DELA ARTIKEL:

Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies
STUDIO KORPEN | Reportage | 2021-12-10

Megasuccé för SM i pickleball

Pickleball-SM i Jönköping 2021 blev en succé! Närmare 160 deltagare hade tagit sig till Idrottshuset för att under tre dagar delta i Korpen Jönköping och Svenska Pickleballförbundets mästerskap.
Text: Magnus Dahlberg

- Vi har blivit överösta med beröm för arrangemanget, berättar Christian Cannerstad som är verksamhetschef på Korpen Jönköping. De som var där och tävlade tyckte att allt från funktionärer till lokaler hanterades superproffsigt.

Totalt spelades det pickleball i 17 klasser från fredag till söndag. Med tanke på smittorisken valde arrangörerna att genomföra det svenska mästerskapet utan publik och därmed behövdes heller inte vaccinationsbevis för de tävlande.

- Vi var oroliga för att många skulle hoppa av när smittan vände uppåt igen. Men i stort sett alla som tidigare anmält sig kom till start, konstaterar Christian. Under våra SM-dagar var vi också extra noga med att följa de aktuella rekommendationer och restriktioner från Folkhälsomyndigheten.

För många pickleballspelare var det här ett efterlängtat mästerskap. Arrangörerna i Jönköping har sedan 2020 tvingats skjuta fram SM.

- Det är så häftigt att äntligen få spela och träffa den stora pickleballfamiljen, säger Hilda Gustafsson i Vetlanda Racketklubb. Både med- och motspelare peppar och stöttar under turneringen. På så sätt skapar pickleball en härlig gemenskap som inte många andra sporter gör.

Att pickleball passar en stor och bred målgrupp blev extra tydligt när Christian Cannerstad tog emot en sen anmälan till mästerskapet.

- Ja, det var en kille som bara hade testat vår prova-på-pickleball och köpt ett eget rack. Han anmälde sig till SM och tog brons! Det säger rätt mycket om hur enkelt det är att komma in i spelet.

Lär dig mer om Pickleball och spelreglerna.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.