vi ut bland rekommendationerna!

Läs mer
Reportage

5 roliga träningsformer du måste testa!

Börjar träningsmotivationen tryta? Då kan det vara dags att testa en ny motionsaktivitet och tänka utanför boxen. Vem vet, kanske hittar du en ny träningsfavorit!

Läs mer
Reportage

Alla ska ha rätt till rörelseglädje

24-åriga Elenor Derrah är aktiv i Korpen Norrköping. Hon brinner för kommunikation och allas rätt till rörelseglädje. Hon är en av deltagarna i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 som drivs av Riksidrottsförbundet och ideella Folkspel. – Det ska bli väldigt spännande att träffa andra ledare, och lära av varandra, säger Elenor.

Läs mer
Reportage

Megasuccé för SM i pickleball

Pickleball-SM i Jönköping 2021 blev en succé! Närmare 160 deltagare hade tagit sig till Idrottshuset för att under tre dagar delta i Korpen Jönköping och Svenska Pickleballförbundets mästerskap.

Läs mer
Artikel

Delad vinst i stenhård Korpen Challenge

Det blev så pass stenhårt i toppen i höstens Korpen Challenge att det till slut inte gick att kora en ensam vinnare. Därför blir det trumpeter och fanfarer för TVÅ vinnare: Forsea Speedy Gonzales och TIF Vamos kan nu titulera sig inofficiella svenska mästare i motion!

Läs mer
Reportage

När Mats var på botten blev Frykstaeverest toppen

Det började med covid-19 i våras. Väl frisk drabbades 76-årige Mats Häggkvist i värmländska Kil av hjärtsvikt strax efter. Att gå från sängen till toaletten kändes som ett maratonlopp och kroppen skrek efter syre. Mats var en skugga av sitt forna jag – skör, fruktansvärt trött och kraftlös. I somras kom vändningen. Hans kompis Lasse från gymmet i Kil släpade med honom till Korpens nystartade Frykstaeverest.

Till intervjun