DELA ARTIKEL:

Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies
STUDIO KORPEN | Motionslandslaget | 2022-09-21

”Tisdagsträningen” ökar jobbpeppen

Jobbarkompisarna på Korpen Stockholm bestämde sig för några år sedan: nu gör vi tisdagarna till en helig träningsdag då vi gemensamt tränar under lunchen.  

De bytte lunchlåda mot burpees

”Det är ett väldigt bra sätt att skapa sammanhållning på jobbet, säger Laura Rapp på Korpen Stockholm. Risken är ju annars att man tar en lunchlåda vid datorn och fortsätter sitta still på kontoret.”

Deras ”tisdagsträning” görs i all anspråkslöshet. På med träningskläder, ut på en liten löprunda eller ett random pass i parken. Tanken är att träningen ska passa alla och att variera mellan kondition, styrka och balans.

”Efter träningen och en lunch är man i toppform på eftermiddan, konstaterar Laura. Hade jag inte haft den här heliga träningsdagen så hade jag med största sannolikhet satt mig med en lunchlåda vid datorn och fortsatt jobba.

Här är två förslag på träningspass du kan genomföra både ensam och tillsammans med vänner eller kollegor.

Öppna träningspasset i en ny flik och spara ner bilden här.

 

Se hur du utför de olika övningarna här, lycka till!

Krysshopp
Utfallssteg
Benböj
Rygglyft
Höftlyft

Om motionslandslaget

Våra sköna enkla liv med hemleveranser, elsparkcyklar och en oändlig ström av underhållning vore ju helt fantastiskt om det inte var för en sak - stillasittandet tar sakta men säkert livet av oss. Våra hjärtan och lungor får inte tillräckligt med motion och det kan göra oss sjuka och deppiga.

Vi måste hoppa upp ur soffan, kliva ur bilen, slita oss från skärmarna och använda våra kroppar. Vi måste ut och svettas. Därför startar Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet nu motionslandslaget med Micael Dahlen som förbundskapten.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.