DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | Reportage |

Korpen Mariestad satsar på e-gym

Drömmer du om att ha din egen PT lindad runt handleden? Hos Korpen Mariestad är det verklighet! Sedan ett par veckor står framtidens gym på plats i deras lokaler på Solgläntevägen. Så kallade e-gym är på stark frammarch i Sverige och så här långt har ett 60-tal gym startats.

Som gymbesökare får du ett elektroniskt armband runt handleden. Vid en så kallad hub samlas all möjlig data om dina fysiska förutsättningar in för att anpassa träningen. Därefter blippar du ditt armband mot varje maskin som då anpassar motståndet utefter dina musklers rörlighet, balans och styrka.

-Vi gör den här spännande satsningen för att ta Korpen Mariestad in i den framtid som snart är här, säger Helene Agö på Korpen Mariestad. Sedan vi körde igång så har det kommit en strid ström av motionärer som vill testa på e-gymmet. I princip alla vill fortsätta.

Tekniken bakom e-gymmet är AI-baserat. Som användare jämförs din data med 30 miljoner andra användare i världen. Tack vare datan kan systemet räkna ut din muskelhälsa och ta fram den så kallade biologiska åldern.

-Som gymbesökare går man oftast två varv till de åtta maskiner där du tränar olika muskelgrupper, berättar Pernilla Holmsten på Korpen Mariestad och som är en av instruktörerna. Du följer en våg på en display för att göra övningarna med rätt styrka och tempo.

Att köra ett pass på e-gym tar 20-30 minuter och alla dina värden samlas in och bearbetas i databasen. På så sätt kan du enkelt se dina framsteg och vad du behöver förbättra.

-Det är svårt att fuska på den här typen av gym, säger Helene Agö och skrattar. Och svaret på hur det går för dig kommer direkt i hubben eller i appen.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.