DELA ARTIKEL:

Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies
STUDIO KORPEN | Reportage |

Följ med på fotbollskväll hos Korpen Malmö: "Det här är idrott på riktigt"

Korpfotboll är så mycket mer än en match på 2 x 20 minuter. Häng med bakom kulisserna när Korpen Malmö Idrottsförening ser till att taggade korpspelare får en fotbollskväll i världsklass.

Spelschemat är kontrollerat, bollarna är pumpade och vimplarna är på plats. Det är en helt vanlig vardag och Korpen Malmö gör sig redo för kvällens korpfotbollsmatcher. 

– Det måste gå som tåget. Vi har stor respekt för att vi ska hålla tiderna. Har vi sagt att matcherna ska börja på en viss tid så ska de börja på en viss tid, säger Ola Pettersson som chefar hos Korpen Malmö. 

"Korpfotboll är att ha roligt, glädje och gemenskap"

Ett efter ett anländer lagen till Lindängens idrottsplats taggade på att få spela fotboll, och förhoppningsvis få med sig tre poäng hem. 

Att vinna är dock långt ifrån hela tjusningen med korpfotboll, påpekar spelaren Jorge Antonio. 

– Vinnarkänslan finns alltid där men man måste alltid gå tillbaka till grunderna och det är ju att ha roligt, glädje och gemenskap, säger han. 

När matcherna är över kan Ola Pettersson konstatera att det blev ännu en lyckad korpfotbollskväll.  

– Alltså detta är ju idrott på riktigt. Det här är jätte-, jätte-, jätteviktigt. Inte bara för att man rör på sig utan för samhället i stort. Vi behöver mer möten i samhället! 

Spela fotboll med Korpen! 

Vill du spela korpfotboll? Spana in utbudet på din ort här!

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.