DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | |

"Fotboll är det bästa jag vet"

I Vårby Gård är spelarglädjen på topp. Där samlas barn och ungdomar för att göra det alla älskar – att spela fotboll! Bakom initiativet står Korpen Huddinge-Botkyrka.

 

Hallen där fotboll är mer än bara fotboll

- De här spelarna, de är inte bara spelare för mig. De är typ som mina bröder och systrar. Så säger Abanaoub, ledare i Korpen Huddinge-Botkyrka.

En del av deras viktiga arbete går ut på att skapa en meningsfull och aktiv tillvaro. Det gör de både genom ett socialt sammanhang men även genom fysisk aktivitet, för att människor ska må bra och känna glädje och gemenskap, något som verkligen märks i den här hallen.

Det långsiktiga arbetet för en jämlik folkhälsa

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har ett långsiktigt arbete för att skapa en inkluderande och positiv kraft mot segregation och utanförskap, något som bland annat görs genom det statligt finansierade Idrottsklivet. Korpen Huddinge-Botkyrka är en av åtta korpföreningar som är med i Idrottsklivet. Satsningen möjliggörs genom medel från regeringen. Korpen, i samverkan med Riksidrottsförbundet, elva RF-SISU distrikt samt 13 andra idrottsförbund, är med i detta initiativ.

– Att vara en del av den här satsningen innebär inte att vi gör något vid sidan om vår ordinarie verksamhet utan det är en del av vårt långsiktiga arbete för en mer jämlik folkhälsa och för en verksamhet där alla är välkomna, berättar Andrea Davidsson, chef för motionsidrott och projektledare för Idrottsklivet på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet.

Alla är välkomna

Genom Idrottsklivet kommer Korpen Huddinge-Botkyrka bland annat att fortsätta utveckla det minst sagt omtycka konceptet. Aras, en av spelarna, summerar det bra.

- Vi tycker att våra tränare är jättetrevliga. Han dömer bra matcher och han lyssnar på alla kommentarer och vad de säger. Om du vill spela fotboll med vänner och sånt så är du varmt välkommen till Vårbyhallen i Vårby gård, avslutar han.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.