Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Starta en idrottsförening på er arbetsplats 

Vi människor mår bra av att röra på oss och ingenting motiverar oss mer än att göra det tillsammans med andra! Arbetsplatser har en fantastisk möjlighet att bidra till stärkt hälsa hos medarbetarna genom att inspirera och organisera motionsaktiviteter.

Att bilda en idrottsförening på arbetsplatsen ger er inte bara möjlighet att träna och hitta på roliga saker tillsammans. På ett naturligt sätt blir medarbetarna också delaktiga i friskvårdsarbetet. I föreningen utformar medlemmarna själva verksamheten utifrån sina egna intressen, vilket skapar de bästa förutsättningarna för att få saker att hända!

”Vi vill vara ett av Sveriges friskaste företag. Därför erbjuder vi ett pärlband av aktiviteter för att få våra medlemmar att må så bra som möjligt. Vi har som mål att  alla ska känna att det finns något för dem. Dessutom ser vi till att anmälningsavgiften är så låg som möjligt så att alla känner att de har råd att vara med.”

Nina, Folkspels IF 

Tre anledningar att vara med i Korpen 

50519318728 Bc55f3d41a K
Ett

Vi kan motion!

Korpen har samlat företag och arbetsplatser för att idrotta tillsammans i över 100 år. Motion är helt enkelt en del av vårt DNA. Oavsett om det rör sig om den viktiga rörelsen under arbetsdagen eller styrke- och pulshöjande träning har vi inspiration och verktyg som ni kan ta del av.

8388292837 D277b81e4b K
Två

Vi hittar lösningarna för er

Vårt stöd bygger på unika lösningar för varje arbetsplats. Ni väljer själva vad ni önskar för stöd från oss. Vi kan vara ert bollplank, hjälpa er att organisera tävlingar och turneringar eller vara en leverantör av motionskampanjer och administrationsverktyg.

39940647993 76D832f3fc O
Tre

En förening skapar engagemang

I en förening kan varje medlem vara med och påverka motionsaktiviteter efter sina intressen. Det bygger engagemang och skapar förutsättningar för framgångsrik friskvård och lustfylld rörelse.

Det här ingår i medlemskapet

Rådgivning och stöd

Vi finns här för er. Låt oss prata om hur ni bäst kan aktivera er arbetsplats. Genom medlemskapet kopplas ni ihop med en föreningsutvecklare som stöttar och hjälper er att bolla idéer. Medlemmar i Korpen ingår också i vårt nätverk av arbetsplatsföreningar som med jämna mellanrum bjuds in till träffar och mötesplatser där vi utbyter erfarenheter och lär av varandra.

Aktiviteter – inspiration och verktyg

Vi har ett brett utbud av inspiration och verktyg som ni som arbetsplatsförening kan ta del av. Verktyg som inspirerar till rörelse både före, under och efter arbetsdagen men som också hjälper till att sprida glädje och gemenskap mellan kollegorna. Ett exempel är motionsklockan som på ett enkelt sätt uppmanar till rörelse under arbetsdagen. 

Ni kan även få stöd att arrangera cuper eller hjälp med aktiva inslag under konferenser och personaldagar.

För mer information om aktuellt innehåll, kontakta info@korpen.se.

Försäkring

Som förening inom Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är era medlemmar försäkrade hos Folksam. I försäkringen ingår tjänsten Råd och vård som bland annat hjälper till att boka tid hos lämplig vårdinstans om idrottsrelaterad skada skulle uppstå.

Egen hemsida och verksamhetssystem

Korpens verksamhetssystem heter KIT och där kan ni registrera medlemmar, ta betalt och göra enkla utskick. Ni kan också enkelt skapa en föreningshemsida. Mer information hittar du här.

EM i företagsidrott

Som arbetsplatsförening knuten till oss har ni möjlighet att vara en del av den trupp som deltar i Europamästerskap för företag vartannat år. Läs mer här.

Ni blir en del av idrottsrörelsen 

Eftersom Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är medlem i  Riksidrottsförbundet får våra föreningar ta del av samma möjligheter och förmåner som övriga idrottsrörelsen. Det innebär bland annat att er arbetsplatsförening:

  • Har föreningspris vid bokning av idrottshallar och vid bokning av träning, tester, konferenser med mera på Riksidrottsförbundets anläggning Bosön.
  • Har möjlighet att ta del av utbildningar och kurser via idrottens studieförbund SISU Idrottsutbildarna. Detta kan i vissa fall vara förknippat med en kostnad.

Delaktighet och demokrati 

Vi tror på kraften i att göra saker tillsammans och att vi organiserar oss i föreningar för att få saker att hända. Genom att starta en idrottsförening på arbetsplatsen bidrar ni till att fler lär sig hur en demokratisk organisation fungerar. Utöver de uppenbara fördelarna med gemensamma motionsaktiviteter finns alltså fler värden i att driva en förening tillsammans! 

Frågor?

Pär Ånell
par.anell@korpen.se
08-699 64 25

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.