Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Starta en idrottsförening på er arbetsplats 

Vi människor mår bra av att röra på oss och ingenting motiverar oss mer än att göra det tillsammans med andra! Arbetsplatser har en fantastisk möjlighet att bidra till stärkt hälsa hos medarbetarna genom att inspirera och organisera motionsaktiviteter.

Att bilda en idrottsförening på arbetsplatsen ger er inte bara möjlighet att träna och hitta på roliga saker tillsammans. På ett naturligt sätt blir medarbetarna också delaktiga i friskvårdsarbetet. I föreningen utformar medlemmarna själva verksamheten utifrån sina egna intressen, vilket skapar de bästa förutsättningarna för att få saker att hända!

”Vi vill vara ett av Sveriges friskaste företag. Därför erbjuder vi ett pärlband av aktiviteter för att få våra medlemmar att må så bra som möjligt. Vi har som mål att  alla ska känna att det finns något för dem. Dessutom ser vi till att anmälningsavgiften är så låg som möjligt så att alla känner att de har råd att vara med.”

Nina, Folkspels IF 

Det här ingår i medlemskapet

Rådgivning och stöd

Vi finns här för er. Låt oss prata om hur ni bäst kan aktivera er arbetsplats. Genom medlemskapet kopplas ni ihop med en föreningsutvecklare som stöttar och hjälper er att bolla idéer. Medlemmar i Korpen ingår också i vårt nätverk av arbetsplatsföreningar som med jämna mellanrum bjuds in till träffar och mötesplatser där vi utbyter erfarenheter och lär av varandra.

Aktiviteter – inspiration och verktyg

Vi har ett brett utbud av inspiration och verktyg som ni som arbetsplatsförening kan ta del av. För enkelhetens skull har vi delat in innehållet i tre grupper:

#1 RÖRELSE UNDER ARBETSDAGEN

#2 PULSHÖJANDE AKTIVITETER

#3 AKTIV
PENDLING

Utbudet består exempelvis av filmat och tryckt material med olika pass och träningsövningar. Ni kan även få stöd att arrangera cuper eller hjälp med aktiva inslag under konferenser och personaldagar.

För mer information om aktuellt innehåll, kontakta info@korpen.se.

Försäkring

Som förening inom Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är era medlemmar försäkrade hos Folksam. I försäkringen ingår tjänsten Råd och vård som bland annat hjälper till att boka tid hos lämplig vårdinstans om idrottsrelaterad skada skulle uppstå.

Egen hemsida och verksamhetssystem

Korpens verksamhetssystem heter KIT och där kan ni registrera medlemmar, ta betalt och göra enkla utskick. Ni kan också enkelt skapa en föreningshemsida. Mer information hittar du här.

EM i företagsidrott

Som arbetsplatsförening knuten till oss har ni möjlighet att vara en del av den trupp som deltar i Europamästerskap för företag vartannat år. Läs mer här.

Digital introduktionsträff för rörelseinspiratörer

Korpens företagsföreningar erbjuds en digital introduktionsträff för rörelseinspiratörer där deltagarna får tips och råd om hur de kan göra en enkel handlingsplan för att aktivera sin arbetsplats. Längd: 90 minuter.
Lanseras hösten 2023.

Ni blir en del av idrottsrörelsen 

Eftersom Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är medlem i  Riksidrottsförbundet får våra föreningar ta del av samma möjligheter och förmåner som övriga idrottsrörelsen. Det innebär bland annat att er arbetsplatsförening:

  • Har föreningspris vid bokning av idrottshallar och vid bokning av träning, tester, konferenser med mera på Riksidrottsförbundets anläggning Bosön.
  • Har möjlighet att ta del av utbildningar och kurser via idrottens studieförbund SISU Idrottsutbildarna. Detta kan i vissa fall vara förknippat med en kostnad.

Delaktighet och demokrati 

Vi tror på kraften i att göra saker tillsammans och att vi organiserar oss i föreningar för att få saker att hända. Genom att starta en idrottsförening på arbetsplatsen bidrar ni till att fler lär sig hur en demokratisk organisation fungerar. Utöver de uppenbara fördelarna med gemensamma motionsaktiviteter finns alltså fler värden i att driva en förening tillsammans! 

Kontakt 

Kajsa Sellidj Wretman
kajsa.sellidj@korpen.se
08-699 64 14

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.