DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | Motionslandslaget |

Bästa tipsen för lyckade tipspromenader

Frågor för en bred målgrupp, varierande startplatser – och fika efteråt. Det är viktiga ingredienser för att lyckas med tipspromenaden, enligt Helen Sjöström, ordförande i Korpen Vimmerby som bjuder lokalbefolkningen på klurig vandring varje söndag.  

Inom Korpen finns lång tradition av att anordna tipspromenader. Korpen Vimmerby är en av de många föreningar som återkommande får lokalbefolkningen att ge sig ut på quiz i friska luften.

– Det är en aktivitet som alla kan vara med på, såväl ung som gammal. Vi känner att vi genom tipspromenaderna gör något bra för invånarna här. Vi får ut dem på en promenad på en dag då det kanske inte alltid finns så mycket annat att göra, berättar ordförande Helen Sjöström.

Bästa tipsen för tipspromenader

På ett år arrangerar föreningen 24 tipspromenader i den lilla småländska orten. Varje promenad är cirka tre kilometer lång och lockar i snitt 150 personer per gång.

– Det är alltifrån äldre till små barn. Vi har ett stammisgäng som återkommer vecka efter vecka och så tillkommer det nya. Det är jätteroligt, säger Helen Sjöström.

Med ett antal tipspromenader i ryggen har hon hunnit samla på sig flera beprövade framgångsfaktorer. Ett tips är att variera platsen som promenaden utgår från.

– Vi har olika startplatser varje vecka och försöker vara runt på så många olika ställen som vi kan, både i stan och i naturområden.

Blandade frågor 

Ofta genomförs tipspromenaderna i samarbete med en annan aktör på orten, exempelvis lokala företag, som då kan hjälpa till att bidra med frågor.

– Har vi till exempel ett samarbete med en bilfirma kan de ge oss några frågor om bilar, exempelvis vilken modell som är populärast, säger Helen.

När det gäller just frågor är det generella rådet att tänka brett.

– Försök att ha det så blandat som möjligt, alltifrån nutid och sport till historia. Med både barn- och vuxenfrågor lockar man en bred skara, säger Helen Sjöström.

Fika och gemenskap 

Det sista – men absolut inte minsta – tipset handlar om det som händer vid målgången.

– Vi brukar försöka bjuda på fika efteråt. Det är alltid uppskattat. Många passar på att stanna kvar och få lite social samvaro.

Var med i världens största tipspromenad! 

Världens största tipspromenad är digital och innehåller frågor på alla möjliga teman. Välj ämne och om du vill gå en promenad på 20 minuter eller 40 minuter. Sen är det bara att snöra på sig skorna och ge sig ut i friska luften. Frågorna dyker upp när du börjar röra på dig! 

 

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.